• wszyscy wróżą dalsze spadki Autor: krisss1234- [91.236.72.*]
    więc jutro i pojutrze ostro do góry
  • Re: wszyscy wróżą dalsze spadki Autor: ~Rhett [94.254.174.*]
    Dzisiaj rano napisałem cytuję:

"A mi to wygląda na to, że miedź odbija sie od 7 tyś usd i potem następuje lokalny spadek. Ostatni był w połowie listopada zdaje się do 6730 usd. I teraz od piątku miedź znowu po przekroczeniu 7 tys zaczyna korektę. Już jest ok 6850 i pytanie jest czy będzie pogłębiac dołek z połowy listopada? Wówczas musiała by spaść poniżej 6730 czyli jeszcze ok 2%. Tymczasem kghm chodzi za miedzią więc jeśli teraz też tak bedzie to rajdu sw. Mikołaja raczej nie bedzie. Chyba że miedź odbije od dołka, zacznie ruch w górę i przekroczy 7 tys .
    Ważna jest tez relacja usd.pln. O sytuacji na świecie nie pisze bo to oczywiste."

I na razie idzie po mojemu. Ja zakadam że miedź spadnie do 6720-6740 i pociągnie kghm również dalej w dół.
    I po osiągnięciu tej ceny ( na miedzi ) można założyć odbicie i otworzyć długie na kghm. A jak będzie wówczas cena kghm - nie istotne. na pewno niżej niż obecne 108.
    Oczywiście to tylko moja opinia.

• Re: wszyscy wróżą dalsze spadki Autor: krisss1234- [91.236.72.*]
    Dnia 2017-11-28 o godz. 16:03 ~Rhett napisał(a):
    > Dzisiaj rano napisałem cytuję:
    >
    > "A mi to wygląda na to, że miedź odbija sie od 7 tyś usd i potem następuje lokalny spadek. Ostatni był w połowie listopada zdaje się do 6730 usd. I teraz od piątku miedź znowu po przekroczeniu 7 tys zaczyna korektę. Już jest ok 6850 i pytanie jest czy będzie pogłębiac dołek z połowy listopada? Wówczas musiała by spaść poniżej 6730 czyli jeszcze ok 2%. Tymczasem kghm chodzi za miedzią więc jeśli teraz też tak bedzie to rajdu sw. Mikołaja raczej nie bedzie. Chyba że miedź odbije od dołka, zacznie ruch w górę i przekroczy 7 tys .
    > Ważna jest tez relacja usd.pln. O sytuacji na świecie nie pisze bo to oczywiste."
    >
    > I na razie idzie po mojemu. Ja zakadam że miedź spadnie do 6720-6740 i pociągnie kghm również dalej w dół.
    > I po osiągnięciu tej ceny ( na miedzi ) można założyć odbicie i otworzyć długie na kghm. A jak będzie wówczas cena kghm - nie istotne. na pewno niżej niż obecne 108.
    > Oczywiście to tylko moja opinia.
    >

tylko zobacz jaki był kurs KGHM przy dużo niższych cenach miedzi niż obecne
    więc jest to papier, który nie do końca jest skorelowany z kursem CU 
    a nawet jeśli jest to ma kilkanaście złotych do odrobienia
  • Re: wszyscy wróżą dalsze spadki Autor: ~Rhett [94.254.174.*]
    Cena usd była wówczas inna - zdecydowanie wyższa niż obecnie. wówczas ok. 3,9 teraz ok 3,6
    Ale to nie istotne ponieważ mi nie chodzi o to, że przy danej cenie miedzi kghm powinien kosztować określoną cenę. Na taką relację mają wpływ także inne czynniki.
    Mi chodzi o sam ruch w górę lub w dół. Bo na tym polega skuteczna gra na kontraktach na kghm. Cena nie ma znaczenia, ważny jest zakres ruchu ( góra/dół ) przy właściwym otwarciu pozycji. I tu jak nałożysz godzinowe wykresy miedzi i kghm to wychodzi że zakresy i kierunku są bardzo skorelowane.
  • Re: wszyscy wróżą dalsze spadki Autor: krisss1234- [91.236.72.*]
    Dnia 2017-11-28 o godz. 16:41 ~Rhett napisał(a):
    > Cena usd była wówczas inna - zdecydowanie wyższa niż obecnie. wówczas ok. 3,9 teraz ok 3,6
    > Ale to nie istotne ponieważ mi nie chodzi o to, że przy danej cenie miedzi kghm powinien kosztować określoną cenę. Na taką relację mają wpływ także inne czynniki.
    > Mi chodzi o sam ruch w górę lub w dół. Bo na tym polega skuteczna gra na kontraktach na kghm. Cena nie ma znaczenia, ważny jest zakres ruchu ( góra/dół ) przy właściwym otwarciu pozycji. I tu jak nałożysz godzinowe wykresy miedzi i kghm to wychodzi że zakresy i kierunku są bardzo skorelowane.

to prawda bardzo często są
    ja nie wiem czy KGHM jeszcze spadnie i ile, grudzień i styczeń bowiem to z reguły
    b.dobre miesiące na giełdzie
    może się okazać, że to odbicie w końcówce sesji to początek jakiegoś większego ruchu
    myślę, że jeśli WIG20 przebije 2540 to KGHM nie będzie mógł spadać
  • Udało się- zaciekawiles mnie Autor: ~Eskimos [188.146.106.*]
    Te 2540 to jutro?
    Hłehłe
  • Re: Udało się- zaciekawiles mnie Autor: czesio1 [86.8.149.*]
    Dnia 2017-11-28 o godz. 17:15 ~Eskimos napisał(a):
    > Te 2540 to jutro?
    > Hłehłe

na pewno pewnego dnia po poudniu hehe
[x]
KGHM 3,33% 341,50 2026-05-25 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »