Dokupiłby jakby spadło. 0,5% firmy można mieć za 85 000 zł. Za 5 lat powinno być warte dużo więcej. Może przy rosnących zyskach dywidenda będzie za kilka lat. Może wejdą w segment odzieżowy dodatkowo i przychody wyskoczą. Firma wydaje się być dobrze zreorganizowana i awet przy kursie 10-15 zł może być łakomym kąskiem dal konkurencji jak dynamika poprawy się utrzyma
Patrząc technicznie zejście teraz na 4,50 to tragedia, patrząc na zachowanie od roku widać że trzeba zbierac na oporach a takim jest 5,30-5,50 jak przebije to może być 6, 50 od razu bez większych obrotów , ja juz teraz żałuje że gdy wchodziłem po 3,60 to nie kupiłem 2 razy więcej
Na rajd św. Mikołaja się nie zapowiada, z drugiej strony kurs na maksach, a już końcówka roku - kto miał sprzedać ten sprzedał. Może być ciężko coś kupić w tym roku, bo sprzedający będzie musiał do kwietnia podatek zapłącić od zysku. Dlatego poczekam i w pierwszym półroczu kupię, jak będzie okazja. Kto wie może jakaś korekta będzie i się zarobi. Rosnąć przecież wiecznie bez przerwy nie będzie - to nie bitcoin :)
Czemu nie - Monnari wzrost z 70 gr na 20 zł bez większej korekty, Bytom z 25 gr na 3,7, LPP z 790 na 10000 zł, Amica z 2 zł na 200 zł, CDR z 60 gr na 120 zł, Forte z 2 zł na 80 zł.
Tak zachowują się spółki skrajnie przecenione. Tutaj mamy rentowną spółkę, która powinna powiększać zyski rok rocznie - 1,5-2,2 mln zysku za 2017 rok; 2,5-3,5 mln zł 2018 rok, 2019 3,5-4 mln zł, a w 2020 roku 4,5-5 mln zł zysku netto i kurs na poziomie 30-40 zł Uważam, że nie są to zbyt optymistyczne założenia, żeby w 2020 roku PMA zarabiała ciut powyżej miliona zł kwartalnie
Ja zamierzam dokupywać i poczekam jeszcze te 2 lata z kawałkiem. Poniżej 25 zł nawet nie ma co zawracać sobie głowy sprzedażą, a każdą okazję wykorzystywać do dokupienia, jak są wolne środki.
Rośnie PKB, rośnie konsumpcja, rośnie popyt na towary premium, rosną wynagrodzenia - przełoży się to wciągu najbliższych dwóch lat na bardzo silną falę wzrostową na GPW (być może ostatnią, ale silną i długą), będą rosnąć napływy do funduszy TFI i napływy na giełdę, rosnąć będzie i nasza Primamoda. Złotówka też jedną z bardziej niedowartościowanych walut i w dłuższym czasie ta nierówność powinna zostać wyrównana do Euro, a to bardzo dobre wieści dla spółki
Żeby nie być gołosłownym to w drugim kwartale tego roku spółka miała czystego niezaburzonego księgowo zysku ponad 1 mln zł w kwartał, więc tym spokojnym tempem w te dwa lata do 2020 roku powinniśmy dojść do zysku ponad 1 mln zł kwartalnie. Powtarzam SPOKOJNIE, ale oczywiście wszystkie pozytywne fajerwerki mile widziane :D
Odwiedziłem w ostatni weekend jeden z salonów w Krk. Jest w czym wybierać, ruch cały czas. Ucialem pogawędkę z kierowniczką. Oceniła sytuację jako najlepszą od 3 lat (zatowarowanie i atrakcyjność kolekcji, ruch, ogólna atmosfera). Żona dwie pary butów kupiła, na oku ma jeszcze 3 inne, które pewnie kupi w najbliższym czasie.
Jest dobrze (przynajmniej w Krk).
Krakowską odwiedzalismy i robiliśmy zakupy 2x w wakacje. Salon mniejszy niż w bonArce, stąd mniejsza ilość towaru na półkach. Ruch był. Obsługa profesjonalna. Lokalizacja bardzo dobra przy wejściu do GK. 3 ściany salonu służą za ekspozycję (reklamę) salonu.