• Dobry komunikat Autor: ~Ja [145.239.80.*]
    Jest nowe info z potencjałem link nie wiem, czy ciekawe ale dobrze, że jest :)
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Wyniki za cały rok powinny być interesujące , według firmy w samym 10.2017 sprzedali 310 mieszkań.Będzie dywidenda.
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~Ja [94.254.225.*]
    Uff.... Dzisiaj wywaliłem po 4,80 / 4.82.
    Jeśli ktoś uważa, że to jest dobry komunikat to polecam powrót na lekcje matematyki, do podstawówki ;)
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~jacek [188.121.13.*]
    Jakby nie sprzedaż akcji to byłby dramat
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~axaa [87.207.157.*]
    Wynik za 2017r będzie słaby; o wiele słabszy od wyniku za 2016r/Owszem zarząd obiecał 0,5pln dywidendy na akcję i na to wystarczy; ale... co dalej?
    Nie będę przytaczał tutaj wpisów Voodza który uprzedzał że z Echo jest coś delikatnie nie tak:))
    Widac zreszta po nerwowych ruchach zarządu ze zbywaniem akcji że nie chce Lisala dłużej zarządzać Echem

Ale może to lepiej dla Echa?
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Juz kiedys wczesniej pisalem g... spolka i g... akcjo().
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~echo [78.9.2.*]
    Wyniki za III kw., jak dla mnie są lepsze od moich oczekiwań. IV kw. będzie bardzo dobry (sprzedaż mieszkań). Zgoda, że rozdali dochód poprzez dywidendę, ale przecież o to chodzi w spółkach akcyjnych - spółka dzieli się z akcjonariuszami zyskiem. Na horyzoncie oddanie dużych inwestycji i w 2019 r. może być powtórka roku 2016 r. pod względem dywidendy, a do tego czasu 0,50 zł + bonusy za EPP. Tylko nie płaczcie, jak się nie załapiecie, jak to ma miejsce teraz względem dywidend w 2016 r.
    Dnia 2017-11-28 o godz. 09:09 ~kad napisał(a):
    > Juz kiedys wczesniej pisalem g... spolka i g... akcjo().

Wg. ciebie jw/Mnie ta spólka wypłaciła tyle dywidendy że spokojnie na b.dobrej klasy samochód ; i to w ciągu dwóch lat zarządzania przez Lisalę/Nie licząc zysków z różnic kursowych
    Więc- punkt widzenia mam inny/Nie ulega wątpliwości: Lisala spółkę wydrenowała z pieniędzy... ale my akcjonariusze(ja też) na tym też zyskaliśmy

Odpowiadając ECHO- Nie jest najważniejsze to, że rozdali dochód akcjonariuszom(choć tak robić sie literalnie nie powinno), ale to, że jest niepewność co do losów spółki/Lisala zmniejsza zaangażowanie; b. duże zadłużenie (krótko i długo terminowe)- to sa czynniki ryzyka
    A przyszłe zyski w 2019 czy 2020r? To dalekie "pawilony"
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Jezeli 'wydrenowanie' spolki uwazasz za korzystne dla akcjonariuszy i firmy...
    Dnia 2017-11-28 o godz. 09:34 ~kad napisał(a):
    > Jezeli 'wydrenowanie' spolki uwazasz za korzystne dla akcjonariuszy i firmy...

Sorry! Ja tak nie uważam/Część zysku do akcjonariuszy ale część na rozwój!Tak uważam/Lisala uważa inaczej i drenuje spółkę do tzw. kości :))Ma wiekszość i widocznie nie wiąże ze spółką perspektyw na lata ; a to JAK ZWYKLE CZKNIE SIĘ SPÓŁCE I AKCJONARIATOWI MNIEJSZOŚCIOWEMU
    VOODZU! Co pan na to?
    Z komunikatu, po wynikach:
    "Druga połowa roku jest dla spółki okresem wytężonej pracy oraz żniw w sektorze mieszkaniowym. Rozpoczynamy budowę 10 inwestycji z ponad 1,2 tys. mieszkań, co znacząco wpływa na wyniki sprzedaży. W trzecim kwartale nasi sprzedawcy podpisali przedwstępne umowy dotyczące 336 mieszkań. Nasz roczny cel sprzedaży 1,3 tys. mieszkań jest już w zasięgu ręki. W wyniku za trzeci kwartał odzwierciedlenie znalazło przekazanie klientom 238 mieszkań. W październiku ta liczba wyniosła aż 310, co zapowiada bardzo dobrą końcówkę roku" - napisał prezes.

