W końcu jeden który napisał coś sensownego... Szkopek zrobił nam przysługę, przed najlepszym etapem dla spółki, pod względem at af sytuacji na rynku- zebrał zabawki i poszedł... a tu co? Oburzenie..... dobrze, że wyszedł i jednego do sypania mniej.... akcjonariat się zmienił. Jednego mniej z zakupami poniżej 1zł, to plus a nie minus..
Słuchaj. każdy pisze ze Szkopek już sprzedał a tu nadal widać duże parcie na sprzedaż. Ktoś podebrac na 1.2 i już ponad 4tysiące zlecenie się pojawiło więc nadal ktoś wychodzi
może wywołał panikę na rynku albo takich "szkopków" mamy więcej. Nie zapominajmy, że kurs długo się kisił w okolicach 60-70 . Mnie to nie dziwi kupowałem też wyżej, więc średnia poszła w górę, ale dla wielu i tak byłoby to wystarczające. Jednak ja wciąż czekam na jeszcze na jakieś 3-5zł w zależności od rozwoju sytuacji. Przyjdzie pewien dzień skończy się sypanie i zaś skoczy do góry i zaś będą wychodzić Ci którzy kupują teraz. Taka kolei rzeczy
no to juz teraz mam potwierdzenie że to ten dzieciak przy porsche, a tu mi nawalali ze pierwsza lepsza osobe na fejsie znalazłem, no to sie potwierdza ze to takie spekulanciki skoro pytaja sie gdzie jest najmniejsza prowizja , bo chodzi im i daytrading , g nie inwestor to był i dobrze ze od nas odejdzie
Podejrzewam że to nie musi być Szkopek teraz a ktoś z jego swity spekulantow i ciekawe czy do tej swity nie należy właśnie olo który tu się wypowiadał.
Dnia 2017-11-09 o godz. 11:59 ~Alek napisał(a): > Nawet Filip oczywiście to tylko nik. Potwierdził że Szkopek nadal sprzedaje
Szkopek już nie sprzedaje.Ale robicie larmo bo ktoś sprzedał pare K- sprzedał bo potrzebował pilnie kasy i niestety z powodu,że posiadał 5% musiał to zgłosić.Ja sprzedałem 100 k i co spokój bo nie musiałem zgłaszać- teraz znów mam zamiar dokupić no i co mi zrobicie?.A olek ze Szkopkiem nie ma nic wspólnego bo gdyby tak było to nie naganiał by na spadki tylko w drugą stronę aby Szkopek drożej sprzedał- to takie trudne do zrozumienia?Zresztą naganiajcie dalej dla mnie im taniej odkupię tym lepiej:)))
Coś strasznie marnie ten Szkopek sprzedaje. Jak już każdy wie to niech wystawi to co ma na te 1.2 i się powoli będzie rozbierać jak on nie chce już naszej alejki
Zawsze na alejce troszke sie ociagali i nic sie z tym nie zmienia. Ale uwazam ze emisje zarejestruja i wtedy ruszymy bo ta sytuacja troche hamuje kurs. Chyba ze tak specjalnie robia aby zebrac jak najwiecej a pozniej infa jedno za drugim puszczac hmm. Tak czy siak spolka przynosi zyski i to calkiem spore i jesli raport okaze sie bardzo dobry to bedziemy mieli potwierdzenie ze jestesmy na dobrej drodze do wzrostu wartosci calej spolki a co za tym idzie ceny akcji. Pozdrawiam cierpliwych
Moim zdaniem jest tak jak piszesz Radzio. Akcje urosły praktycznie dzięki emisji tak? Więc ludzie mają obawy co jeśli się okaże, że do niej nie dojdzie albo wyjdzie jakiś kwiatek po drodze. Zbyt irracjonalne myślenie... ....ale ludzie są różni :) pisałem kiedyś i pisze dalej jeszcze sporo do wyciągnięcia jest na Alei :)
Nie kochany ja się z tobą nie zgodzę. Akcje urosły bo spółka zaczęła eksportować i podpisywać lawinowo umowy. Potem kurs został sztucznie zepchniety przez ogłoszenie lipiec emisji z prawem poboru która doprowadziła do tego że sporo ludzi oddała wierząc że sobie kupi z emisji. I tak zostali wyrusza....po odwołaniu emisji moim zdaniem lipiec kurs zwyczajnie wrócił do poziomu jaki powinien być. Znaczy nie wrócił bo w międzyczasie mamy taki wzrost sprzedaży że ten poziom jest śmieszny. Nie pisz więc bzdur że kurs utrzymuje się na tym poziomie dlatego że obecna emisja dla inwestora jest w tej cenie. Moim zdaniem na tym poziomie chcą wyrusza...następna partię drobnych akcjonariuszy. No bo milion dwieście to trochę mało tych akcji żeby porządnie zarobić.
Alek myślę że masz trochę racji. Kurs jest uwalany ale - niewielkimi pakietami bo i obroty ostatnio są żenująco niskie. Stąd trochę racji bo jednak ile można takimi zagraniami odkupić kilkadziesiąt tys? To z kolei oznacza że nikt poważny się tu nie bawi, wg mnie inwestor wziął tyle ile chciał przecież tu jest tylko 5.35 mln akcji z czego w ff tylko połowa. To ile on może wyciągnąć? Taki pan Szkopek jeżeli rzeczywiście chciałby upchnąć np 100k papiera to przy tych obrotach raczej zrobił by mały rajd na 1.5x. Upchnął by wszystko w lepszej cenie (chyba że to on właśnie podbił kurs we wrześniu?) Obstawiam że kursem manipulują ci którzy mają po kilkanaście - kilkadziesiąt tys akcji a wykorzystują do tego nikłe obroty. Mam nadzieję że po publikacji raportu i info o wpisie do krs taki cyrk na jakiś czas się skończy a my jeszcze zobaczymy w końcu 2 zł A póki co dziś dzień jak co dzień...
Słusznie zauważyłeś ja też chcąc sprzedać to podbiła kurs bo jest pod co. Więc zeszli poniżej progu ale to wcale nie oznacza że sprzedają faktycznie. Bo to raczej wygląda na męczenie żeby kupić.
Moim zdaniem ff jest naprawdę bardzo mały i większość akcji jest już zaparkowania. Tak że nie wiem co oni chcą osiągnąć takimi zagraniami bo efekty tego są raczej marne
Też myślę że faktyczny ff jest tutaj znikomy. Oficjalnie 2,672 mln akcji a taki pan Szkopek przynajmniej we wrześniu posiadał 10% całego ff No to wystarczy że jest tu kilka podobnych osób i praktycznie po ff Dlatego obroty znikome i takie zagrywki na zamulanie kursu Ale to znaczy że to nie ruszy dopóki animator nie uzna że czas ruszyć. Mam nadzieję że nastąpi to po dopuszczeniu nowych akcji..
Dzis juz powinno byc plusowo. We wtorek wyniki i beda podbierac napewno pod dane za 3 kw. A co pozniej to zobaczymy. Jak zaczna podbierac nieliczni powoli to inni sie dolacza i poleci tam gdzie ma. Pzdr
Aktualnie do 1.50 jest tylko ok 70 tys akcji, z czego część zleceń może być sztuczna. Przy normalnych obrotach zniknie to w jedną chwilę. Może we wtorek. Oby.