• i co dalej? Autor: ~Olek [37.190.206.*]
    jw.
  • Re: i co dalej? Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Wg. Przypomnienia: mniej niż zeo (teoria "nieistnienia dna").
    Wg. Wolfa, Blowa, Adparela i in. (w tym mnie): plan jest prosty i przewidywalny. Ten tydzień pokaże.
    Ostrożna większość boi się skorzystać z szansy otwartej przez przeciek. Zatem do komunikatów - jeszcze trend boczny, który wg. koraliny, makarona i marlona: "nie istnieje" - ale to zgrywusy.
  • Re: i co dalej? Autor: ~Przypomnienie [37.47.9.*]
    Dnia 2017-11-13 o godz. 10:08 ~Luz napisał(a):
    > Wg. Przypomnienia: mniej niż zeo (teoria "nieistnienia dna").
    > > Wg. Wolfa, Blowa, Adparela i in. (w tym mnie): plan jest prosty i przewidywalny. Ten tydzień pokaże.

Luz po co ta manipulacja? Ja w przeciwieństwie od ciebie dna określić nie potrafię a Ty o ile pamiętam określiłeś dno na 16 groszach i cieszyłeś się jak dziecko gdy urosło do 20gr. Wmawiałeś wtedy wszystkim że to dopiero początek wzrostów i co???? Każdy z łapaczy dołków liczy na to że dołek złapał wtedy gdy kupił :-)))))))))
    Co do przyszłości to przewiduję że spółka skończy na poziomach Velto czy Hetan.
    O ile nie dojdzie do zawieszenia notowań.
    Wtedy, gdy się cieszyłem nie rozpoznałem jeszcze ich planu. Teraz plan jest przejrzysty dla wielu. Nie chcesz korespondować z Wolfem?
    Pardon: "mniej, niż zero" to był mój żartobliwy wniosek, z Twojego tekstu, że dna nie ma.
    Niektórzy uznali, że jak przyjdzie oficjalne info to na promocję nie zdążą.
    Łatwiej dać czerwoną łapkę, niż napisać post?
    Odwagi!
    Ciekawe, jakie łapki dostanie ten post: 2+2=4.
  • Re: i co dalej? Autor: ~ktoś [86.19.187.*]
    Czy Mgames przypadkiem nie rozważa by zagospodarować byłych pracowników CD Project?
    Chyba warto?
  • Re: i co dalej? Autor: ~Przypomnienie [37.47.9.*]
    Dnia 2017-11-13 o godz. 13:42 ~ktoś napisał(a):
    > Czy Mgames przypadkiem nie rozważa by zagospodarować byłych pracowników CD Project?
    > Chyba warto?

Nie rozśmieszaj mnie. Po 1 Mgames nie ma czym skusić tych pracowników a po 2 to dla tych pracowników przejście z CDR do Mgames to cofnięcie się w rozwoju i antyprestiż.
  • Re: i co dalej? Autor: ~ktoś [86.19.187.*]
    Kpisz czy o drogę pytasz? A czym był CD Project na starcie?
    Ile był wtedy wart? Po ile wtedy były jego akcje?
  • Re: i co dalej? Autor: ~src [46.134.190.*]
    To Ty chyba kpisz. Nawet nie porównuj mgs do cd project. Nawet gdyby mgs dostało 50 mln na zrobienie gry to przez 10 lat nie stworzyliby czegoś na miarę wiedźmina. Apka dla NG, cukierkowo, strona o CS to są póki co poważne tematy dla mgs.
    Wiedźmin to przeszłość. Teraz mają dramat po Cyberpunku.
  • Re: i co dalej? Autor: ~src [46.134.150.*]
    Ta przeszłość zarabiała i ciagle zarabia. Pewnie byc chcial zeby mgames zarabial tyle co teraz spływa do cd project z wiedźmina. Popatrz na kurs i powiedz co o nim myślisz. Dzisiaj nawet po 12 się wysypuja
  • Re: i co dalej? Autor: ~src [46.134.150.*]
    Albo ujme to tak. Za kasę co spływa ciągle za wiedźmina można by kupić kilka takich mgames'ów
    Oczywiście. Tyle, że u nich są teraz spadki od kilku dni - i długa droga do dna, a my się o dno obijamy boczniakiem.
    Teraz u nich: -12,42%, spadek o ponad 10 zł w 1 sesję. Nie zazdroszczę.
  • Re: i co dalej? Autor: ~src [46.134.154.*]
    Tym co kupili na górce? Kto kupił rok temu cd project jest mega zarobiony. Do tego ma tam płynność jakiej tu nigdy nie będzie. A kto kupił mgames miesiąc, trzy, sześć czy 10 temu jaka ma stopę zwrotu? Do tego sa perspektywy. Cyberpunk moim zdaniem będzie kolejną mega produkcją z globalnym sukcesem. I nie będzie tu bez znaczenia poprzednia produkcja czyli wiedźmin. Mgames to spółka dla spekulantów. Nie twierdzę że kto teraz kupi po 12 gr nie sprzeda za kilka tygodni po 18 czy 24. Ale czy to zmieni obraz spółki na bardziej poważny?
    Niewykluczone.
[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.