To mistrzostwo świata zrobić taką stratę mając kasę z emisji akcji,a wcześniej pożyczek od Pana K. Normalnie mistrz :)))
Za to należy się nagroda - 3,50 do końca grudnia !!!! Brac PKC ,będzie dzida !!!!
Dnia 2017-12-03 o godz. 15:52 ~WujekDobraRada napisał(a): > Kolejny bardzo dobry raport :)))) > > > > https://www.wiadomoscikosmetyczne.pl/artykuly/miraculum-ze-stratami-w-iii-kwartale,43300 > > > > To mistrzostwo świata zrobić taką stratę mając kasę z emisji akcji,a wcześniej pożyczek od Pana K. Normalnie mistrz :))) > > Za to należy się nagroda - 3,50 do końca grudnia !!!! Brac PKC ,będzie dzida !!!!
nie ważne co piszą, byle by pisali :)))
Wujek 3,60 zł a nie 3,50 zł do końca grudnia, mała korekta :)))
a tak swoją drogą prenumerujesz "wiadomości kosmetyczne" :)))
No ,ale ja wam mówię ,iż to perła ,jakich na GPW nie ma.
No bo znajdźcie mi drugą taka spółkę na GPW , która generuje takie straty , której wskaźnik C/wk jest na poziomie 4 - Takiej przewartościowanej , drugiej nie ma . Mistrz , ładować PKC radzę ,będzie dzida. Ja już jestem z akcjami pod korek i czekam na dzidę :)))))))
Ale tutaj nie chodzi o wysprzedawanie majątku :))) i tym robienia zysków , tylko sprzedaż kosmetyków i na tym robieniu kasy. Jaja :))), co za akcjonariat :))))) Po lewej mamy straszaka :) na 10 k ,aby leszcz myślał ,że jest popyt i siorbał to co z prawej :))). Znam tę firmę od środka i widzę co tutaj się dzieje :))) Tego typu spółki powinny zniknąć z GPW :) Do sternika Ustaw większy baton na ok 100 k , bo jak widzisz , te skromne 10 k nie działa :))))))
Jak sprzedadzą marki ,to się zmniejszy wartosc firmy (wartosc księgowa), a tym samym powiększy się (przy obecnej kapitalizacji) cena do wartości księgowej na ok 6,7 zależy jakich marek się pozbędą .
Pytanie dla przedszkolaka :) Jeśli masz pudełko, a w nim 4 pierścionki po 500,00 zł każdy . Zawartość pudełka jest warta 2000,00zł i sprzedasz dwa piercionki to jaka będzie wartosc pudełka ?? Większa czy mniejsza????:))))
Dnia 2017-12-04 o godz. 09:46 ~WujekDobraRada napisał(a): > Jak sprzedadzą marki ,to się zmniejszy wartosc firmy (wartosc księgowa), a tym samym powiększy się (przy obecnej kapitalizacji) cena do wartości księgowej na ok 6,7 zależy jakich marek się pozbędą . > > Pytanie dla przedszkolaka :) Jeśli masz pudełko, a w nim 4 pierścionki po 500,00 zł każdy . Zawartość pudełka jest warta 2000,00zł i sprzedasz dwa piercionki to jaka będzie wartosc pudełka ?? Większa czy mniejsza????:))))
zależy jak sobie oszacujesz wielkość sprzedaży w przyszłości :))))
czemu Gracja raz kosztowała 1,5 mln a pół roku później 4 mln? jedyne co się zmieniło to prognozy sprzedaży :)))
z tego wynika, że najważniejsze jest pozytywne myślenie :))))
Zgoda ,ale tej sprzedaży ,jak na razie ,to w ogóle nie ma...Co więcej ,nie widzę produktów na półkach, a 4q sobie mija....Nie ma produktów na polkach , a przecież kasa pełna ???Wiec o co chodzi ??? W przyszłości ??, to już Miraculum nie będzie...
Za to będzie dzida jak nic :)))) Ładować PKC do wora.
Dnia 2017-12-04 o godz. 05:23 ~WujekDobraRada napisał(a): > No ,ale ja wam mówię ,iż to perła ,jakich na GPW nie ma. > > No bo znajdźcie mi drugą taka spółkę na GPW , która generuje takie straty , której wskaźnik C/wk jest na poziomie 4 - Takiej przewartościowanej , drugiej nie ma . Mistrz , ładować PKC radzę ,będzie dzida. Ja już jestem z akcjami pod korek i czekam na dzidę :)))))))