• Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Esot [31.0.81.*]
    Bo za pól roku znów będzie minimum 100% na plus. Jestem o tym przekonany!
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Basi [93.175.69.*]
    A no będzie..
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Mig [188.146.145.*]
    Ten kto do dzisiaj albo najlepiej wczoraj nie kupił akcji ten gapa.
    Dzisiaj odjazd!
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Basi [93.175.69.*]
    Do tego akcje EMG, prędzej czy później mogą być warte trochę,nie zapominajmy że EMG idzie na salony Monnari ×~160 lokalizacji+20 kilka własnych salonów, więc nadal twierdzę, że z tej mąki będzie chleb:)
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~montek [176.221.123.*]
    dzieciarstwo nagania a kurs leci w dół hehe
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Czesio [31.0.85.*]
    Kurs leci w dół bo komuś bardzo zależy żeby wystraszyc małych i sprowokować ich do sprzedaży po niskiej cenie!!! Kto przy kursie 28 zł wystawia na sprzedaż swoje akcje po 25??? Nie dajcie się nabrać!
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~ggg [93.175.164.*]
    Technicznie to nawet trochę poniżej 25 może zejść i trend wzrostowy dalej zostanie utrzymany. Skoro już ktoś wspomniał Monnari który ma p/e 9 to analogicznie EAH przy oczekiwanym ok. 9 mln zysku netto powinien być wart ok. 80mln minus dług netto 15mln czyli 65 mln a to byłoby jakieś 15% wyżej niż obecnie.
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Gunio77 [213.216.123.*]
    A nadwyżka zapasów i należności nad zobowiązaniami to pies zjadł? Wg mnie to teraz ma Esotiq nie -15 mln do wyceny a +5 mln.
    Zawsze dziwi mnie, że inwestorzy nie patrzą dokładnie w bilans!!! Chyba jest istotne, czy spółka ma 50 mln zapasów i należności i gotówki oraz 35 zobowiązań krótkoterminowych ws 50 mln aktywów obrotowych i 65 mln zobowiązań krótkoterminowych. Zysk w obu przypadkach może być analogiczny, ale struktura finansowania firmy i to co jest dla akcjonariuszy jest diametralnie różne.
    W pierwszym przypadku spółka ma aktywach obrotowych +15 mln kapitału ulokowane, a w drugim całość jest na kredyt + 15 mln kredytu
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Zig [93.175.69.*]
    W takim razie jest bardziej ok czy też bardziej źle, jak wyceniasz 1 akcję, bo już tracę orientację?
  • Re: Ja dzis dobieram do pelna Autor: ~Gunio77 [213.216.123.*]
    Jak nie rozumiesz o czym piszę to sugeruję zmienić profesję lub podszkolić się - ewentualnie możesz być dawcą kapitału.
[x]
ESOTIQ 1,10% 36,80 2025-11-28 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.