Już dawno pisałem , że Sygnity nie dotrzyma terminu raportu. Po pierwsze bo: - nie szanują żadnego inwestora z wyjątkiem ..... , - bo może audytor się wziął do roboty i nie podpisuje byle czego jak poprzednicy - bo jeszcze liczą na cudowne dogadanie się z tymi co też pod ścianą stoją A moze system nie działa i tyle ;-) Dziwi mnie tylko że nie przedlużyli od razu do 30 stycznia zgodnie z rozporządzeniem !! Jak ktos w takiej sytuacji musi mieć 4 miesiące na raport to znaczy że kombinuje. Wszak ponoć od wiosny wszystko jest wyśledzone, obgadane i uzgodnione. Więc co się dzieje ? Kombinujemy??? Przecież sprawozdanie nie powinno mieć związku z żadnym planem naprawczym itd. Reguły dotyczące sanacji czy upadłości też są jasne.
To jest drwina z akcjonariuszy. 3 miesiące minęły od zakończenia roku obrotowego, a oni nie są wstanie opublikować sprawozdania. Nie chcą, albo po prostu liczby w tym sprawozdaniu są druzgocące. Bo jak by było pozytywnie, to przecież by się pochwalili. Po prostu kabaret. Ale to przesunięcie daty o miesiąc to również informacja dla akcjonariuszy.
Tak masz racje to informacja dla rynku - spólka informuje, że ma rynek głęboko w poszanowaniu ! Ja ich obserwuję, bo ta spółka jest analitycznie ciekawa . Ciekawa pod kątem kombinatorstwa / uwikłania / fałaszowania starych raportów, a teraz to i z nowymi jest problem/ genialnych zarządów i ich planów/ trwania przy gigantycznej skumulowanej stracie , a nie analizy uczciwego przedsiębiorstwa. Przydałoby się zrobić tabelę prezesów i zarządów aby było jasne jakich spółek unikać w przyszłości. A tak na prawdę to ciekawy przypadek naukowy - ot tak bym to ocenił. Czyli jak nie powinno być. Jak zmienić prawo aby takie coś się nie działo. Jak uczyć na konkretnym przykładzie negatywnych zachowań i relacji z rynkiem LESZCZY. Bo inni gracze pseudo FACHOWI-INWESTORZY wiedzą więcej. Ich też warto obserwować ji unikać /lista instytucji jest dostępna na stronie podmiotu/.
A btw. raport roczny zrobią po pierwszym kwartale roku następnego ;-) kabaret i kpina i żenua.
raport to zjazd na 1 zeta wiec przesuwają żeby to odłożyć i starają się ustawic kurs tak aby wyjsc tylko przy braku płynności nie mają nawet jak. Wcześniej dawali infa o zakupach akcji.