Co sądzicie o nowych pomysłach zarzadu? Za prawdziwosc moge poręczyć. Opisane na blogu parę zdań moich http://gpwfundamentalnie.blogspot.com/?m=1 ? Min Sprawa warsztatów czy aut kolekcjonerskich ? Na spółce jestem od dawna, tylko nie pisałem wcześniej. Pozdrawiam
Hm.... jako akcjonariusze jesteśmy w pewien sposób właścicielami majątku który spółka posiada. Nie wie ktoś jak wygląda w takim wypadku kwestia wypożyczenia auta na weekend :D? A tak poważniej. Klasyki są na czasie i dużo zależy od kwot jakie padły przy zakupie, co warto z nimi robić. Mała hurtownia i serwis to lepszy pomysł niż większy sklep z magazynem. Pytanie jak to się sprawdzi w praktyce, np kwestia mechaników. Alek chyba pisał o tym od dawna ;) chyba go posłuchali ;)
Mechanicy w Polsce nie są problemem. Mamy wielu specjalistów, którzy szukają lepszych warunków. Ważniejsza jest lokalizacja. Nie widzę ludzi jeżdżących za częściami 20km w czasach tanich przesyłek czy wracających pieszo polem, gdyż zostawili auto na serwisie.
Warsztat montażowy zlokalizowany w Warszawie, to może by przysłowiowy strzał w sedno tarczy i bardzo dobre uzupełnienie aktualnej działalności. Co do aut kolekcjonerskich, fajna sprawa, tylko ile da się na tym zarobić? Chyba muszą trochę zwiększyć skalę działalności. Tak czy inaczej wszyscy chyba zapomnieli, ze majątek w Art Investment przekracza 2 miliony złotych i to przy ostrożnych wycenach.
jak narazie to niezły bajzel sie zrobił, żeby po takich wynikach tak zjebac kurs , hamstwo
ale akcjonariat tez jest słaby widocznie skoro sie tak dzieje , znowu dojdzie do tego ze wycena rynkowa niedługo zrówna sie z iloscia gotowki w kasie , juz tak było
ale co mi tam, jeść nie woła, niech se leży i dojrzewa w spokoju
Tutaj były i będą cyrki to jedne jest tylko pewne odnośnie tej spółki. Myslałem, ze juz dużo widziałem w życiu ale jak Wiktora zobaczyłem na youtubie to myślałem, że śnie :D
Zaufanie rynku. Tutaj leży przyczyna spadków i niskiej wyceny. Gdybyśmy zapytali osób, które sprzedają o główny powód to jestem przekonany, że to strach przed stratą. Tego nie da się kupić. Tego nie da się zmienić w miesiąc to trwa i jeżeli Aleja nie zaskoczy nas tak jak parę miesięcy temu to zaufanie, a ostatecznie należną wycenę uzyska. To nie kwestia kolarzy czy słabego akcjonariatu. Kolarze sa na całej giełdzie, a akcjonariat się przecież zmienia.
Musisz zapytać ludzi, którzy tam inwestują. Stojąc z boku to hazard z możliwościa szybkiego zarobku. Gra nie inwestycja. Nie ma to nic wspólnego z zaufaniem czy fundamentami 2 różne sprawy.
Bo to nie jest jedna osoba zwyczajnie. Tylko przytrzymać na 1.4 moim zdaniem więcej by zebrali a tak to groszki jakieś.
Chyba że ma to wymiar psychologiczny żeby łatwiej oddawać jak się ruszy w górę.
Ja myślę że jest to ostatnia taka cofka
Alek ja tez tak myślałem ze to ostatnia cofka. i dlatego zrobiłem tak jak ci pisałem. bo jednak widziałem znowu powrót na 1,2. tak jest za każdym razem. wybije ponad 1,3 to w 1-2 sesje wraca na 1,2 zł.
Bo ktoś tego chce. Jak poszło na 1.5 to długo podstawiali się i nikt nie chciał oddawać. Powiedz mi czemu wtedy Szkopek nie wychodził. I był obrót. Mógł swobodnie wyjść 20 procent wyżej. Nie zastanawia cie to?
Teraz nagle tyle chętnych do oddania za bezcen
Zwyczajnie nie za bardzo chce mi się w to wierzyć
Bo ten Szkopek to sztuczny wytwór/marionetka* do odwrócenia uwagi. Akcji nabrał jak Ignatowa wywalała na początku roku, wtedy szly ustawiane transakcje, zobaczymy gdzie nas to zaprowadzi a byc moze to my zrobimy im Szach Mat
Teorie przesadzone. 240 000 zł zeby odebrac 200 000 akcji to nie dużo. Srednio po około 20 000zl na 10 inwestorów. Ktoś wychodzi. Taka jest prawda. Realizacja zysku dzisiejsza sesja to pokazała
ciekawe kiedy ten ktoś brał skoro na tych poziomach i teraz realizuje zysk...wychodzil by z zyskiem przy dużych obrotach i 20/30 gr wyżej jak podawali wyniki. wierzycie w takie głupoty bo chccecie żeby to była prawda.
poza tym za dużo tutaj widzicie teorii spiskowych, emisje, trzymanie kursu.... popatrzcie lepiej choćby historycznie na tą spółkę i szerzej co się dzieje na NC. fundamenty, cierpliwość ,ew. dobieranie -> słowa klucz
Ja np mam średnio 7x gr, są i inni którzy mają pewnie niższą. Najniższa może być nawet w okolicach 2x gr. Kwestia jak napisałeś cierpliwości. W dołki i górki nie da się trafić :) Może ktoś liczył na 2 zł? na 3zł dlatego nie sprzedawał :)? Pamiętajmy, że spółka dalej niedowartościowana:)