• DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~zarządzający [79.184.159.*]
    jeśli DM-y wydzwaniają i nakłaniają ludzi do "dobrego interesu", to chyba znak, że fundusze i OFE spod tego samego szyldu będą sprzedawać? Trochę dziwne byłoby jeśli działaliby inaczej - jeśli fundusze targują się pod stołem o więcej, to ich DMy naganiając na sprzedaż drobnych dają argumenty Sołowowowi w negocjacjach. Tak to widzę.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    A ja tu widzę że,szykuje się ostra jazda bez trzymanki.Kurs poszybuje pod niebo
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~BICO [185.69.0.*]
    Dlatego sprzedaż po tej cenie to OSTATNIA RZECZ jaką by się zrobiło. Totalny brak zainteresowania to koronny argument dla TFI i OFE że nikt na ta cenę nie pójdzie - nawet spekulanci a co dopiero inwestorzy długoterminowi i TFI i OFE które MAJĄ CZAS którego widocznie brakuje SKUPUJĄCEMU. Udział w wezwaniu to potwierdzenie przez rynek że cena jest odpowiednia i zabranie argumentów przetargowych dla fundów. Jedynie fundy z banków które biorą udział w odkupie mogą być zainteresowane - ONE ZAROBIĄ NA PROWIZJI. U mnie w średniej wielkości mieście w jednym z banków prowadzących skup - ZEROWY ODZEW. TAK TRZYMAĆ!!!!
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: marioxx [91.246.66.*]
    Fundusze za oceanu śpią na kasie ,stany drukują pieniądze to coś muszą za to kupić dzisiaj wezwanie na Robyg cena 3,55 kurs 3,16 może i MS znalazł kupca i skupuje pod sprzedaż tylko PREMII nie chce żadnej dać - kutwa.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~BICO [185.69.0.*]
    Na Robygu kurs skupu gwarantuje że NIKT nie będzie stratny na inwestycji. Jest w dodatku z kilkunastoprocentową premia w stosunku do kursu. A Robyg także co roku wypłacał sowita dywidendę (raz nawet wziąłem ;)) - jest to argument bo naganiacze z BM często pisali że cena Synthosu jest tak słaba bo Synthos wypłacał dywidendy. Jednak przykład Robygu, Emperii czy tez Uniwhels pokazuje że nawet na GPW moze to się odbyć w sposób cywilizowany!!!. Bez słupów, odpisów, zbijania ceny, hejtu na forach
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: marioxx [91.246.66.*]
    To taka Polska kultura biznesowa którą reprezentuje MS.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~set [31.0.83.*]
    Emperia kiedyś wypłaciła jak się nie mylę bardzo wysoka dywidendę ok 50% i jakos na wezwaniu nie przeszkadzalo dac wiecej niż notowania. Tu kurs został dopasowany co ceny wezwania. A jeszcze w maju firma powiązana z MS kupiła po ok 5,45 10 % akcji i jakoś to się opłaciło sowolowi.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~maniek_007 [83.15.158.*]
    let's be serious...
    Naprawdę nie widzicie różnic między wspomnianymi tu wezwaniami? Ile akcji spółki mają wzywajacy?
    Emperia Holding - wzywający Maxima Groupe - 0% akcji
    Robyg - wzywający Brick Acquistion - 0% akcji,

Te podmioty płacą premię za kontrolę, za to że przychodzą do spółek na gotowe. MS po pierwsze żadnej premii nie musi płacić bo ma ponad 60 % akcji. Czy naprawdę nikt nie czuje tej różnicy?
    Nie mówię, że mnie to cieszy, stwierdzam jak jest...
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Fazi [153.19.91.*]
    Jest jeszcze taka różnica, że w przypadku Emperii i Robyga spółki rosły po dobrych wynikach, a Synthos był "schładzany" między innymi poprzez "magiczne" testy na utratę wartości aktywów. Było to ewidentne przygotowanie do wezwania po jak najniższej cenie. Takim samym elementem przygotowania było wypłacenie dywidendy awansem w takiej wysokości aby MS miał za co kupować. Podsumowując warto rozczulać się nad dobrocią MS bo grał nie fair.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~qqq [217.96.200.*]
    Kolego, jasne że jest różnica i w podanych przez Ciebie przypadkach spółka z zewnątrz wzywa... ale przykładami możemy się licytować (np Polcolorit, tam też wzywał główny akcjonariusz - sprawdź sobie jaka tam ostatecznie była premia do ceny rynkowej). Sprawdź sobie wezwania na spółki z GPW z np ostatnich 2 lat i zobacz sobie jakie były premie w analogicznych przypadkach.

• Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~qqq [217.96.200.*]
    Ok, może Polcolorit to zbyt hardkorowy przykład ale sprawdź sobie chociażby Pelion, gdzie pierwsza cena z wezwania (52,33) została podniesiona do 59.04 zł, a jeśli dobrze pamiętam tam sytuacja była podobna...
