Spółka ma solidne podstawy i długą pozytywna historię, myślę o długofalowej inwestycji 10-15 może więcej lat. Jak myślicie obecny kurs jest dobry na wejście czy jeszcze poczekać?
cos mi się zdaje że będzie poniżej 40 jesli dziś przy 45 byl chętny na sprzedaż 120 tys akcji. to moje zdanie jest takie że będzie miał jeszcze akcje do zbycia.
ze to takie etapowe sprzedawanie.
moze faktycznie ktoś chce wyjśc przed koncem roku ze spółki
No dobrze idac tym tokiem rozumowania to ktos kupil pakiet tych 120.000 akcji, przeciez nie wyparowaly. Skoro wiec kupil to zapewne wierzy i ma ku temu powody ze spolka da zarobic. Oczywiscie mozemy sie spierac i twierdzic ze spolka to smiec i nic z tego nie bedzie, ale ja sledze ta spolke od 2000 roku i nie zawiodlem sie na niej. MIala swoje slabsze momenty ale dalej w nia wierze i trzymam sie jej, dokupujac jej akcje.
Pisałem 4 dni temu ,że zjedzie do 41,5 , każde podejście w okolice 4,5 będzie zwalane przez inwestorów do obecnego a jeżeli nie będzie popytu to może zjechać nawet do 37,5 zł bo niżej nie może bo nie ma kto kupić. Posiadanie akcji to zamrożenie kapitału do 2 lat i niepewność ,że urośnie w najbliższym czasie bo IV kw też słaby a zagranica przynosi poważne straty i nie wiadomo kiedy zacznie zarabiać. Strategia firmy dobra ale wyniki będą dopiero w 2019 r i nie na 100 %/.