• No i trochę się wyjasniło Autor: ~Gallileo [83.6.64.*]
    WIKANA SA (44/2017) Informacja o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych rozwoju Emitenta
    2017-11-17 18:06:02Zarząd WIKANA S.A informuje, że w dniu 17 listopada 2017 roku podjął decyzję o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych we wszystkich obszarach działalności biznesowej Emitenta. Przegląd ten ma na celu wybór optymalnego wariantu dalszego rozwoju Emitenta i realizacji strategii rozwoju na lata 2018-2021. Na obecnym etapie rozważane będą różne opcje strategiczne, w tym dalszy rozwój Emitenta drogą akwizycji przy wsparciu inwestora zewnętrznego lub podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta, jak innych zmian struktury właścicielskiej, zawarcie aliansu strategicznego, jak również niewybranie żadnej z przedstawionych opcji.
    Emitent wyjaśnia przy tym, iż na dzień sporządzenia niniejszego komunikatu żadne decyzje związane z wyborem konkretnej opcji przez Zarząd Emitenta nie zostały dotąd podjęte.

No i trochę się wyjaśniło. Niech sobie przeglądają możliwe strategie i scenariusze. Zanim zaproponują nam kolejne cuda na kiju ponawiam propozycję skrzyknięcia się i policzenia sił. Nie wiem jakie pomysły znowu chodzą Buchajskiemu po głowie, ale ale wole być przygtowany na te różne strategie i scenariusze. Minęło ładnych parę lat od ostatniej batalii, ale skrzynka ciągle działa. Zapraszam do kontaktu: mastersiaki@vp.pl
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~waga [31.0.121.*]
    Ty to możesz sobie tylko po pisać zresztą jak każdy z nas a podstawowa prawda tyle jest warta akcja za ile ktoś chce kupić proszę sprawdzić pani B kupowała miliony po 60 groszy teraz byłoby to 60 zł i proszę pisać bzdury to potrafi każdy z myśleniem niestety mamy problem
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~Gallileo [83.6.64.*]
    Akurat z Tobą to nie gadam. A zakup pani Buchajskiej po 63 ówczesne grosze (dzisjesze 63zł) doskonale pamiętam. Doskonale też pamiętam jaki był tego cel i kto na tym zyskał i stracił i nie musisz mi tego tłumaczyć. Żegnam.
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~fff [77.173.29.*]
    galileo, niewazne ile spadnie ty i tak znajdziesz pozytywny wydzwiek, albo wyjasnienie ze nie ma sie co martwic. niewazne ze kurs spadl o 50%, wazny jest nic niemowiacy komunikat o niczym. jezeli ktos cie slucha a jestes tu od 10 lat to tylko stracil, bo kurs jest gdzie jest. niewazne ze spolka jest zadluzona po uszy, ze na hossie mieszkaniowej nie zarabia, ty i tak znajdziesz cos pozytywnego ze warto trzymac, a moze przy 10, czy 30 groszach powiesz ze wychodzisz i bedzie cicho, a tak naprawde nie wiadomo dla kogo pracujesz i jakie masz intencje pzdr
    a gdzie Ty sie tu znowu dopatrzyłeś mojej wypowiedzi o czyms pozytywnym? człowieku, przecież napisalem zupełnie coś odwrotnego, że mnie to niepokoi i wole byc przygotowany na rózne scenariusze niż czekać z założonymi rękami az nas postawią przed faktem dokonanym
    Pracuję od 11 lat w tej samej firmie, nie ma ona nic wspolnego z Wikaną, deweloperką, ani nawet polskim kapitałem, ale nie sądze aby to byłu tutaj istotne i abym sie musial z tego tlumaczyc. Intencje mam jedną chce tak jak inni tutaj obecni przynajmniej odzyskac swoje zainwestowane w wikanę, a uczciwie zapracowane pieniadze, tyle
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~nowynamastersie [46.174.215.*]
    Dnia 2017-11-17 o godz. 20:59 ~Gallileo napisał(a):
    > a gdzie Ty sie tu znowu dopatrzyłeś mojej wypowiedzi o czyms pozytywnym? człowieku, przecież napisalem zupełnie coś odwrotnego, że mnie to niepokoi i wole byc przygotowany na rózne scenariusze niż czekać z założonymi rękami az nas postawią przed faktem dokonanym
    > Pracuję od 11 lat w tej samej firmie, nie ma ona nic wspolnego z Wikaną, deweloperką, ani nawet polskim kapitałem, ale nie sądze aby to byłu tutaj istotne i abym sie musial z tego tlumaczyc. Intencje mam jedną chce tak jak inni tutaj obecni przynajmniej odzyskac swoje zainwestowane w wikanę, a uczciwie zapracowane pieniadze, tyle

