Kaduna State Government is partnering with Government Poland in areas of Agriculture and manufacturing to boast the economy and commerce of the state. The partnership, according to the state government will further enhance the efforts of the current administration in transforming the into an industrial and manufacturing economy. Speaking to journalists immediately after receiving delegates of the Polish Chamber of Commerce, in Kaduna on Wednesday, President on Kaduna State Chamber of Commerce, Industries, Mines and Agriculture (KADCCIM), Dr. Muheeba Dankaka, disclosed that some Polish Company has already agreed to establish Vehicle Assembly plant in Kaduna. “They have already agreed to setup cars and buses manufacturing plants in the state, factories in Agriculture, in Mining, Agric especially.
Nie kojarzę, żeby ktoś jeszcze w Polsce produkował autobusy i samochody (ELVI) a także działa w sektorze rolniczym. Ponadto Pinokio już mówił, że weszli do Nigerii. A od kilku lat jeżdżą tam często.
Trzeba czekać. Ursus przewija się w kontekście ok.10 krajów, np. Angola, Uganda, Rwanda, Mongolia i inne. Tylko Ci, którzy wytrzymają nerwowo zostaną wynagrodzeni. Jest ogromne wsparcie rządu i wydaje się, że Ursus to bedzie jego spółka pokazowa, którą bedą się chwalić.
Ursus Bus w przyszłym roku już na swoje koszty zarobi, a nawet zacznie przynosić zyski, wiec nie będzie obciążał wyniku całej grupy. Nowe ciągniki też powinny znacząco zwiększyć przychody. A jeżeli Zambia zacznie być realizowana (w zakładanym tempie) to nie pozostaje nic innego jak kupić sobie popcorn i obserwować :)
Jakoś nie mam z tym problemu.Biznes jest brutalny i narażony na ataki, Widzę wielki potencjał i wsparcie rządu. Przez najbliższe lata firma będzie się rozwijała. Jeśli Ci to nie pasuje to kup sobie np Polimex . Super spółka przez cztery lata w okolicach 12 gr po scaleniu 6,2PLN, potem ubieranie leszczy do 17,0 PLN i zjazd dzienny po kilkanaście %. Tak ma wyglądac biznes? Ursus przy takim zestawieniu wygląda jak wzorowa firma. Kto chce pograć na krótko może, ja kupiłem i trzymam. Nie twierdzę jak inni ,że będzie tu 40 PLN ale 0kolice 15 PLN jest bardzo ale to bardzo realne. Za rok wszyscy będziemy zadowoleni.
Temat Nigerii był wałkowany na Ursusie już rok temu. Póki co są prowadzone rozmowy, a konkretów za wiele nie ma. W Nigerii była delegacja rządowa.
https://www.youtube.com/watch?v=5ZyDYVx0jN4
Jednego z panów zidentyfikowałem. Jest to poseł na Sejm, pan Piotr Ursuski.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Uruski
Być może jest przygotowywany jakiś kredyt na pokrycie tych inwestycji jak w przypadku innych krajów afrykańskich. Ale czy będzie to projekt też pod naszą spółkę tego dowiemy się pewnie w niedalekiej przyszłości.
Dziwna sprawa, bo ten artykuł zniknął z sieci po wrzuceniu go na forum. Przypadek??? Nie sądzę. Coś musi z tą Nigerią na rzeczy. Czyżby P. Karol czytał bankierowe forum O.o ?
To nie wy zarobicie na tej spółce. Zarajczykowego to jedna z bardziej negatywnych postaci jeżeli chodzi o dużych prywatnych inwestorów na GPW. To cwaniak którego dodatkowo bawi że tracicie.