W III kwartale Echo podpisało umowy na ponad 15,4 tys. m2 powierzchni handlowej, a zakończenie znacznej liczby umów jest zaplanowane na IV kwartał, podano także.

"Od początku roku zabezpieczyliśmy działki pod ponad 120 tys. m2 mieszkań oraz 240 tys. m2 biur, w średnich cenach podobnych do cen zapłaconych za działki, które już mamy w swoim portfelu. Wśród nowych zakupów, m.in. w Łodzi, Krakowie i Wrocławiu, są duże tereny w świetnych lokalizacjach, na których chcemy poprowadzić miastotwórcze i wielofunkcyjne projekty na skalę budowanych już Browarów Warszawskich" - wskazał Lindberg.

Ja śpię spokojnie :-).
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-11-28 o godz. 10:33 ~echo napisał(a):
    > Z komunikatu, po wynikach:
    > "Druga połowa roku jest dla spółki okresem wytężonej pracy oraz żniw w sektorze mieszkaniowym. Rozpoczynamy budowę 10 inwestycji z ponad 1,2 tys. mieszkań, co znacząco wpływa na wyniki sprzedaży. W trzecim kwartale nasi sprzedawcy podpisali przedwstępne umowy dotyczące 336 mieszkań. Nasz roczny cel sprzedaży 1,3 tys. mieszkań jest już w zasięgu ręki. W wyniku za trzeci kwartał odzwierciedlenie znalazło przekazanie klientom 238 mieszkań. W październiku ta liczba wyniosła aż 310, co zapowiada bardzo dobrą końcówkę roku" - napisał prezes.
    >
    > W III kwartale Echo podpisało umowy na ponad 15,4 tys. m2 powierzchni handlowej, a zakończenie znacznej liczby umów jest zaplanowane na IV kwartał, podano także.
    >
    > "Od początku roku zabezpieczyliśmy działki pod ponad 120 tys. m2 mieszkań oraz 240 tys. m2 biur, w średnich cenach podobnych do cen zapłaconych za działki, które już mamy w swoim portfelu. Wśród nowych zakupów, m.in. w Łodzi, Krakowie i Wrocławiu, są duże tereny w świetnych lokalizacjach, na których chcemy poprowadzić miastotwórcze i wielofunkcyjne projekty na skalę budowanych już Browarów Warszawskich" - wskazał Lindberg.
    >
    > Ja śpię spokojnie :-).

mieszkaniówkę można łatwo policzyć zyski korzystając z tabeli z raportu i to jest jak najbardziej ok, ale niewiadomą zostaję sprzedaż o3 i symetris w tym q. poziomy najmu aktualnie znane nie są wystarczające - np 70% obniżyłby znacznie zyski ze względu na gwarancje czynszowe (echo pokrywa koszty nie wynajętej powierzchni tak jakby była w 100% wynajęte) a także koszty za promocje - okresy bez czynszowe dla najemców
    mam wrażenie, że mieszkaniówka jest używana jak taki "wabik" są rekordy dobra sprzedaż itp, ale w tym i np kolejnym miesiącu, ale wystarczy spojrzeć na 2018 i już nie jest tak kolorowo,
    świetnie idzie inwestycja flagowa tj browary i można by życzyć sobie, że wszystko tak powinno iść, ale niestety tak do końca nie jest,
    przed oraz po wypłacie dywidendy za 2017 w zadeklarowanej wartości tj 50 gr, obawiam się scenariusza analogicznego jak w przypadku poprzednich dywidend, po czym słabszy rok 2018, i ciekawy 2019 -2020

No to Voodzu, chyba jest ok, skoro przed nami dywidenda 0,50 zł i wizja dobrych lat na horyzoncie.
  • Re: Dobry komunikat Autor: ~mk [79.190.73.*]
    A co o tym sądzicie?
    https://www.msn.com/pl-pl/finanse/firmy/komisja-europejska-wyrazi%c5%82a-zgod%c4%99-na-przej%c4%99cie-28-polskich-centr%c3%b3w-handlowych-transakcja-warta-miliard-euro/ar-BBFWait?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp
    Dnia 2017-11-30 o godz. 10:25 ~mk napisał(a):
    > A co o tym sądzicie?
    > https://www.msn.com/pl-pl/finanse/firmy/komisja-europejska-wyrazi%c5%82a-zgod%c4%99-na-przej%c4%99cie-28-polskich-centr%c3%b3w-handlowych-transakcja-warta-miliard-euro/ar-BBFWait?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp

Może być grubo :-). Chłopaki z zarządu wiedzieli za ile kupić, żeby zarobić. Jednym słowem Echo stoi w szeregu z wielkimi.

[x]
ECHO 2,04% 5,00 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.