mnie ten komunikat też niepokoi, ale nie cały, a tak poza tym podzielam Twoje zdanie które "wytłuściłem"
    to dobrze ze chociaz w takim malym fragmencie się zgadzamy, bo calej reszty zarzutow zwłaszcza w konteksie tej mojej wypowiedzi powyzej kompletnie nie rozumiem
    przepraszam, myslalem ze odpowiadam fff, dopiero teraz zauwazylem ze to Ty nowynamastersie
    ps. dawno Cie nie było, pozdrawiam
    A tak w ogole to kiedys mialem jeszcze jedną intencję... pewną "ideę", ale mi przeszło jak zobaczylem ze musialbym o to walczyć sam, bo nie było tutaj żadnego zainteresowania. Mam nadzieję, że jesli będzie trzeba to sie tym razem jednak ogarniemy
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~inwestor [46.174.215.*]
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:12 ~Gallileo napisał(a):
    > A tak w ogole to kiedys mialem jeszcze jedną intencję... pewną "ideę", ale mi przeszło jak zobaczylem ze musialbym o to walczyć sam, bo nie było tutaj żadnego zainteresowania. Mam nadzieję, że jesli będzie trzeba to sie tym razem jednak ogarniemy

też mam taką nadzieję
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:16 ~inwestor napisał(a):
    > Dnia 2017-11-17 o godz. 22:12 ~Gallileo napisał(a):
    > > A tak w ogole to kiedys mialem jeszcze jedną intencję... pewną "ideę", ale mi przeszło jak zobaczylem ze musialbym o to walczyć sam, bo nie było tutaj żadnego zainteresowania. Mam nadzieję, że jesli będzie trzeba to sie tym razem jednak ogarniemy
    >
    > też mam taką nadzieję

tu podobnie , przyzwyczajenie drugą naturą człowieka
    nowynamastersie
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~inwestor [46.174.215.*]
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:04 ~Gallileo napisał(a):
    > przepraszam, myslalem ze odpowiadam fff, dopiero teraz zauwazylem ze to Ty nowynamastersie
    > ps. dawno Cie nie było, pozdrawiam

fakt faktem rzadko tu zaglądam, ten komunikat mnie zaintrygował, jestem ciekawy co inni o tym sądzą dziękuję za pozdrowienia oczywiście je odwzajemniam, Twoje wypowiedzi zawsze były kulturalne, pozdrawiam również pozostałych akcjonariuszy
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:22 ~inwestor napisał(a):
    > Dnia 2017-11-17 o godz. 22:04 ~Gallileo napisał(a):
    > > przepraszam, myslalem ze odpowiadam fff, dopiero teraz zauwazylem ze to Ty nowynamastersie
    > > ps. dawno Cie nie było, pozdrawiam
    >
    > fakt faktem rzadko tu zaglądam, ten komunikat mnie zaintrygował, jestem ciekawy co inni o tym sądzą dziękuję za pozdrowienia oczywiście je odwzajemniam, Twoje wypowiedzi zawsze były kulturalne, pozdrawiam również pozostałych akcjonariuszy

tak się odzwyczaiłem od nicka nowynamastersie że napisałem inwestor jakim się określam na niektórych innych spółkach przepraszam za pomyłkę
    gdyby był sam komunikat to moze bym sie nawet ucieszyl, ale w polaczeniu z trzydniowymi spadkami po w sumie dobrych wynikach troche to wydaje się byc podejrzane
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:32 ~Gallileo napisał(a):
    > gdyby był sam komunikat to moze bym sie nawet ucieszyl, ale w polaczeniu z trzydniowymi spadkami po w sumie dobrych wynikach troche to wydaje się byc podejrzane

doprowadzenie do wartości pierwotnej (ok. 1 grosza ) to jest bardzo niepokojące, komunikat o treści porównywalnej w różnorodności do wachlarza ogona pawia sugeruje sondowanie opinii publicznej
    Dnia 2017-11-17 o godz. 19:04 ~Gallileo napisał(a):
    > WIKANA SA (44/2017) Informacja o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych rozwoju Emitenta
    > 2017-11-17 18:06:02Zarząd WIKANA S.A informuje, że w dniu 17 listopada 2017 roku podjął decyzję o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych we wszystkich obszarach działalności biznesowej Emitenta. Przegląd ten ma na celu wybór optymalnego wariantu dalszego rozwoju Emitenta i realizacji strategii rozwoju na lata 2018-2021. Na obecnym etapie rozważane będą różne opcje strategiczne, w tym dalszy rozwój Emitenta drogą akwizycji przy wsparciu inwestora zewnętrznego lub podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta, jak innych zmian struktury właścicielskiej, zawarcie aliansu strategicznego, jak również niewybranie żadnej z przedstawionych opcji.
    > Emitent wyjaśnia przy tym, iż na dzień sporządzenia niniejszego komunikatu żadne decyzje związane z wyborem konkretnej opcji przez Zarząd Emitenta nie zostały dotąd podjęte.
    >
    > No i trochę się wyjaśniło. Niech sobie przeglądają możliwe strategie i scenariusze. Zanim zaproponują nam kolejne cuda na kiju ponawiam propozycję skrzyknięcia się i policzenia sił. Nie wiem jakie pomysły znowu chodzą Buchajskiemu po głowie, ale ale wole być przygtowany na te różne strategie i scenariusze. Minęło ładnych parę lat od ostatniej batalii, ale skrzynka ciągle działa. Zapraszam do kontaktu: mastersiaki@vp.pl

