• wezwanie cena godziwa Autor: ~foka [78.133.233.*]
    w mojej ocenie cena 3,55 jest za niska , spółka płaci regularnie dywidendę na poziomie ok.8% , ma rekomendacje kupuj oscylujące ok. ponad 4 zł , kluczowe pytanie jest co zrobią fundy , pamiętajmy że w tym roku była emisja na 80 milionów po 3 zł ( czy 18 % dla uczestniczących w emisji jest wystarczające )
    ja po cenie 3,55 nie sprzedaje , czekam na więcej

poniżej info od mbank

W naszej ocenie jest ona niższa od wartości godziwej akcji spółki, którą, zgodnie z ostatnią rekomendacją, szacujemy na 4,25 PLN (20% powyżej ceny w wezwaniu). Spodziewamy się pozytywnej reakcji kursu. Uważamy, że rynek może spekulować na podwyższenie ceny w wezwaniu.
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~gol56 [185.58.49.*]
    w 2018 roku zysk 150 mln
    w 2019 roku zysk 160 mln
    a goldmany ( złodzi eje ) chcą przejąć firmę za c/z 7
    dywidenda za rok wyniesie 0,4 zł na akcje dlatego tak się spieszą bo już by taniej nie kupili
    gorzej z zarządem który jak widać został "przekupiony" przez goldmany za pomocą tzw. program motywacyjny (darmowych akcji )
    tak się kroi drobnych akcjonariuszy i polskie fundusze
    Robyg spzredaje tyle samo mieszkąń co Domdev a kosztuje połowę tego co Domdev
    widzą że KNF dobrej zmiany pozwala na takie przewałki z wezwaniami jak Polna, FAM to korzystają

• Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~Nowy [37.47.41.*]
    Jezeli nie będzie chętnych do oddania po 3,55 to sie stanie z wezwaniem podnisą oferte? Tak naprawde to od kilku miesiecy kurs był celowo zanizany i chyba juz wiemy w jakim celu. cena wyjsciowa dla wezwania powinna wynosić 4 i wtedy byłaby godziwa. Sytuacja spółki i jej perspektywy przynajmniej na przyszły rok pozwalaa spokojnie na osiagniecie kursu 4x,
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~Zenon [77.65.82.*]
    Moim zdaniem fundusze nie zgodzą się na cenę poniżej 4 złotych. Wiadomo że deweloperzy zachowują się najlepiej w zaawansowanej fazie cyklu gospodarczego więc najlepsze cały czas przed Robygiem .

Pozdrawiam

Zenon
    Półtorej godziny targetu i juz oddane prawie 2 mln. akcji, jednak sa chetni papier oddawać w takiej cenie. Pytanie kto to bierze. Jak tak dalej pójdzie to z 5 mln. dzisiaj zmieni własciciela.
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~Jarada [83.30.30.*]
    też się zastanawiam kto to bierze? Ewidentnie ci co teraz kupują liczą chyba na jakiś większy zysk niż 3-5 gr, bo to chyba ledwie pokryje prowizje?
    Powinni sie nie zgodzić i co wtedy zrobi Goldman??
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~PonadRynkiem [91.227.212.*]
    Ja np. dobieram :). Fundem nie jestem, ale swoje Robygu już z kolekcjonowałem. Jak się Goldmanowi nie będzie podobała wyższa cena wezwania, to mogę zostać z tymi akcjami :). Pod zarządem Goldmana strat nie będzie, dywidendy podejrzewam sowite, a własność to własność, mogą się bawić z przymusowymi wykupami, prosto nie będzie ;).
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~ben [217.99.134.*]
    byłem w podobnej sytuacji kilka lat temu na Mieszku. Tam było mniej funduszy a i tak cena poszła w górę 2 krotnie. Tu będzie podobnie. Ja dokupuje
  • Re: wezwanie cena godziwa Autor: ~foka [77.113.18.*]
    zobaczcie co się działo na uniwheels , swoją drogą jeżeli któryś z fundów sprzeda po tej cenie to jest to ewidentne działanie na szkodę swoich klientów , przy takich wskaźnikach i prognozach spółka jest zdecydowanie więcej warta
    prognoza 2018
    zysku netto - 147,3 ( w 2017 -102 wzrost o ponad 40 %)
    P/E 6,8
    P/BV 1,3
    DYield 8,2%
[x]
ROBYG 0,00% 3,68 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.