• gdzie te budowy Autor: ~wojtek [84.10.55.*]
    Jedna rzecz mnie zastanawia. Firma od czasu zmiany w zarządzie otrzymała dodatnie wyniki. Jak zaczarowana nagle przynosi zyski co kwartał. Super, nie? No właśnie. Aż za dobrze.

Gdzie są zdjęcia z wykonanych budów?
    Gdzie są zdjęcia gotowych domów?
    Gdzie są informacje z rynku o rozwoju firmy?

Pokażcie gdzie to jest. Może tylko ja tego nie widzę.

Lecz jeżeli tego wszystkiego nie ma, to zastanawiam się co ta firma tak naprawdę sprzedaje.
  • Re: gdzie te budowy Autor: ~Pl2017 [31.0.46.*]
    Obligacje :)
  • Re: gdzie te budowy Autor: ~Monitoring [77.101.215.*]
    Może to tajemnica? Pewnie coś istnieje ale w przypadku tej firmy chyba nie za bardzo jest czym się pochwalić. Inaczej, już dawno by się tym chwalili. Z tego są znani, że "good news" to jak bomba na pobudzenie krążenia. Ale tak sobie myślę, że już spokojnie możesz sobie "odmeldować" swoje akcje na wieczny odpoczynek.
  • Re: gdzie te budowy Autor: ~wojtek [84.10.55.*]
    A to, że te akcje są nic nie warte to jest sprawa pewna. Jednak interesuje mnie wątek fantomowych zysków. Jeżeli jakaś firma ma ogromne straty podatkowe do rozliczenia i pewnie niejeden "pożyczyłby" je sobie aby dokonać "optymalizacji" swoich zysków zanim zobaczy je fiskus ....

Zarząd: pokażcie no te zdjęcia z budowy.

To nie jest prawda, że te Wasze zyski są tak samo sztuczne i dmuchane jak cała ta mega technologia, kurs akcji, wartość aktywów trwałych i obietnice budowy baz wojsk amerykańskich z kartonu i styropianu na arabskiej pustyni albo w brazylijskiej dżungli, czy choćby domków turystycznych w Chorwacji.

Powtarzam, nie wierzę, że te zyski są tylko na papierze bo zarząd to ludzie etyczni, honorowi, którzy nigdy danego słowa nie złamali.

A teraz pokażcie zdjęcia z budowy.
  • Re: gdzie te budowy Autor: ~Maslana [213.78.71.*]
    Z ta etycznoscia to przesadziles. Dziwna to etyka i nie lamanie slowa, jesli sie akcjonariuszy roluje na cacy. Zdjecia Ci pokaza, nawet gdyby mieli ja z Photoshopa sciagnac. Co te zdjecia sa warte? Sciema dla zagarniecia dotacji i teraz musza dopchac kolanem Bo gdyby zwachali przekret to i odsiadka smierdzialo. Nadeli sie ze az im zylki popekaly. Zaplatali sie tak, ze rozwiklac nie sposob. Teraz czekamy na duze BUM i banieczka peknie. Wtedy prezesi rozloza rece i stwierdza "mysmy chcieli ratowac spolke I pieniadze akcjonariuszy". A ze wyszlo jak zwykle..... A boczkiem ukrecili dla swoich grube miliony, Bo za robote zaplacic trzeba a i za zarzadzanie a jakze!
  • gdzie te budowy Autor: ~wojtek [84.10.55.*]
    to był sarkazm :)

ja zupełnie poważnie zwracam uwagę, że dałoby się sfotografować budowy tych ich styropianowych domków i pokazać na każdym etapie jak rzeczywiście rosną, jak wygląda proces instalacji kan-wod, elektryki, jak ludzie w nich mieszkają itp itd. Tego wszystkiego zwyczajnie nie ma. Mówimy o firmie, która potrzebuje sukcesu jak powietrza, od 3 kwartałów przynosi "zyski" i nie potrafi, nie chce lub może boi się pochwalić swoim sukcesem?!

Zgadzam się z Wami, że firma ma swoje sukcesy:
    1) umie emitować akcje i znajdować frajerów którzy za nie zapłacą!
    2) umie emitować obligacje i znajdować jeszcze większych frajerów!!
    3) wygląda na to że firma ma jeszcze trzecią specjalizację: umie "emitować" faktury sprzedażowe

mam spory zapas chrupek i piwa, z chęcią posiedzę i popatrzę czym to się skończy :)))
  • Re: gdzie te budowy Autor: ~Maslana [213.78.71.*]
    Moze nie trzeba bedzie az tyle tych chrupek? Koniec roku sie zbliza, pierwszy kontrakt powinien sie skonczyc ale co z tym nastepnym? Prace mialy ruszyc juz dawno a firma milczy? Ciekawe jakie prezenty ma LS dla swoich akcjonariuszy bo padaczka taka ze az zal patrzec.
    Tez mam zapas paluszkow slonych i drinkow
[x]
LSTECHHOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.