w stosownym czasie nawiążę kontakt
    jak przeczytałem ten komunikat zamieszczony przez PAP postanowiłem przeczytać co myślą o tym na forum bankiera akcjonariusze wikany

• Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~Norbi [46.169.224.*]
    za dużo nie myślą bo odpowiedzi jak na lekarstwo...
    Dnia 2017-11-17 o godz. 22:06 ~Norbi napisał(a):
    > za dużo nie myślą bo odpowiedzi jak na lekarstwo...

nawet mniej jak na lekarstwo
    ja liczę ze to jednak tylko efekt weekendu polaczony z szokiem po ostatnich sesjach i w niedzielę weczorem jednak bedzie back to reality i zaczniemy o tym dyskutowac
    Pytanie tez po co w ogole taki komunikat? albo bedzie A albo bedzie B albo nic nie bedzie. Badają reakcje? czy co? czemu to w ogole ma sluzyc?
    ..................... sugeruje sondowanie opinii publicznej
    jestem ciekawy następnego komunikatu co wydumali

spokojnej nocy
    No to jedyne co tez przychodzi mi na mysl. Z ciekawych jeszcze rzeczy, to ponad tydzien napisalem maila do spolki z paroma niewygodnymi pytaniami. przez tydzien nie dostawalem odpowiedzii w sumie stracilem juz nawet nadzieję, że dostanę. Chcialem juz nawet ich opieprzyc za to, po czym dwa dni przed wynikami dostalem odpowiedz ze mocno przepraszaja ze tak dlugo musialem czekac ale mieli kociol w firmie zwiazany z publikacją wynikow, ktore notabene opublikowali dwa tygodnie przedczasem. Dlaczego tak bardzo zalezalo im na szybkiej publikacji wynikow jak na spokojnie mieli na to jeszcze dwa tygodnie czasu?
    dobrej nocy
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~Norbi [37.248.122.*]
    też właśnie sie zastanawiam czemu tak sie z raportem spieszyli skoro pochwalić nie mieli się czym ...wiec coś kombinują...?
  • Re: No i trochę się wyjasniło Autor: ~Gallileo [79.185.211.*]
    Raport generalnie nie jest taki zły, zreszta po ilości sprzedanych mieszkan i przenoszonych wlasnosci mozna bylo z duzym prawdopodobienstwem wyliczyć czego sie spodziewac i udalo mi sie przewidziec to dośc dokladnie. Swietnych wynikówspodziewam sie za caly rok 2017, czyli w lutym przyszlego roku. Beda to najlepsze wyniki od 5-6 lat, tym bardziej dziwi mnie ten komunikat.
    Nie wiem czy coś kombinuja czy nie, ale zapala mi sie pomaranczowa lampka i wole byc przygotowany na rozne scenariusze, bo mam zbyt duzo do stracenia. Wczoraj napisalem kolejnego maila do SII przedstawiajac im ten komunikat (zobaczymy co powiedzą), a jutro napiszę kolejnego maila do spolki
    Galileo jeżeli możesz przesłać mi odpowiedż którą otrzymałeś to byłbym wdzięczny
    antonikb@wp.pl
    Nie ma sprawy, podesle
    Dnia 2017-11-19 o godz. 18:25 ~Gallileo napisał(a):
    > Nie ma sprawy, podesle

Dzieki
    Dnia 2017-11-19 o godz. 18:00 ~nowynamastersie napisał(a):
    > Galileo jeżeli możesz przesłać mi odpowiedż którą otrzymałeś to byłbym wdzięczny
    > antonikb@wp.pl

Przepraszam nie "wybiło" w Twoim nicku jednego l
    nie ma problemu:) wyslalem
    zarząd wikany odpowiedział nieodpowiadając
    Dnia 2017-11-19 o godz. 20:13 ~nowynamastersie napisał(a):
    > zarząd wikany odpowiedział nieodpowiadając

nie rozdzieliło (nie odpowiadając)
[x]
WIKANA -0,64% 7,80 2025-10-14 11:40:19