10 zł popatrz na wykres i zastanów się ile potrzeba czasu aby kurs KGHM zmienił kierunek o 10 zł? Mysle że tydzien to maks, chyba że dołek przed nami ? ale wątpie
Trzeba przyznac ze po wczorajszym +1 % w uesej nie przewidzialem ze zrobia -2% . Cos mi sie zdaje ze przeciwko malym graja juz tylko algorytmy bo czlowiek by tego nie wymyslil. Pzdr
Przestancie go cisnąć. Chłopak kupił po 117, a teraz czeka na powrót, żeby wyjść z tego bez siniaka. Wszyscy to znamy, a jeżeli nie to znaczy, że ktoś miał szczęście. A wy to co...super wyluzowani? Czasem na powrót trzeba czekać tydzień, a czasami nawet rok. 117 nie jest jeszcze złą cena za akcję, jeżeli to wprowadzi was w dobry humor to ja wtopilem na kontaktach , pierwszy raz od dwóch tygodni.i to sporo, bo zagralem vabanque będąc przekonanym, że pójdziemy w ślady Daxa, jak do tej pory( mam podgląd na żywo, dzięki czemu mam minutę lub dwie rezerwy na reakcję reszty). Dzisiejsza sesja była jedna z najdziwnuejszych w tym miesiącu i chyba nikt temu nie zaprzeczy, wszystko szło wbrew oczekiwaniom. Zobaczymy jak będzie jutro, mam nAdzieję, że tym razem +2%...
Dnia 2017-11-29 o godz. 19:14 ~Kghm-ik napisał(a): > Mam mieszane uczucia czy w tej sytuacji " dokładać jeszcze kapitał"...
Siedzę na dość dużej ilości akcji po 119 i na razie nie uśredniam. Spójrz sobie na historyczne ruchy na KGH, wzrosty i spadki 12 złotowe nie należą do rzadkości.
Czekam na wzmocnienie dolara, wydaje się być niebawem. Taki ruch USD zawsze podnosi kurs. https://stooq.pl/n/?f=1208397 + możliwy rajd Św. Mikołaja + efekt końca kwartału
Brakuje jeszcze postów krisss1234 o rychłych i nieuchronnych spadkach, to idealny anty-wskaźnik :)
Cierpliwości. Prędzej lub później będzie powyżej 120.
zdajecie sobie sprawę że zasięg formacji po wybiciu z klina sięga 92 zł ? co będzie po tym, nie wiadomo - ale wszyscy piszą że inwestorzy na całym świecie odwracają się od ryzyka - czyli obligacje zamiast akcji.
wczoraj w końcu z ENERGII wyszedłem prawie bez strat to się KGHM napatoczył, na PEKAO też długo po 122 byłem ale ostatnio po 132 się sprzedawała. Czekać...i słowo którego niecierpię " uśredniać" ja jestem 2 zeta poniżej 117 :) pomyśleć że ze 120 człowiek dziś by się radował a kiedyś o 130 się marzyło......do d to półrocze gdy się spojrzy na wyniki, świat.....tak bez przyczyny to tęczowi mogą spuścić to poniżej 100...
ja kupiłem tak nie wiem po co po 114 bez większego zastanowienia, wczoraj sprzedałem po 109. Jakoś mi zbyt gwałtowna ta reakcja na spadek ceny miedzi była więc stwierdziłem że raczej nie ma szans na wzrosty dziś. Może będzie jakieś odbicie niebawem, ale jak na razie daję sobie spokój z KGHM.