• OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Leszczyński [110.20.74.*]
    Tu będą wzrosty. I to nie małe. Kwestia czasu, góra pół roku.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Ambroży_Rożek [89.67.17.*]
    Na razie to ktoś sypie z ukrytego. Dopóki się nie wysypie do cna to na wzrosty bym nie liczył.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~no_name [77.65.105.*]
    spamisz na forum i naganiasz na kupno jakbyś miał się tu zaraz zesrać z podniety.

widzę tu tylko kilka dostępnych opcji:
    albo niezły z Ciebie troll,
    albo ktoś Ci zapłacił za te komentarze,
    albo sam się wyprzedajesz,
    albo kupiłeś kilka sztuk i liczysz na szybki zysk.

a ja powiem tak: do dna jeszcze daleko i jak chcesz łapać spadające noże to łap je sam, bo póki co to tylko irytujesz.
    żaden z Twoich komentarzy nie jest poparty jakimś sensownym argumentem, a jedyne co widać z dnia na dzień to kurs pod kreską, już nie mówiąc o jakiś pozytywnych komunikatach i wizji na przyszłość tej spółki. trend nie zmieni się, a do czasu Twojej obiecanej wiosny i 8złotych oddasz swoje akcje jeszcze ze trzy razy, patrząc po poziomie jaki prezentujesz. Nie ma po co tu wchodzić, 2018 nawet dywidendy nie przyniesie, co najwyżej przestaną generować stratę w co wątpię, to już lepiej napompowanego bitcoina kupić - ryzyko będzie na podobnym poziomie i to bez potrzeby mrożenia kasy.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Leszczyński [110.20.74.*]
    Przedmówców proszę o poluzowanie majtek. Z góry dziękuję. Opteam UP!
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~no_name [77.65.107.*]
    Mówi to ten, który wtargnął na imprezę nie założywszy gaci. To, że jest chwilowy opór o niczym jeszcze nie świadczy, a już na pewno nie o tym, że zaraz do 8pln Ci wystrzeli - nie ma do tego podstaw i podaż znacznie przewyższa popyt, za chwilę się uspokoi i znów będzie lecieć w dół bo nikt nie da za to więcej niż minimum i wciąż będą schodzić z ceną. Sytuacji już takich było kilka, a efekt końcowy będzie taki jak zawsze, same niedźwiedzie tu siedzą i nie będzie żadnego "UP" do czasu, aż nie zaczną pojawiać się pozytywne komunikaty. Można co najwyżej zacząć akumulować małe pakiety i uśredniać by ograniczyć ryzyko, ale trzeba się liczyć z możliwą stratą i to nie małą. Tylko po co mrozić kasę i ryzykować skoro inne spółki mają lepsze perspektywy? Róbcie co chcecie tylko żeby potem nie było płaczu, że nie ostrzegałem... to nie jest akcjonariat, który podejmuje tak "dobre" decyzje bym mógł im powierzyć swoje pieniądze (szczególnie ostatnia dywidenda to zaprzepaszczenie potencjału - kasy i możliwości było pełno, ale jak widać lepiej jechać na kredytach i generować stratę, niż inwestować i się rozwijać).

