jak się okazuje wedlug sprawozdania Funduszu Inwestycyjnego PKO Pioneer Dynamicznych Spółek - Pioneer FIO jeszcze nawet na koniec ubiegłego roku (31.12.2016) mieli 283 423 sztuk, za 1,078 mln złotych czyli wychodzi im ze srednią około 3,80zł
http://www.pioneer.com.pl/files/doc/spr_fin/sfr_2016/Sprawozdanie_2016_Pioneer_21PFIO_polaczone_jednostkowe.pdf str 140ś pozytywnego na koniec dnia
- może to oni sprzedają i Buchajski nie ma z tym nic wspolnego i nic nie kombinuje - jak Buchajski coś kombinuje to jest szansa ze fundusz nie da sie tak latwo zrobić w wała
Według Informacji na Biznesradar: Pozostali akcjonariusze Akcjonariusz - Udział Liczba akcji - Wartość rynkowa - Udział na WZA - Liczba głosów - Data aktualizacji TFI Pioneer Pekao Investment Management S.A.- 2.68 % - 537 072 - 590 779 - 2.68 % - 537 072 - 30.06.2017 OFE Pekao - 2.02 % - 404 000 - 444 400 - 2.02 % - 404 000 - 30.12.2016 razem -4.70 % - 941 072 - 1 035 179 - 4.70 % 941 072
ten sam raport co wyzej: Fundusz Pionier spolek dynamicznych ma nadal 283 tys sztuk na koniec czerwca 2017 http://www.pioneer.com.pl/files/DOKUMENTY/SPRAWOZDANIE/Sprawozdanie_Pioneer_29PDS.pdf strona 8 - 283 423 za 1078 zł czyli ze srednią 3,80
i drugi fundusz TFI Pekao tez z czerwca 2017: http://www.pioneer.com.pl/files/DOKUMENTY/SPRAWOZDANIE/Sprawozdanie_Pioneer_26MISS.pdf str 8 - 244 871 za 931 tys czyli w cenie sredniej rowniez 3,80
wychodzi na to ze Fundusze Pekao mają conajmniej pol miliona akcji a wielce prawdopodobne ze prawie milion (dla OFE Pekao nie ma swiezego raportu). Nie ukrywam ze to dla mnie bardzo dobra informacja i trochę uspokajajaca
hahaha a malo to funduszy sprzedawalo ze stratą, chocby dlatego ze byly zmuszzone do tego przepisami? czlowieku nie kompromituj sie:) ps osobiscie obstawiam ze bardziej prawdopodobne ze to jednak nie fundusze a Buchajski cos miesza bo jest to skoordynowane z komunikatem z firmy, tak czy inaczej nawet gdyby tak bylo to po swojej stronie mamy fundusze
Powiedz B. że walczę do końca zwlaszcza jak ktos pogrywa ze mną nieuczciwie, a tym razem tego nie odpuszczę tak jak w 2009 roku bo mam za duzo do stracenia, Jak zadajesz mi pytanie czy nie umiem przegrac z klasą to moge ci sie jedynie rozesmiac w twarz z politowaniem, bo ani nie jestescie rywalem z klasą, ani jeszcze z wami nie przegralem.
Dnia 2017-11-20 o godz. 19:18 ~żaba napisał(a): > Panie G na giełdzie raz się zyskuje raz traci czy Ty nie potrafisz przegrać z klasą?
ja zaś dowiaduję się dziś z przykrością że na giełdzie należy przegrywać z klasą, bo być może zdaniem niektórych należy to do dobrego tonu, ponadto radziłbym nie nadużywać złośliwości nawet do osób do których z sobie wiadomych powodów nie czuje się nadmiaru lub w ogóle sympatii, ja nie hołduję zasadzie przegrywania z klasą , raczej przegrywam jak nie jestem wstanie wygrać , przegrywa się z wielu powodów
Dnia 2017-11-21 o godz. 09:32 (usunięty) napisał(a): > (wiadomość usunięta przez moderatora)
Dnia 2017-11-20 o godz. 19:18 ~żaba napisał(a): > Panie G na giełdzie raz się zyskuje raz traci czy Ty nie potrafisz przegrać z klasą?
ja zaś dowiaduję się dziś z przykrością że na giełdzie należy przegrywać z klasą, bo być może zdaniem niektórych należy to do dobrego tonu, ponadto radziłbym nie nadużywać złośliwości nawet do osób do których z sobie wiadomych powodów nie czuje się nadmiaru lub w ogóle sympatii, ja nie hołduję zasadzie przegrywania z klasą , raczej przegrywam jak nie jestem wstanie wygrać , przegrywa się z wielu powodów
musisz być bardzo przegrany "życiowo" że tyle złośliwości piszesz