• Trochę faktów Autor: ~Gosc [195.212.29.*]
    Skrót wyników z ostatnich 4 kwartałów:

Przychody ok. 37 mln zł
    Zysk netto ok. 1,854 mln zł

Liczba wszystkich akcji ( z nową emisją): 6 650 000 sztuk.

Wskaźnik P/E przy kursie 1,50 zł okolo 5
    Wskaźnik P/E przy kursie 3,0 zł około 11

Brak długoterminowego zadłużenia.

O co tu chodzi, że ta spółka jest taka tania ?

MOC-u potwierdź, że coś nie tak z kursem jest xD
  • Re: Trochę faktów Autor: ~radzio [31.0.64.*]
    Zarobili 20 % w dwa dni to sie ciesza. Teraz fanie by wygladalo wciagniecie na raz wszystkiego do 1.5 pln. Tak czy inaczej wycena akcji smieszna kto o tym wie i nie ma akcji kombinuje jak kupic w dobrej cenie. Czekamy na nowe ciekawe informacje ze spolki. A te napewno sie pojawia. Pzdr
  • Re: Trochę faktów Autor: ~wolus [185.175.105.*]
    Zobaczcie na FKD- podobny zysk po wszystkich odliczeniach., ponad dwa razy więcej akcji a cena taka sama jak alei teraz.
    Musimy wreszczcie się urealnić.
  • Re: Trochę faktów Autor: ~bohen75 [95.40.24.*]
    Na FKD zarząd podaje prognozę zysków i przypomnę że na rok 2019 prognozują zysk 14mln. Siedmiokrotny wzrost zysków co z pewnością przełoży się również na kurs. Na Fkd kupuje się z perspektywą 2 letnią. Na Aleji prognozy nie ma rozwija się super i oby tak dalej. Kurs jest niedowartościowany, ale porównywać tych dwóch spółek nie ma sensu. Dla zasady powiem że mam w portfelu jedną i drugą.
  • Re: Trochę faktów Autor: ~tyfus [83.24.224.*]
    Tu nie na darmo obejmowali akcje emisji E1 PO 1,20 ZETA
  • Re: Trochę faktów Autor: ~Gordon [178.43.174.*]
    jest jeszcze wiele więcej taki nie na darmo :P np. nie na darmo akcje są obejmowane przez spółkę zarejestrowaną na Cyprze, nie darmo tyle działalności, nie na darmo obejmuje członek RN, nie na darmo animatorem jest......
  • Re: Trochę faktów Autor: ~tyfus [83.24.224.*]
    Co sugerujesz kolego - że to wydmucha co ????
  • Re: Trochę faktów Autor: ~Gordon [178.43.174.*]
    kolegów to ja sobie sam dobieram :) po drugie mam trochę akcji, a wydmuszek nie kupuje :)
  • Re: Trochę faktów Autor: ~bohen75 [95.40.24.*]
    Wydmucha nie. Ale jak by płaciła dywidendę to musiałaby wypłacić sama sobie i jeszcze z tej operacji zaksięgować zysk.
  • Re: Trochę faktów Autor: ~Klux [62.29.136.*]
    Problemem tej spółki jest akcjonariat, który już niejedno widział, więc woli brać kasę i w nogi oraz brak zainteresowania (zaufania) kogoś większego. Lepszego raportu nie będzie - w sensie do urealnienia kursu do kondycji finansowej, także jak najdalej po zaudytowanym rocznym nie będzie o 100% wyższy stosunku do dzisiejszego poziomu to będzie to moja ostatnia spółka na NC.
    Najgorsze jest to sypanie bezsensowne przy tym poziomie. Ktoś jest naprawdę krótkowzroczny, bo nie widzę jakiegoś sztucznego gaszenia kursu. Raczej zbieranie na spokojnie, bo co nie ustawić po lewej na poziomie +10% to zasypią...
  • Re: Trochę faktów Autor: lawyer_mz [31.0.125.*]
    Pełna zgoda Klux, ja po dzisiejszej sesji jestem mega rozczarowany i już coraz bardziej zniechęcony, to bezsensowne dławienie wzrostu jest irytujące. Jak zbaczyłem arkusz rano to było tak sobie ale im dłużej trwała sesja tym więcej dochodziło zleceń sprzedaży jakby to była jedyna szansa na wyjście na spółce wydmuszce. Poczekam jednak jeszcze do raportu za 4 kwartał i wtedy zobaczę co dalej, nie liczę na cuda ale te 2 zł za akcję się należy, liczę na powtórkę z FKD bo tam też długo była wycena niesprawiedliwa z powodu braku zaufania a jednak odpaliło oby i u nas było podobnie.
[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.