Również byłbym wdzięczny, gdybyś przestał spamić po całym forum jak nawiedzony jeżeli wszystko co masz do napisania to tylko hasła typu "kupujcie", nie potrafiąc je nawet poprzeć jakąś sensowną wypowiedzią.
    Obroty w ostatnim tygodniu największe od roku. W końcu pojawił się jakiś popyt, który sukcesywnie próbuje odbierać podaż. Zakładam, że sypie któryś z fundów, który nałykał się akcji po ok. 11-12 zł. Niedługo później, jak to w fundach bywa, oddają za 1/3 ceny z poczuciem dobrze wykonanego obowiązku. Teraz ważna sprawa. Jeżeli fund będzie chciał wszystko zrzucić do końca roku, żeby poszło w stary rok podatkowy, to mogą być niższe poziomy i niezła promocja. Ale jeżeli już mało akcji zostało do wysypania to równie dobrze możemy być blisko średnioterminowego dna. Czas pokaże jak będzie, ale sytuacja robi się ciekawa i sądzę, że jeszcze w grudniu sytuacja powinna się wyjaśnić.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~pitpit [185.41.130.*]
    niestety noname i ambroży maja 100% rację
    dawno temu pisałem że Opteam na razie ma wzrosty za sobą i wszystko wskazuje na to że jeszcze poleci w dól.
    ja również wolę poczekać aż ten found się wysypie, bo wolę się nie skaleczyć
    spółka na razie (krótkoterminowo) nie ma nic do zaoferowania - zysk za 2017 bedzie na sporym minusie, dywidendy nie będzie, a porównanie z zyskiem z 2016 będzie dużym szokiem dla akcjonariuszy wiec dalej mogą sypać
    wsparcie było na 4.7 niestety się nie obroniło.
    następne ok 3.5 - jak tego nie obroni to poleci do 2 zł !!!
    w 2018 r sukcesem pewnie będzie jak wyjdą na zero.
    WG mnie najbliższe dobre wieści to 2019 r - czyli pewnie po hossie na GPW :), więc dalej niepewne zachowanie kursu Opteam'u.
    Na razie wolę wybrać inne spółki z GPW bo przynajmniej zarobię.
    Cena powoli robi się coraz ciekawsza. Pan Leszczyński już się wyprzedał ze wszystkiego, czy jeszcze coś mu zostało?
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~infestor [5.172.236.*]
    spolka z potencjalem.
    spada juz rok.
    faktycznie, mają potencjał...
    rośnie jak szalone
    a to jeszcze nie koniec
    przed nowym rokiem obrotowym trzeba zbilansować rachunek
    jutro bijemy do 2zł, taka promocja na święta

nowy (stary) prezes.. no no to się będzie działo

a Leszczyńskiemu aż mowy odebrało
    Leszczyński już nie odpisze. Jego pojawienie się i naganianie na wzrosty zbiegło się w czasie z agresywną podażą na akcjach tej spółki. Podejrzewam, że Leszczyński jest pracownikiem funduszu, który w ostatnich tygodniach doprowadził do prawdziwego armageddonu na kursie Opteam. Wczoraj była kulminacja obrotów. Fundusz w końcu wyszedł, a Leszczyński zniknął z forum.
    Ale jesteście mądrzy. ;)
    Piękne odbicie w ostatnich dniach. Prawie 50%. Niestety powrót Pana Leszczyńskiego na forum zbiegł się po raz kolejny z nasileniem podaży i spadkami.
    Jesteś za cienki.
    Skoro obrót zbiega się z aktywnością użytkownika to myślę, że może Pan Leszczyński skupił akcje.
    W dłuższej perspektywie oczywiście zarobi, pod warunkiem, że wytrzyma ok 1,5-2 lat.
    No i oczywiście jeśli nie okaże się że następny fundusz się wysypie, bo wtedy może braknąć kasy na kolejny skup, a Opteam wynikami nie przyciągnie nowych inwestorów.
    Mimo wszystko uważam, że Opteam da zarobić wytrwałym, ale czy warto już wpakować kasę i tyle czekać ?
    Z perspektywy widzę, że chyba lepiej zarobić mniej ale zarobić później wchodząc w akcje.
    W Nowym Roku, życzę wszystkim bezględnie po której stronie barykady są samych zysków zbliżonych do moich z ubiegłego roku. :D
    w takim razie poprosimy Pana Leszczyńskiego o typy na ten nowy 2018 rok
    szczęściu trzeba trochę pomagać :)

inwestycja w opteam w 2017 r raczej nie mogła przynieść zysków

http://www.opteam.pl/firma/aktualnosci/2018-bedzie-dla-nas-przelomowym-rokiem-231.html

piękne opowieści i obiecanki, że "będzie lepiej" :) pytanie jak to definiować: lepiej czyli mniejsze straty (bo na pewno nie zyski)? czy może więcej wyjazdów na wakacje dla pracowników i innych benefitów?

