• Info w sieci Autor: ~Jadzia [145.239.80.*]
    Dostępny jest nowy raport link raport jak raport.
  • Re: Info w sieci Autor: ~Madmax [195.62.64.*]
    Raport jest kiepski -jak od dłuższego czasu. O co chodzi w tym walku...oops...biznesie
  • Re: Info w sieci Autor: ~analityk [77.45.47.*]
    Mimo spadku przychodów o ok 5% to zysk netto wzrósł o 33% a zysk operacyjny Ebid wzrósł o 19% Co prawda to jeszcze tylko zmniejszanie straty ale tendencja pozytywna jest kontynuowana .Jeśłi uda się to utrzymać a najlepiej polepszyć to mają szansę wyjśc w 4Q na zero.
    I to jest zadanie dla nowego Prezesa.
  • Re: Info w sieci Autor: warto [83.20.228.*]
    4q to słaby moment na powiększanie zysków. Nowy prezes jeśłi to ma szanse się wykazać za rok od teraz nie prędzej.
    Nieprawda,po roku to tu nie będzie co naprawiać.Przekonacie się Państwo

• Re: Info w sieci Autor: ~warto [83.20.208.*]
    To jak nie bedzie to nie bedzie. Tak czy siak w Q4 zysk moze co najwyzej byc nizszy i ogolny wynik za 2017 może spaść. No kurde zima jest. Więc JEŚLI ma się coś urodzić to w przyszłym sezonie. Albo nic się nie urodzi i zdechnie. To jest ryzykow pisane w tę zabawę ne c'est pas?
  • Re: Info w sieci Autor: ~cipciak [77.45.47.*]
    Tak ,to prawda chciałem tylko zwrócic uwagę na to że przyszłe efekty bądz ich brak biorą sie z działań tu i teraz bądz z braku tych działań.
  • Re: Info w sieci Autor: ~Browek [37.47.56.*]
    A ja widzę w przyszłym roku ponad 2mln ebitda. Przekonacie się.
    Właściwa wycena? Między 5 a 20 krotnoscia ebitda. Rozbieżność spora , polmos lublin poszedl za 20x , Okocim bywał notowany na poziomie 5 x.
    Też bym chciał aby tak było. Zobaczymy.Pewne jest tylko to że samo to się nie zrobi
    A gdzie widzisz te dwa miliony?Po czym to poznać? Też chciałbym coś dobrego zobaczyć ale coś nie potrafię dostrzec.
  • Re: Info w sieci Autor: ~jaś [83.26.76.*]
    Jaś myśli ,że to widać w kryształowej kuli,jeden widzi 2mln inny 3 mln,a jak jest dobra kula to i 5mln można zobaczyć
  • Re: Info w sieci Autor: ~warto [83.21.209.*]
    A ja to widze tak, że jak ktoś uważa że no way, bedzie wykup po 0,10 to nie kumam co tu jeszcze robi, można teraz spoko sprzdać po 0,30... w tej sytuacji to daje 0,20 zysku ;-)
    Reszta chce zaryzykować i zobaczyc co się uda nowemu. Widac, ze chce coś robić widac ze wzieli sie za kolejne sensowne piwa, byc moze czesc Noteckiego tez zmienia na takie ktore klak drozsze ale przynajmniej pijalne.
    Oczywiscie ze nie przeskoczą średnią jakościa craftu ale obecna strategia walki z koncernami (produkujacymi setki MILIONÓW hl rocznie) to bzdura i nie ma prawa się udać. Nisza jest gdzie indziej.... nawet jesli ta garstka fanów noteckiego jakie jest teraz sie obrazi i przesiadzie na koncerniaki.

