• Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Leśny_Dziad [193.106.230.*]
    przed 14. list. biegunka rządzi.
    jw.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Leśny_Dziad [193.106.230.*]
    Gdzie jesteście wszyscy??

Wyprzedani?
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~zillioner [95.88.208.*]
    @Leśny_Dziad

ty nie wiesz oczym piszesz. FRO i inne spki z swig80 to mikrusy i w obecnej konfiguracji rynku nikt tymi spolkami nie jest zainteresowany. bardzo mala plynnosc, male zainteresowanie. Wiec nie ma co sie rozpisywac bo to co widzisz jako "cene rynkowa" to z ang. "quatation" - nie ma nic wspolnego z tym ile ktos by musial zaplacic zeby spolke przejac ....

z mojej strony FERRO dokupione dzisiaj pod jutrzejsze wyniki.

Kiedys zrobilem analize porownawcza z inna aspka z branzy budowlanej – sniezka
    Ferro C/Z = 9 ; C/WK = 1.5 ;div yield = 8%; wart ksiegowa = 207 mln pln
    Sniezka C/Z = 15; C/WK = 4; div yield = 5%, wart ksiegowa = 227 mln pln
    wiec jak bedxzie wybice na swig80, FRO moze lewitowac
    to moj kandydat na dobry „performance” podczas resurekcji swig80
    Chociaż jeden rzeczowy gość...
    Odnosząc się do sWIG80 to on już dotarł na dno moim zdaniem i znajduje się w okolicy wsparć. Wskazuje na to poziom RSI i Fibo.
    Nic w gospodarce nie wskazuje na jakiekolwiek spowolnienie.
    Wogóle branza Grupy Ferro w ostatnim czasie zachowuje się w sposób anormalny, mam na myśli zjawisko zanikania bardziej czytelnej sezonowości sprzedaży. Tzn sprzedają nawet więcej niż mają w założeniach i napotyka się na operacyjne ograniczenia z tego powodu.
    Ogólnie wyniki jak za 3kw tak i za 4kw wykażą się wyraźnymi progresjami. Jak wpłynie na kurs .... nie wiem. Pewną mentalną barierą jest zapewne 20zł, choć do przytoczonej Śnieżki to tak naprawdę dopiero połowa drogi.
    Warto również zaznaczyć że Ferro w ciągu 3 lat to wzrost obrotów i zysków o ponad 30%, kiedy Śnieżka od 10 lat generuje te same wyniki.

Pozdrawiam
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~mini24 [89.65.188.*]
    ja liczę jutro na minimum 12mln zysku netto, wyniki zapewne będą rano przed sesją. jakby tak było to po 3q17 mieliby >33mln zysku netto z potencjałem na niespełna 40 po 4q17. niemniej obawiam się, że dla maluchów teraz nie jest najlepszy czas i co by nie było nie zdziwiłbym sie jakby nawet po dobrych wynikach szału by nie było. szkoda.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    No i trafiłeś z wynikami.
    Bardzo ładny raport.
    Można już pomału podbierać pod przyszłoroczną dywidendę.

Ładny RZiS , ładny Bilans , ładne przepływy.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~mini24 [89.65.188.*]
    starałem się tak przeanalizować by nie trafić a prognozować:) w sumie nie dziwie sie sobie że dobrze to określiłem. ale nie wiem czy widzieliście przychody 102 mln chyba, a tego nie byłem pewny czy przeskoczymy 100:) nie mniej fajnie. generalnie właśnie niedawno usiadłem do analizy raportów i są bardzo dobre. po raporcie za półrocze miałem mała wątpliwość, ale na szczęście teraz to się nie potwierdziło.wszystko jest w najlepszym porządku:)....szkoda tylko że nie mamy szczęścia do kursu. Po wynikach za 1q17 które można porównać do tych za 3q17 kurs > +10%. teraz lipa. widać inwestorzy odwrócili sie od maluchów. szkoda. miejmy nadzieję, że to minie i trend sie odwróci. oby to stało sie szybciej niż później. bo może sie okazać że globalnie na rynkach sytuacja sie odwróci i wówczas wyniki spadną i kurs też nie będzie miał na czym odjechać. Fajne by było jakby pojawił sie komentarz zarządu do wyników. zawsze był i generalnie przy takiej stagnacji kursu rozumiem głosy rozczarowanych słabą komunikacją ze strony zarządu. Akurat jak spółce idzie dobrze powinno się to uzewnętrzniać bardziej aniżeli mniej:) Tak czy siak jak napisali poprzednicy można liczyć na nie mniejszą dywidendę w przyszłym roku. Niemniej przy takich parametrach spółki powinniśmy oczekiwać kursu na poziomie 25 zł, a nie 15 i dobrej dywidendy. pozdrawiam i powodzenia.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~aleks [84.28.241.*]
    Wyniki bardzo dobre, niestety atmosfera na giełdzie jest słabiutka ale im bliżej dywidendy kurs pomału powinien się dźwigać w kierunku kapitalizacji 400 mln zł.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Alex [188.146.108.*]
    @ mini 24

Co ty powiesz "podjarana panno", to zupełnie coś nowego. " Generalnie przy takiej stagnacji kursu rozumiesz głosy rozczarowanych słabą komunikacją ze strony zarządu " . No popatrz....to zupełna zmiana frontu.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Alex [188.146.108.*]
    A gdzie jest " Leśny Dziad " ze swoimi wspaniałymi prognozami ? " Trzeci kwartał zapowiada się ciekawie " . A czwarty bardzo ciekawie. " Dziadziu " gdzie jesteś ? Poszedłeś na grzyby ? Grzybów już nie ma. Żeby tylko cię zły wilk nie pożarł.