obroty znów trzymają się poziomu zero, a to oznacza tylko jedno: jazda w dół, a może nawet nowe minima (ostatni skok w górę nie wydawał mi się zbyt naturalnym i wątpię by długo jeszcze miał się utrzymać ten poziom, ale zobaczymy - jak powiedział preziu niby opteam jeszcze zaskoczy - pytanie kiedy i czy Ci, co wchodzili bądź mają uśrednione na poziomach od 9zl do 5zł dożyją tego czasu muehehe, wszędzie inflacja i wzrostu, a tu pieniążki wtopione, tylko podziwiać cierpliwych, a nowy rok nie zapowiada się lepszym z tym rządem łatwo o depresje, czort wie co zaraz nie wymyślą - inflacje nawet przy wzroście wynagrodzeń to ból na dupie i srogi podatek dla inwestorów, szczególnie tych długoterminowych).
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~krisb [83.21.129.*]
    ''polske zaleje fala terminali platniczych''-puls biznesu.docelowo ma ich powstac 100 tys.radze wiec miec akcje opteam po drastycznej przecenie
    Radzę się zastanowić ile udziałów w Polskich ePłatnościach ma opteam, a potem porównać udział na rynku PeP'u w stosunku do liderów i na końcu policzyć, czy to faktycznie się kalkuluje. Rynek ma potencjał, ale nie ta spółka, ani nawet sam PeP, który leży jeśli chodzi o marketing, reklamę i dostępność geograficzną na tle całej Polski.

Gdzie Ty widzisz tą przecenę? Cena jest adekwatna do kondycji finansowej, a nawet powiedziałbym, że teraz przypomina to bardziej sztucznie napompowany balon. To co zarząd zrobił z tą spółką od czasu decyzji o ostatniej dywidendzie pozostawia wiele do życzenia. A właśnie te pieniądze, które bezsensownie zostały wypłacone w nadmiernej kwocie, na dodatek w czasie kiedy jeszcze spółka przynosiła straty, mogłyby się teraz mocno przyczynić do rozwoju tych terminali i faktycznie byłoby o co walczyć.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~krisb [83.21.138.*]
    chyba wykres nie klamie.jesli prawie z 14 zl runelo na 3.3 a teraz dopiero te akcje odbily .jesli to wg ciebie nic sie nie stalo to gratuluje optymizmu.faktem jest ze po wyplacie pierwszej raty dywidendy i odwolaniu jej drugiej raty wielu ludzi zlapano w pulapke.po wielokroc odddali ta dywidende.a te akcje plynnoscia nie grzesza.
    Jeżeli tylko ktoś potrafi liczyć to od początku było wiadomo, że po zaliczce nie będzie już żadnej innej dywidendy. Poza tym spadek kursu powinieneś liczyć od 9pln po wypłacie dywidendy (taki sam kurs był przed ogłoszeniem zaliczki), a nie od 14zł. Kapitał uszczuplił się o prawie 50% na samych stratach, a do tego jeszcze odjąć wypłaconą zaliczkę. To chyba z Twoim optymizmem jest coś nie tak :) wystarczy sprawdzić Cena/Wk i wziąć pod uwagę, że od półtorej roku generują straty.
    przesuwanie raportu na "później" zawsze oznaczało bardzo złe informacje.
    Opteam za 2017 będzie na minusie i chyba wygląda na to że bardzo DUŻYM.

Na 7 zł kurs utknął - nikt więcej nie da a jak opublikują raport to bardziej obstawiam, że kurs się posypie.

Z informacji wynika również że w PeP są jakieś obsunięcia. Chyba nie idzie na tą chwilę tak jak planowali. Pewnie wszystko się trochę opóźni.

