Dzisiaj 4Fun jest wyceniana na C/Z 7,46, C/ZO 6,17
Przy dzisiejszych wynikach 4Fun powinna być wyceniana na poziomie C/Z 12-15 ... czyli 15-20 zł ... i to jest bardzo ostrożna wycena. Wycena ta dotyczy obecnych zysków spółki, które mają wyraźną tendencję rosnąca.
Na forum spółki cisza ... każdy wie, że obecna wycena jest bardzo niska i jak tylko będzie miał wolne środki dokupi akcje 4Fun Weźmy analizę techniczną ... wykres wygląda bardzo dobrze, a ostatnio kurs przebił średnią 5 letnia 9,77 zł
Dalej 4Fun jest spółką która płaci dywidendy. co prawda w 2017 było to tylko 25 gr ... a wcześniej 2011 r. 1,17 zł 2012 r 1,75 zł 2013 r. 2,50 zł
Może uznacie mnie za zbytniego optymistę ale uważam, że w perspektywie 3 lat 4Fun jest stanie osiągnąć zyski 10-20 mln rocznie co przy C/Z 12-15 dałoby wycenę spółki 120-300 mln ... dziś mamy 42 mln ... czyli akcje 4Fun mogą być warte 30-75 zł
Dalej przy wzroście kapitalizacji spółka wchodzi do wig80 co także pozytywnie przełoży się na notowania, a perspektywa powrotu dywidendy do poziomu z lat 2011-2013 jest bardzo realna.
no to już Kolego analizę zrobiłeś pełną... nic tylko brać. Jak już tak przeanalizowałeś to wiesz co robić :-) a tak tylko zapytam, skąd te 10m PLN syku ma się wziąć??? Oby ale pytam o podstawy takich projekcji...
Dnia 2017-12-13 o godz. 23:36 ~xxx napisał(a): > no to już Kolego analizę zrobiłeś pełną... nic tylko brać. Jak już tak przeanalizowałeś to wiesz co robić :-) a tak tylko zapytam, skąd te 10m PLN syku ma się wziąć??? Oby ale pytam o podstawy takich projekcji...
Zysk netto 2011 ... 8.033 mln 2012 ... 8.349 mln 2013 ... 7.077 mln
zaś tylko w samym II kw 2017 zysk netto 2.663 mln
Dlatego roczny zysk 10-20 mln w perspektywie 3 lat uważam za bardzo realny
No i oddało w zasadzie cały ostatni wzrost... teraz powrót zajmie pewnie z 3 miesiące... jak poprzednio, tutaj chyba jedyna rozsądną strategią jest po prostu wywalić wszystko po wzroście o 20% i poczekać pare dni, na 90% znowu wróci na poprzedni poziom, nie wiem czemu ale akurat ten papier tak ma, z czego to wynika? Nie mam pojęcia... ;)
Tez mi się nie podoba takie zachowanie kursu zwłaszcza że usrednilem po 10.50 ale wystarczy sobie zsumować zysk z trzech kwartałów i dodać co może być w 4. Cena jest mocno niedoszacowana.
Szkoda że dość długo trzeba będzie czekać na raport.. Tyle ciekawych informacji przed nami. No i ciekawe czy będzie dywidenda a jak będzie to jaka. Ciekawe jak agencja reklamowa po przejęciach klientów i innej organizacji, ciekawe jak Screen Network po przejęciu.. ehhh i tyle trzeba czekać.
ten ktory to madrze zbiera moze albo zaryzykowac i znowu zjechac w dol tylko wtedy moze ktos wykorzystac sytuacje i wejsc albo zostac na tym poziomie i czekac jak ktos wystraszony korekty na szerokim rynku sie wystawi to zebrac... moimzdaniem wynikt za 4 qwartal jest dobry dlatego chca zobaczyc jaki bedzie za 1 qwartal 2018 zeby wlasnie co podjac decyzje jaka dywidende wyplacic moze bedzie wiecej niz 1 zl bo ja licze ze 1 zl dadza...
czasami mysle ze te spolke dla JAJ czyli 4 funu wprowadzili na gielde- jak na razie to MOIM ZDANIEM 1 miejsce na gpw - to jest cos jak spolka przykladowa jak MUSTER FIRMA.
To jaka teraz jest C/Z? I co z niej wynika? Bo chyba dla sprzedających nic byle taniej byle więcej, a dziś wyglądało na przesilenie, ale jutro ciąg dalszy, będą się tratować dalej
Dnia 2018-03-14 o godz. 18:24 ~Marcin_Scholke napisał(a): > SLODKI MIKI KOCHA WAS all kochani... Fanowie. Wczoraj wysikalem się pod porywisty wiatr ciekawe czy Wy tak potraficie ?:)
Panie sikający pod porywisty wiatr, o polsko brzmiącym nazwisku (znaczy się SCHOLKE...:):):)...), już wiemy,że masz mnóstwo hajsu, i jesteś wilkiem z GPW, ciągle nam o tym przypominasz,i ogólnie jesteś ... NAJ...AJWAJ...:))) Od Ciebie zawsze możemy, My wszyscy tutaj na forum, usłyszec dobre, życzliwe słowo...:) Mam nadzieję,że przekazujesz swą genialną strategię inwestowania swym potomnym, bo brak takiego przekazu uważam za czystej postaci marnotrawstwo...:):) Jesteś naszym GURU, panie SCHOLKE, nasz MISTRZU ...ajwaj:))) P.S. Nie zawiało Pana podczas tego sikania...???
Vieira Ty jeszcze bedziesz kiedys w niebie jak tak dalej pojdzie... :]]]]]]]]]]]]] chyba sie nawet wstawie juz teraz za Toba i szepne mile slowo o Tobie ...albo nawet 2 i pol slowa...ale niczego nie zagwarantuje ...chyba ze pozbedziesz sie swiadomie wolnego rozumu i wolnej woli ... hmmm ale rob swoje RYZYKO jest Twoje ...
w niebie to jesyzcze jak napisalem NIEPRZESADZONE ale na ziemi zostaniesz moim ZWIADOWCA co do 4FANA :]]] jezeli bedzie trzeba ATTACKEN to mi powiesz TYLKO sie qur.... nie POMYL :))))))))))))))
w niebie to jesyzcze jak napisalem NIEPRZESADZONE ale na ziemi zostaniesz moim ZWIADOWCA co do 4FANA :]]] jezeli bedzie trzeba ATTACKEN to mi powiesz TYLKO sie q..u..a nie POMYL :))))))))))))))