Do świąt tydzień, no i? nic się nie wydarzy. Kurs od roku na poziomie ok. 4,30, skup Boryszewa po cenie 4,30, średnia sesyjna ok. 4,30, zatem wezwanie będzie na ile ? oczywiście 4,30. To już lepiej na lokacie trzymać. Nie zdarzyło się, żeby spółki Karkosika miały wezwanie z zyskiem dla mniejszych akcjonariuszy, jeśli się mylę to oświećcie mnie. Nie myślcie, że będzie tu druga Netia albo WDX. Przykro, ale taki są fakty a C/WK tu nie ma nic do gadania, albo wymiana 1:1. Średnie sesyjna to się liczy, a ta jest na obecnych poziomach.
Piszesz głupoty-Boryszew jest skupowany w innym celu-cena trzymana przez Karkosika na Impexmetalu jest tylko w jednym celu -aby tanio skupić Impexmetal i wymienić na drogiego Boryszewa- dzięki synergii i sprzedaży działu handlowego Impexmetalu Karkosik zyska kilkaset milionów zł.
Oczywiście, że nic się nie wydarzy. Gdyby miało dojść do wezwania to byłoby one w 2016 kiedy akcje IPX kosztowały poniżej 3 PLN. Teraz przy kursie 4,3 PLN Roman nie będzie przepłacał.
Wymiana akcji też nie wchodzi w rachubę ponieważ jest za słaby parytet. Najniższy, który Roman byłby w stanie zaakceptować to 1:3 dla BRS.
Ty z rodziny właściciela piszesz już totalne bzdury-podstawą wyceny spółki jest tylko jej wartość księgowa -to samo powie ci KNF.nie będzie wezwania ponieważ będzie wydanie akcji Boryszewa za akcje Impexmetalu.
Na jakiej podstawie to stwierdzasz? I skąd ta pewność, że Impek będzie ruszony przez Boryszew? Mam akcje IPX, ale one nie dały nic zarobić. Nie po to jest się akcjonariuszem. Nie jest żadnym naganiaczem, po prostu zastanawiam się co zrobić, a oprócz Ciebie ~tal nikt nic nie pisze, dlatego wszystko opiera się na tym forum wyłącznie na Twoich wpisach, a to są tylko życzenia niestety...
Skoro tak jak zauważył Mentor, na tym forum tylko tal nagania, a Ty flcn "odganiasz", to może uda mi się namówić Ciebie do podania Twojej opinii o akcjach Impexmetalu - ale nie w formule kopania się z wpisami innych forumowiczów. Bo widać, że masz coś do powiedzenia i jak rozumiem nie jesteś na tym forum od miesięcy bo Ciebie Impex nie interesuje.