Suma summarum na razie nie widzę perspektyw w Opteam.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Gpi [46.77.246.*]
    No i wynik jest jaki jest
    Pep przedstawiony jako niezaudytowAny
    Jakieś pomysły?
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Szarak [176.221.123.*]
    Kupić jak spodnie w okolice 4 pln i czekać. A spadnie na bank.
    po takim raporcie rocznym pewnie musi spaść :)

zysk netto : minus 5,5 mln !!
    zysk z dział oper: minus 4,1 mln !!
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2566554

wygląda na to że od 2 lat nie zarabiają na podstawowej działalności
    jeśli coś nie zmienią, zreformują, poprawią - to wszystko co zarobią na Pep pójdzie na pokrycie strat z podstawowej działalności !!
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Romek [213.76.39.*]
    Jak widać w raporcie wydatki na wynagrodzenie zarządu zwiększyły się dwukrotnie więc chyba lepiej ;)
    A tak na poważnie 2 lata temu rozpoczęli restrukturyzację (Zwolnienia) i optymalizacja działalności jednostek oddziałowych (Zamknięcia). Nowy zarząd miał ustawić to lepiej, ale to są te same osoby które od 20 lat siedzą w tej spółce i dzięki nim poniekąd leży sprzedaż do sektora prywatnych firm. I zamiast zmienić to właśnie co szwankowało to te osoby zostały powołane do zarządu, dyrektorów generalnych itd, a okręt zaczął jeszcze szybciej nabierać wody.
    Osoby które się w porę ewakuowały są posądzane o tzw. 'zdradę' ;), ale zarząd przynajmniej ma kozłów ofiarnych do wskazania przyczyn swojej nieudolności.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~gpi [217.99.249.*]
    @pitpit
    Ja sie nie znam ale patrząc na raport to PeP ma startyty i SF bez audytu
    Na czym mają odrabiać?
    mimo wszystko PeP będzie zarabiał
    teraz pewnie zrobili jakieś odpisy, wywalili trupy z szafy aby przez kolejne latach ładnie pokazywać cyferki aby później drożej sprzedać spółkę

ja raczej liczę na pięniądze które Opteam otrzyma za sprzedaż pakietu Pep'a .
    sprzedaż 25% funduszowi, skupienie kolportera i innych ma na celu skumulowanie biznesu i sprzedaż dużemu operatorowi.

Cała ta inwestycja ma na celu wyjście i zarobienie na Pep'ie.
    Opteam niestety jego podstawowy biznes mocno kuleje - coś im to słabo idzie.
    PeP przyniesie im duży zastrzyk gotówki w późniejszym czasie.
    Raczej boję się iż przy corocznych stratach z podstawowej działalności spółka po sprzedaży PeP'a pokryje te długi i nic nie zostanie na fajną dywidendę :( - ale to tylko gdybanie

