• Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.40.*]
    super marketing niedlugo 1500 pomijajac fakt ze do kogo nie zajde u wszystkich na swieta slodkosci z wawla
  • Re: Serce rośnie Autor: ~Wawelfun [37.47.21.*]
    Oj chyba lekko naganiasz. Ludzie kupują Milke i Wedla.

Wawel dobrze jak jest 4 wyborem po taniej marce Magnetic. Czy wybronia 900 zł czas pokaże
  • Re: Serce rośnie Autor: ~Dalmatinac [85.14.68.*]
    Niestety ...Wawel wygrał bitwę z Biedrą, ...ale wygrywając bitwę przegrywa wojnę...

W Biedrze produkty Wawelu toną wizualnie w morzu dopuszczonych do półek produktów konkurencji...
    ..widać to też niestety po kursie ...Szkoda
  • Re: Serce rośnie Autor: ~wawelfun [31.0.82.*]
    Może jednak coś z tego będzie. Narazie dzisiaj dość ładna sesja. Przydałoby się rozbić 990 zł a resztę zrobią automaty.

Ps. a może by tak tu modny ostatnio temat wezwania się pojawił?
  • Re: Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.8.*]
    jak widac nie naganiam tylko obserwuje i wyciagam wnioski a kursik juz szybuje co do biedronki oczywiscie nie spodziewajcie sie ze na polkach bedzie jedynie wawel to nie prl ze nie bedzie wyboru ale zajrzyjcie do pudelek ktorych cukierkow ubywa najszybciej i obserwujcie
  • Re: Serce rośnie Autor: ~HMM [109.207.102.*]
    ubywa ale czemu doradzam isc np DO tesco czy PRZEJŚĆ się po innych sklepach

czekolada która kosztowała 2.49 po ile jest teraz ;) po 1,8 zl ;) (dla nie lubiących slodyczy czekolada pod marką tesco jest po 1,7, co to znaczy że bardzo obniżyli ceny )
    promocja typu :) 20-30 % taniej
    albo kup 2 w cenie xxxx

sprzedają więcej ale dużo taniej , EKONOMISTO CO TO ZNACZY ? PODPOWIEM, TRACĄ NA MARŻY
    CZYLI SPRZEDAŻ BĘDZIE WYSOKA ALE MARŻA DUZO NISKA NISZ BYŁA

NIE MÓWIĘ ŻE TO ZLE CZASEM ILOŚCIĄ MOZNĄ NADROBIĆ PO NIŻSZYCH CENACH, ORAZ TEŻ ZACHĘCIĆ LUDZI O MNIEJSZYCH PORTFELACH. TYLKO ZEBY TO SIĘ NIE ODBIŁO NA JAKOŚCI A TO CO WIDZE ODBIJA SIĘ ;)

BYLY CZEKOLADY 100G TERAZ SĄ 90G ZA NIEDŁUGO BĘDZIE 80 I 70 ;) TO SAMO DOTYCZY INNYCH OSZUKUJĄ WIZUALNIE PUDEŁKO JEST TAKIE SAME A ZAWARTOŚĆ MNIEJSZA

MAM NADZIEJE ZE TYLKO ZAWARTOŚĆ A NIE JAKOŚĆ

• Re: Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.8.*]
    hmmmmmm a teraz z innej beczki oprocz cen zauwaz ceny surowca ktora wchodzi w sklad slodyczy a mianowicie CUKIER ho ho ho dla przecietnego kowalskiego cena cukru spadla o polowe to teraz pomysl w jakich cenach kupuje go WAWEL jak wiec mozesz zauwazyc mogli obnizyc ceny nie tracac nic na marzy
  • Re: Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.32.*]
    ehhhhh i jak tam Panowie WAWELEK trochę urósł a Wy dalej stękajcie że za tanie czekolady i wszystko za darmo oddaje aby tylko sprzedać trochę słodkości Moja rada to dopiero początek wzrostów jest jeszcze czas wsiąść do Pendolino i przytulic trochę szmalku
  • Re: Serce rośnie Autor: capitalsolid.com [94.254.167.*]
    na giełdzie tak już jest, ktoś nie kupił to płacze.
    Wiadomo że oliwa zawsze sprawiedliwa i na wierzch wypływa....

nie ma dzisiaj wiele tak dobrych spółek jak Wawel....

nie ma czego kupować na PL gpw.... same badziewia,
    a Wawel nawet za 100 lat będzie drogi :) tyle w temacie...

• Re: Serce rośnie Autor: ~sancho [46.186.50.*]
    Kilka wątków temu pisałem, że za 1500 pln nie sprzedam. Wciąż na tej spółce jestem, bo nowy zakład ukończony, pracuje pełną parą, świetne ceny surowców (-30-40% rdr), spadające ceny walut, pomysły na nowe słodycze, kolejne inwestycje, perspektywa na wzrosty dywidendy. No i doskonale poradzili sobie z dyktatem biedronki. Zgodzę się z przedmówcą - spółka perspektywiczna, świetna jako inwestycja długoterminowa.
  • Re: Serce rośnie Autor: ~Andi [37.47.140.*]
    Dla mnie też jest to inwestycja długoterminowa. Dywidenda plus b. małe zadłużenie.
  • Re: Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.47.*]
    Nie chce Was smucic ale w biedrze powiekszaja asortyment Wawelka o czekloday bez cukru itp. Moja wersja tego calego zamieszania jet taka biedra chciala wy..c Wawelka i dala ultimatum alo sprzedajecie po x zl albo koniec wspolpracy Wawelek na szczescie sie nie dal i pokazal ze bez biedry osiagnie rownie dobre wyniki co mialo miejsce biedra zorientowala sie ze hu..wo zrobila i na kolanach przyszla do Wawelka ze z checia chcieliby aby produkty wrocily na ich polki nie musze chyba dalej tlumaczyc ze mamy teraz dobrze zaopatrzone nie dosc ze male sklepy to biedra tesco i kaufland ugina sie pod wyrobami Wawelka ja dalej dokupuje akcje bo rajd dopiero przed nami
  • Re: Serce rośnie Autor: ~Taco [83.28.98.*]
    Nie przesadzasz z optymizmem? Nie widzialem zeby ilosc pulek z czekoladami wawel sie zwiekszyla w biedrze. Co za roznica czy beda sprzedawac z cukrem czy bez.
  • Re: Serce rośnie Autor: ~qbas [37.47.35.*]
    a no taka geniuszu ze towar trafia w nowa grupe klientow ktorzy nie kupia zwyklej czekolady np cukrzykow dalej snuj swe czarne scenariusze a od mojego 1 wpisu wawelek urósł juz 20% i bedzie jeszcze wyzej
  • Re: Serce rośnie Autor: ~Taco [83.28.92.*]
    Do tego wlasnie zmierzam. Poprostu kupi te czekolady Inna grupa klientow. Dlatego zwyklych kupia mniej czyli wyjdzie Na to samo. Jakby dorzucili ekstra pulke z czekoladami bez cukru to byloby super a tak to bez roznicy. Ale I tak uwazam ze wawel bedzie szedl do gory.
[x]
WAWEL 0,28% 710,00 2026-07-01 14:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.