Wyniki są całkiem dobre - i co z tego ? Mówię wam jeszcze raz , jeśli zarząd nie zacznie coś więcej robić dla kursu , dla nas akcjonariuszy , to będzie się to kisić jeszcze 2 lata. A potem spadnie. Nie ma tu obrotów , nie ma płynności , pies z kulawą nogą się tym nie interesuje , mimo niezłych wyników. A co będzie jeśli skończy się dobra passa w mieszkaniówce ? Przecież już teraz ten rynek jest przegrzany. Co będzie jeśli na zachodnich giełdach zaczną się spadki ?
    Dziadzio jest i ma się dobrze! Nie było mnie bo zbierałem chrust na zimę.
    Otóż drogi Przyjacielu jak sobie lukniesz na moje wskazówki to od roku chyba wam pisze że jest dobrze i coraz lepiej. Polityka informacyjna zarządu jest taka jak należy. Tak jak wspominałem tu się robi pieniądze a nie gada o nich. Na tą chwilę nie widać by coś się miało zmienić z trendem wyników. Próbują przenikać w nowe rynki o czym już wspominała Pani prezes. I na tą chwilę myślę że wzrost sprzedaży nie stanowi problemu, tendencja jest taka by sprzedawać tym którzy dobrze płacą.
    Kurs jest z dziadkiem w lesie... Ale słychać tu sapanie większych graczy którzy liczą na tanie zakupy i rzeczywiście kiszonka jakaś może być ale na poziomie 12 też tak było.

Pozdrowienia
    Darz bór
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~zillioner [95.88.208.*]
    jestem zapakowany w fro na kilkaset tys pln. Kurs nie stanowi dla mnie zadnego problemu, nawet jak sie bedzie kisil X lat.

DLACZEGO?

bo tylko golod@piec patrzy jak zarobic tysiac pln na zmianie kursu i pisze o tym na forum.

TO CO SIE LICZY TO DYWIDENDA = 8%.

patrzac na EPS = 1.77, Dywidenda za 2017 i nastepne lata bedzie wg obecnego kursu >10%!!!

czy mam cos jeszcze dodac??

olac kurs bo on mowi o niczym obecnie, dywidenda stabilna, spolka na lata.

Dziadek nie odpowiadaj glod@pcom bo szkoda czasu

Dziadek tu był jest i będzie, a towarzystwo traktuje równo.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Alex [188.146.5.*]
    @ zillioner
    a może " milioner " ( chyba we śnie ) , to już widać z twojego miernego wpisu, kto tu jest goło@dupcem. Bo ten kto ma naprawdę kasę nigdy się tym nie chwali , a już na pewno nie na publicznym forum. Kilkaset tyś. zapakowałeś w Ferro ? A może kilka mln ?
    Żal mi frustratów o chorych, nie spełnionych ambicjach.
  • Re: Ulica wątpi w wynik? Autor: ~Alex [188.146.5.*]
    Dnia 2017-11-16 o godz. 16:46 ~Leśny_Dziad napisał(a):
    > Dziadzio jest i ma się dobrze! Nie było mnie bo zbierałem chrust na zimę.
    > > Otóż drogi Przyjacielu jak sobie lukniesz na moje wskazówki to od roku chyba wam pisze że jest dobrze i coraz lepiej. Polityka informacyjna zarządu jest taka jak należy. Tak jak wspominałem tu się robi pieniądze a nie gada o nich. Na tą chwilę nie widać by coś się miało zmienić z trendem wyników. Próbują przenikać w nowe rynki o czym już wspominała Pani prezes. I na tą chwilę myślę że wzrost sprzedaży nie stanowi problemu, tendencja jest taka by sprzedawać tym którzy dobrze płacą.
    > > Kurs jest z dziadkiem w lesie... Ale słychać tu sapanie większych graczy którzy liczą na tanie zakupy i rzeczywiście kiszonka jakaś może być ale na poziomie 12 też tak było.
    > >
    > > Pozdrowienia
    > > Darz bór

Nie zgadzam się z tym że polityka informacyjna zarządu jest taka jak należy. Ale mniejsza o to, każdy ma prawo do swoich poglądów.
    >> Darz bór , niech się darzy.
[x]
FERRO -0,35% 28,80 2026-05-13 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.