Nie rozumiem tego papieru, co tu jest nie tak? (poza płynnością) Bilans super, zyski non stop od wielu kwartałów, przejęcia, skup własny, dobre wskazniki C/Z, a 13 zł to jakas wielkie halo, ktoś coś?
niestety powiem ogólnikowo, bo to od dawna przerabiałerm....Ten papier tak ma....Dopóki S będzie miał uprzywiliowane akcje doputy tak będzie...Moim zdaniem oczywista ;)
To bzdura. Jest wiele firm gdzie założyciele maja nawet po 80% ( chociażby Wasko, Makolab).
Już to ćwiczyłem. Czytałem dokładnie to samo jak akcje były po 3 i Siewiera miał tyle samo co dzisiaj. Dzisiaj są po 13 a on ma tyle samo. Logicznie to ten twój wywód nie wyglada.
Boś podwyższa a sprzedający zaniżają. Dziwne te zlecenia. Jestem tu trochę i nigdy karnet na Siłownię tak nie wyglądał. Wystawiać zlecenia większe niż całodzienny obrót to bezsens. Po co to można tylko spekulowac
To co porosło i koniec fety... nie rozumiem cały czas, dlaczego papier jest tak nisko wyceniany, obserwuje od czasu do czasu inna spolke informatyczną z NC - IAI, popatrzcie sobie na ich kapitalizację i wskaźniki... a potem jeszcze raz na LSI... wszystko w porządku?
Dnia 2018-02-01 o godz. 18:28 ~noo napisał(a): > To co porosło i koniec fety... nie rozumiem cały czas, dlaczego papier jest tak nisko wyceniany, obserwuje od czasu do czasu inna spolke informatyczną z NC - IAI, popatrzcie sobie na ich kapitalizację i wskaźniki... a potem jeszcze raz na LSI... wszystko w porządku?
IAI od 3 lat poprawia zyski o jakieś 80% r/r. Spółka mocno rośnie i wycena na IAI zakłada podobny wzrost w ciągu następnych 2-3 lat. Jak wzrostu nie będzie albo nawet spadek to będzie wodospad. LSI tak szybko nie rośnie i ma atrakcyjną wycenę.
Dnia 2018-02-01 o godz. 19:25 ~aleks napisał(a): > > IAI od 3 lat poprawia zyski o jakieś 80% r/r. Spółka mocno rośnie i wycena na IAI zakłada podobny wzrost w ciągu następnych 2-3 lat. > Jak wzrostu nie będzie albo nawet spadek to będzie wodospad. > LSI tak szybko nie rośnie i ma atrakcyjną wycenę. Stąd wycena 200mln? Lsi zarabia więcej a nie jest wyceniane nawet na 1/4 tej kapitalizacji... to właśnie giełda