Czuję się zaniedbywany informacyjnie. Ostatnio zamiast czata była dywidenda. Chyba nie tylko mi doskwiera zaniechanie przez zarząd tej wartościowej praktyki.
Dzięki. Na stockwatchu ani stronie spółki jeszcze nic nie ma. Troche mi się pokręciło. W zeszłym kwartale była i dywidenda i czat. Czuję się dopieszczony.
Lekki żarcik z tym czatem, bo tego niestety jeszcze nie wiem (bardzo bym chciał, aby był). Wymieniłem datę 8.12. jako dzień NWZA, bo uważam, że wtedy będzie się można dowiedzieć co z oczekiwaniami względem czatu (no chyba, że info spłynie wcześniej). Choć z drugiej strony czy on wniesie coś nowego..., pytania pewno niewiele by się zmieniły, a z uwagi na obostrzenia odpowiedzi też były by dość "tajemnicze". Dobrze wiemy gdzie jest klucz do wyceny przez rynek Spółki, choć ona pokazując wyniki niezbyt się tym przejmuje.
Spółka jest wyceniana po wartości księgowej. Kiedy projekt big zbiga znajdzie się w sposób nieodwracalny na śmietniku wrócimy do wycen opartych na rachunku wyników.
Czaty są interesującym przypadkiem komunikacji z inwestorami, która nie pozwala się niczego nowego dowiedzieć. Lektura zapisu czatów o zawstydzającym poziomie nawet mnie bawi.