Coś więcej możesz napisać? Ja zainwestowałem w spółkę i w tej chwili kurs jest ponizej moich oczekiwań. Myśle, że dopiero raport za 4 kwartał przyniesie zmiany na plus, chyba że zaskoczą wcześniej jakąś nową dobrą umową. Sami przecież przyznają iż wejscie na giełe ma ich uwiarygodnić w poszukiwaniach nowych kontrachentów. Liczę na kurs 0,6 zł w 2018 roku. Natomiast obecnie to tylko moje marzenia.
Aneks do umowy z Grupą Allianz ( Szacowane roczne przychody z tytułu wykonania nowej umowy wyniosą około 1.4 mln złotych netto.) 2017-09-01 14:05 GPW - komunikaty spółek (ESPI)
Z praktyki wiem, że jak ktoś chce dużo skupić z rynku po taniości, to pisze, ze kurs leci na łeb na szyję. A jak kurs Biztech ma spadać, gdy widać wyraźnie, ze najwieksze obroty potwierdzające trend wzrostowy są tylko w momentach gdy kurs rośnie. A gdy spada obroty sa ledwo, ledwo. To samo świadczy, ze mamy już skłonność do wzrostu na Biztechu. Korekta dziś sie zakończyła i jutro powinno tu być juz na zielono, ewentualnie w najgorszym przypadku zamknie się jutro też na 26-ciu groszach.
Cały New connect nie bedzie cały czas spadał i lada dzień zacznie zwyżki, bo dane z gospodarki płyną coraz lepsze w Polsce.
Tobie jest lżej i mi lepiej, bo sobie łyknąłem akcyjek spółki BIZTECH za śmieszną cenę 26 groszy na dnie obecnej korekty trendu wzrostowego i czekam na nadchodzący wystrzał. Ja sobie zarobię, a tobie jest lżej.
Dobrze się składa, że w ten sposób obie strony mają z takiej transakcji korzyści.
Na spółce same dobre informacje, rynek będzie musiał to zdyskontować. Na razie się muli, bo cały indeks New connect słabo przędzie. Jednak gdy tylko trochę ten indeks się zacznie lepiej zachowywać, to i Biztech moooocno podskoczy. :-)
Cena 26 groszy - jak za darmo!!! Pora ładować co się da do wora, bo okazja za długo trwać nie będzie. Dno zaliczone na 26 groszach, uklepane, ubite, sprawdzone, przetestowane, zbadane, potwierdzone, wyznaczone, itp., a więc na dniach powoli to się ruszy do startu w kierunku złotówki.
Jedyny warunek, by Biztech ruszył w kosmos, to to by cały indeks New Connect na którym notowana jest spółka zaczął się lepiej zachowywać, by na polską giełdę szerokim strumieniem napłynął kapitał zagraniczny i rozchuśtał notowania. Jednak opozycja, czyli Platforma Obywatelska w Brukseli, w Parlamencie europejskim, na forum Unii Europejskiej tak straszy Polską, tak przedstawia Nasz kraj w złym świetle, że zagraniczni inwestorzy wstrzymuja się z inwestowaniem na polskim rynku, gdy słyszą, ze tu jest "pełzająca dyktatura", "zamach na demokrację", "niszczenie państwa prawa" itp. :-( Ja sam nie jestem ani za Platformą, ani za PIS'em, ale jednak ta zła propaganda za granicą na temat Polski szkodzi wyraźnie naszym nawet tu na Biztechu interesom. Wszyscy chcemy by już indeks rósł, bo przecież w Polsce mamy ożywienie gospodarcze, wielki boom gospodarczy, coraz lepsze wyniki spółek giełdowych, a nie przekłada to się na wielka hossę na warszawskiej giełdzie, tak jak to ma miejsce w stanach Zjednoczonych , gdzie obecne ozywienie gospodarcze na świecie przekłada się na kolejne rekordy na Wall Street, na tamtejszej giełdzie, gdzie indeks Dow Jones pokonuje kolejne szczyty i wzbija się w górę. A w Polsce giełda pewnie ruszy na kilka dni przed kolejnym światowym kryzysem i nie zdążymy tak się wzbogacić i obłowić jak Amerykanie na swojej giełdzie. To smutne i przykre, ze Nasi politycy działają przeciw Naszemu interesowi ekonomicznemu.
Tu na tym Biztechu mam przynajmniej spokojny zarobek w porównaniu do innych niepewnych spółek.
Tu na Biztech było tyle pozytywnych komunikatów, że aż dziw, że jeszcze kurs tej spółki nie ruszył do góry.
Jednak prędzej, czy później rynek zdyskontuje dobre wiadomości napływające ze spółki.