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Maniek [195.136.40.*]
    A jeśli nie sprzedam to stracę te akcje czy odkupia ode mnie
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~John [217.99.217.*]
    Czytając niektóre wypowiedzi zastanawiam się co niektórzy ludzie robią na giełdzie, nie mając PODSTAWOWEJ WIEDZY. Nie trzeba sprzedawać akcji , TO TWOJA DECYZJA. Możesz zostać z akcjami Synthosu nawet jak ten wyjdzie z Giełdy. I dalej masz Prawa jako AKCJONARUISZ.  Ja zostałem z akcjami ZASADY przez 2 lata po jego wyjściu z Giełdy , dostawałem dywidendę na konto bankowe .Dopiero po 2 latach po wyjściu Zasada zaproponował mi cenę ,która mnie zadowoliła i odsprzedałem akcję w formie umowy Cywilno-Prawnej. Spokojnie. Ja mam sporo akcji Syntka , jako emeryt zamierzałem sobie jego dywidendą dorabiać do emerytury . Mi się nie śpieszy. Ja MAM CZAS. Jeżeli Sołowow faktycznie ma klienta na kupno Synthosu to spoko. Poczekam. Dla mnie Synthos to dobra firma z PRZYSZŁOŚCIĄ . A właściciel? Nie będzie Sołowow to będzie Inny. Moje akcje " jeść nie wołają ".
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~akcjonariusz [31.11.129.*]
    Wszystko co piszesz ma sens pod warunkiem, że Sołowowi nie uda się skupić te 90% wszystkich akcji celem doprowadzenia do przymusowego wykupu akcji od takich jak ty, którzy nie mają ochoty rozstawać się z nimi. W takiej sytuacji nikt nie będzie się ciebie pytał czy się zgadzasz na sprzedaż swoich akcji tylko pewnego poranka zobaczysz gotówkę na swoim rachunku w biurze maklerskim zamiast akcji Synthos. Oczywiście na ilość tej gotówki też nie będziesz miał żadnego wpływu bo będzie stanowiła równowartość iloczynu ilości posiadanych akcji i średniego ich kursu z ostatnich 3 miesięcy notowań.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Anastazja [46.134.93.*]
    Najpierw musi zebrać akcje,a się nie zapowiada
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~BICO [46.215.239.*]
    Przy tej cenie to Bez Szans. Jak już pisałem wcześniej ustawiłem Alert na 5,25.Co nie znaczy że przy tej cenie sprzedam a tylko rozwaze :). Wydaje mi się że nawet przy takiej cenie nie zbierze 90 procent ale może już osiągnąć pułap do zdjęcia spółki z giełdy.
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Bart [212.109.130.*]
    W tego klienta do kupna SNS to ja nie wierzę. Moim zdaniem MS ma za dużo gotówki i chce ją sensownie zainwestować. Sprzedaż SNS oznaczałaby znaczne zwiększenie zasobów gotówki, a nie wydaje mi się, aby miał jakiś konkurencyjny projekt inwestycyjny. 
    To już słodka tajemnica MS.Fakty są takie,że wzywa do sprzedaży akcji.Pytanie brzmi:za ile akcjonariusze sprzedadzą swoje udziały w perspektywicznym projekcie SYNTHOS?
    ECHO sprzedał,SYNTHOS też może
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~Jawspolwlawscicielka [83.26.243.*]
    Synthos to nie Barlinek , ani nie Rovese. Akcjonarjusze nie sprzedadzą akcji Galleonowi. Nie pomoże nagonka psychologiczna z nieustannymi komentami typu "przymusowy skup" - psychologiczne zagranie mające siać panikę wśród drobnych posiadaczy. Nie pomoże wyolbrzymianie jakichś "nadprzyrodzonych" włąściwości MS, jako domniemanegowszechmogacego "właściciela" SYNTHOSA".... Może do znudzenia latać sobie helikopterem, może mieć złoty nocnik, zamiast tego co naprawdę wartościowe w życiu przeciętnego mieszkańca ziemi. Widocznie pieniądze mu tego nie dały, skoro robi to co robi....Pozdrawiam :)
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~John [217.99.170.*]
    Rubber przebił 209 dolarów na giełdzie ( dokładnie 209,70 $ ) . A więc jeden z głównych wpływów dla Syntka idzie do GÓRY. Więc cena którą wystawił Sołowow jest " ceną historyczną ". Ta cała nagonka ABY SZYBKO SPRZEDAĆ AKCJE była tylko Nagonką. Jeżeli faktycznie jest Chiński Klient to on i tak kupi razem z NAMI. BO jeżeli jest Interes to akcjonariat Też musi być. A przy okazji oglądajcie kanał Bloomberg - na Polsacie na nr. kanału 413 .
  • Re: DM-y naganiają = fundy oddają ? Autor: ~bbb [93.179.250.*]
    Najpierw dzwoni biuro maklerskie z lokalnej miejscowości, a potem już z Warszawy. Wniosek z tego, że już na poziomie lokalnym nie ma ruchu
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.