niestety kolejny raport 1.2018 dalej nie napawa optymizmem - znacząco zwiększyli przychody a zysk dalej w plecy !
    znacząco zwiększyli koszty na pensje - choć zredukowali zatrudnienie
    stałe koszty są dużym utrudnieniem dla firmy - stąd takie wyniki
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Gpi [46.77.222.*]
    To popatrz na ostanie komunikaty
    Pierwsze półrocze na minusie w oepep
    Kolejny podnoszą kapitał z rozwodnieniem Opteam
    Czyżby Opteam już w to przestał wierzyć skoro nie uczestniczy?
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~trolololo [62.21.48.*]
    To zwykła wydmuszka - ostatnia dywidenda o tym świadczy. Gdyby im zależało na PePie to by tego nie odsprzedawali, albo chociaż jakoś wykorzystali gotówkę, która była po sprzedaży zamiast wszystko wytransferować do rąk własnych inwestorów... skoro nie ma gotówki to za co mają się tam jeszcze ładować i po co? Kolejny kredyt by kolejne straty generować? Niech to lepiej sprzedadzą do końca i wypłacą kolejną dywidendę, bo patrząc po ich ruchach z ostatnich lat to nic innego nie potrafią robić. Większość dawnego OPM siedzi teraz w PePie i wszyscy mają wywalone na tą spółkę w tym większościowi akcjonariusze co widać po głupich decyzjach bo żaden szanujący się biznesmen nie postąpiłby w ten sposób ze spółką, którą chciałby rozwijać i widziałby w niej potencjał. Może kilka lat temu faktycznie była to "spółka z potencjałem", ale została odstawiona na bok i zaniedbana, a potencjał zmarnowany. Przez kolejne lata zyski pewnie znów będą w okolicach 0zł na akcję, choć nawet i ta wizja na ten moment wydawałaby się zbyt optymistyczna. Zresztą nigdy nie generowali jakiś nadzwyczajnych przychodów, za to w drugą stronę już bardzo łatwo popłynęli.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~test [83.144.103.*]
    patrzac na komunikat o cenie akcji pep to nawet mocno ujemna wydmuszka
    przy 8,42 za akcje to wartość pakietu Pep>60 milionow a kapitalizacja 40 :-)
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~HEHEHE [83.31.73.*]
    To w latach świetlnych, ale jaja, co tu potrafią? Pelczar zna Mazura tego od Dronów co za ŚP prof.zw. dr inż. Kazimierza Oczosia Rektora PR robił technologię napędu elektrycznego z zasilaniem. A teraz może zrobić dla samochodów to z bateriami o wielkości jak R20 * 3 stuki i zasięg 1500 km dla np. Skody. To biznes, był by, gdyby Prezes Opteam Pelczar znał Mazura. Ale nie zna, bo gdyby znał to dawno rozmawiał by, o tej technologii. I takie podbudowywanie wyceny Opteam że zna Mazura he he he.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~OLO [83.31.39.*]
    Mazur to analityk tego ŚP Jana Kulczyka, od liczenia ryzyka, raz nie zgodził się gdy Kulczyk odkupował odwierty ropy w Afryce od Concernów i wojna w Afryce, to ISIS i po interesie, ale mogą znać się z Pelczarem bo to kiedyś Optimus Kluski i Optimus Konfort, tylko to mały biznes i panowie po 60-siątce a spółka lubi stagnację.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~no_name [62.21.48.*]
    fajnie się gada ze samym sobą? ;) rozumiem, że ze strachu przed spadkami zaczynasz spamić bzdetami by przyćmić prawdę, już nie mówiąc o podszywaniu się... mniej jednak na uwadze, że i tak widać adresy IP. Na każdym forum zawsze jakiś troll musi się znaleźć.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Gpi [83.6.240.*]
    Bez trollowania
    Zysk jest sztucznie wykreowany na esop dla managerach pep - objective emisji , sprzedaz po wyzszej cenie I jest wynik I naleznosci nie kasa...
    A na core ....
    Na core to Chiba wartosc rezydualna, choc bilzej prawdy likwidacyjna:)
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~MAZUR [83.31.190.*]
    Kiedyś znałem Prezesa Pelczara z Optimus Komfort, należał pod Optimus Kluski, jak to ten sam to znałem. Świat ucieka na 6 nadbiegu z technologią, zarządzaniem, a młodzi menadżerowie nie potrafią odnaleźć się w obecnej rzeczywistości, byle rok czy półtora utrzymać się na stołku, udawać geniusza przy braku wiedzy i umiejętności, oraz wiedzy technologicznej, skutkuje szybkimi kryzysami, a następni nie są lepsi. by prowadzić agresywny i dynamiczny biznes dający duże zyski. Teraz rynek jest bardzo wymagający, niestety, takie czasy.
  • Re: OPTEAM - spółka z potencjałem Autor: ~Arek [46.134.163.*]
    Nie ma zgody uokik na zakup billbird
    Czyli pep wydał w ... kasy a efektu niet
    Czyli pep znowu na minusie a core opteam jak od paru lat odpoczywa
    Może ich kasy fiskalne i wymiana pociągnie . Oby nie w dół
[x]
OPTEAM -4,76% 3,20 2025-12-01 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.