czyli jednak coś robią. Szkoda że nie ma notowań no ale może i lepiej wyklaruje się sytuacja. Jeszcze tylko wyrok nt sanacji miejmy nadzieje pozytywny i złotówka w pierwszym dniu notowań.
po co pisanie tych bzdur.... co wykupili? za co? może by spróbować poczytać komunikat ze zrozumieniem!! dom maklerski wypowiedział 3 miechy temu umowę i muszą udawać że coś robią....
Obligacji oczywiście nie wykupili, bo w trakcie sanacji nawet by nie mogli (zresztą w sanacji zobowiązania wobec obligatariuszy zostaną mocno zredukowane, przypuszczam, że co najmniej o 30-40 %), ale widać, że kontrolują sytuację (zamienili obligacje na papierowe) teraz tylko utrzymanie sanacji i będzie super. Info z dzisiaj z sądu - jeszcze nie ma terminu posiedzenia (co też można odebrać pozytywnie bo jakby miał być negat to już by był).
Po co sie meczyc, dogadac sie z inwestorem niech wykupi obligacje oddac mu pakiet kontrolny, na reszte wezwanie po 3 zlote i jakos przebiedujemy. Ponizej 1,8 nie ma co oddawac. Nawet technicznie. Lepiej juz poczekac na dywidende za 3-4 lata. Mnie to wkurza ze notowania zawieszone. Chcialbym dokupic i sie nie da.
Z punktu widzenia zapisow KSH niemozliwe jest obecnie dokonanie czynnosci o ktorej pisze autor. Stad tez nie mam sie o czym wypowiadac, bo wypowiadam sie tylko o faktach a nie o insynuacjach.
Bede pamietal ale sadzac po wypowiedziach tutaj uda mi sie dobrac taniej :) w info nspisali ze skupuja obligacje do 28 listopada sadzilem ze znalezli inwestora ktory eykupil obligacje i przejmie firme razem z dlugami. Wystarczyloby ze wlasciciel wiekszosciowy oddalby akcje w przystepnej cenie. Sanacja bylaby niepotrzebna.
Ludzie gdzie wy tu widzicie ze cos splacili lub maja taki zamiar. Prosze nie wprowadzac zametu. Zmienili pare paragrafow i forme dokumentu na papierowa i tyle.czego tu sie doszukujecie pozytywnego.
Na hawe umorzenie sanacji było bodajrze w lipcu 2016, potem złożyli zażalenie.W kwietniu 2017 sąd oddalił zażalenie.Czas w tym przypadku raczej o niczym nie przesądza.Czy sąd się przychyli czy będzie upadłosc to i tak będzie mocne podbicie kursu.Dodam że posiadam akcje i to sporo,więc też liczę na pozytyw.