A co z tego wyniknie... zobaczymy. Jeśli nie zrobią jakiegoś mega przekretu i nawet gdyby sie sprzedawali to jesli wartść bedzie jaka jest czyli bardziej 0,90zl za akcje to przy takim wezwaniu sporo zarobie ... wiec mam i nie oddam, moje ryzyko. Zreszta umowmy sie niewielkie co ja tam mam to jakies frytki przeciez. Ale zabawa jest :D
    Jaś widzi że kolega jest dobrze zorientowany,Jaś nie widzi żadnych nowych piw.Gdzie one są?Jaś też nie czytał nigdzie że będzie jakaś zmiana w piwach Noteckich.Jaś też nie widział nigdzie informacji na temat nowej strategii,Jaka ona jest? Kiedy będzie widać efekty? Kolega może ją zna a może też ją współtworzył
    Na razie Jaś oglądał dzieło sztuki marketingowej i to daje Jasiowi obraz możliwości nowego Prezesa.Zadnych innych konkretów poza filmem Jaś nie widział.
    Jak Jas zobaczy cokolwiek to będzie mógł ocenić
    Po owocach ich poznacie a nie po gadaniu i zamieszaniu.Na razie owoca nie widać,

• Re: Info w sieci Autor: ~JAŚ [83.26.76.*]
    Jaś jeszce chce dodać ,że gdyby był na miejscu kolegi to też chciał by wierzyć że będzie można pozbyć się aklcji po 0,90.
    Ale brzytwa nidy nie uratowała topielca.
  • Re: Info w sieci Autor: ~Adi1 [94.254.172.*]
    Ktoś od dłuższego czasu zbiera duże ilości z ukrytego kupna po 0.32
    Może zbuduje się alternatywny akcjonariusz.To by było wg.Jasia dobrze dla Browaru
    Nie nazwałbym sie topielcem. Przy tej ilości akcji BRO jakie mam kompletnie mi wisi. Zbańczą to zbańczą, zlikwidują po 0,01 przeżyję... najwyżej ciut mniej podatku zaplacę na koniec roku i tyle. Ja to mam dla zabawy i z sentymentu.

Jaka jest strategia tez nie wiem. Wiem, ze warzą American Pale Ale teraz (było tu na forum) w sklepach ma pojawić się w pierwszej połowie grudnia. POd koniec grudnia ma być nowa warka stouta jak sądzę tego ich milk stouta ale pewności nie mam.

Mnie się te filmy tez nie podobaja bo sa nijakie, o niczym i kiepsko zrobone. No ale to znaczy ze cos probuja tylko wybitnei amatorsko (jak na takeigo profesjonalnego prezesa co zna branze jak o nim mowiono). No ale zobaczymy.

Ja obstawiam spadek w Q4, ogolem 20017 lepiej wyraznie niz 2016 i czekam na q2 2018 żeby zaczac prorokowac co z tego sie moze urodzic. Tych akcji ktore mam nie sprzedam, mam gdzies. Nowych raczej nie kupie... no chyba ze zobacze wyraznie rosnie a cyferki wksazuja ze moze byc tylko lepiej.... ktos wierzy w taki scenariusz (w krótkim terminie)? :D Ja nie! :D

To prawda po drugim kwartale będzie można powiedzieć czy ten Browar przetrwa czy też nie ,pod warunkiem że uda im sie dotrwac do końca drugiego kwartału, Tam potrzeba mnóstwo kasy..Stout to nie jest nowe piwo.

Jeśli to będzi eich milkstout to faktyczni enie bedzie nowe. Na dodatek ich milkstout nigdy niczego nie urywał więc tym bardziej. Ale może zrobią normalnego stouta, może coś tam wrzucą... kto wie.
    Dużo zależy od tego jak im wyjdzie APA i ile przygotują tego swojego Porteru na wiosnę. Oraz czy ten porter wyjdzie im tak świetnie jak zeszłoroczny.
    To co warzą w czarnkowie (te wszystkie Noteckie) sa IMO do zrewidowania, jak się chcą pchać w takie rynki w jakie próbują to tam wystarczy ograniczyć się pewnie to 3 stylów tego syfu. I gdybym to ja tam był zacząłbym rewitalizować markę Noteckie na początek czymś jasnym ale mocno chmielowym w odstającej (w górę) od innych Noteckich cenie za to z jakością pozwalającą to pić bez wstydu.
  • Re: Info w sieci Autor: ~ufo [78.88.28.*]
    czyli kupujemy przyszlosc a za rok sprzedajemy..
[x]
CZARNKOW 14,29% 0,10 2025-09-22 15:28:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.