• UGODA !!! Autor: ~Ania [185.108.68.*]
    http://slimak.onet.pl/_m/nb/biznes/20171108/082904/rb_2017_48_ugoda_zalacznik.pdf
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Ania [185.108.68.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,370155
  • Re: UGODA !!! Autor: ~johan [195.117.93.*]
    czyli z 66milionów wartości działek zostanie komputronikowi 29 milionów wartości
    ważne że sie w końcu zakończy spór
    trochę odpisów pewnie trzeba będzie dokonać i aktualizacji majątku
    ale licze że wartość spółki wróci na dobre tory i cenę akcji zobaczymy w dwu cyfrowej liczbie
    ja czekam na wk 0,90
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Butterfly [91.145.179.*]
    Wysoko mierzysz - czy to w ogóle realne?
    uważam, że kapitalizacja komputronika już dawno powinna oscylować kolo 100mil
    ja rozumie że prezes ma ochotę ściągnąć firmę z giełdy za 1/3 wartości i zniechęcenie idzie w najlepsze brak dywidend itp
    ale czekam na czasy kiedy przeprosi sie z akcjonariuszami i zacznie działać na rzecz wartości firmy
    oby ta ugoda była czasem zwrotu dla komputronika a nam nie pozostaje nic innego jak tylko powiekszać pakiety i czekać ewentualnie na wezwanie z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś pseudo sztuczne wezwania o wiadomym celu tylko prezesowi...
  • Re: UGODA !!! Autor: ~no [78.10.204.*]
    no i koniec wzrostow,,,bez perspektywy super wyników powtarzam super ...nie tylko dobrych,,,,nikt tego z powanych tego nie tyka poza śladowymi ilościami funduszy....tylko wysoki zysk i jeśli tylko to wyniknie z ugody z ccenergy to możę dać kopa nawet 100% w krótkim czasie ...a pozatym to zwyłke gówienko i skok jednosesyjny tutaj nie ma nawet siły do wzrostów na pełna 2 sesje ......niestety mam to bo uwierzyłem w jakolwiek przyzwoitosc buczka i w połowie uczciwą cene w wezwazniu
  • Re: UGODA !!! Autor: ~No [94.254.146.*]
    Ojjj daleko tu do zdrowego popytu ...sił starczyło na kilkadziesiat minut czy bedzie kontra takt strony?
    strona popytowa jest i to mocna tyle że jej nie zależy na zysku a wyłącznie na ściągnieciu najlepiej od zniechęconych wkurr.... którzy oddadzą nawet ze stratą byle by już wyjść z tego mułu
    tu tylko zarobią cierpliwi i oczywiście prezes któremu spólka zacznie przynosić mega kokosy jak opuści gpw ale nie za 1/3 wartości !!!
    tu by było dobrze gdyby komp potzrebowal od nas kase wtedy akcje żenił by perły po 15 zł za akcje i snuł perspektywy i swietlana przyszłość
    gdy chodzi o dzielenie sie zyskiem dywidendami to mamy bajeczki o zciągnieciu z giełdy bo ma trudności z konkurencja z uwagi na wgląd w raporty
    że ccc Lpp abc data i inne spółki z handlu nie maja z tym problemów
    gdzie tkwi problem oczywiście w zarządzie i zarządzaniu
  • Re: UGODA !!! Autor: ~No [94.254.146.*]
    Wyjdzie cos z tego wydobywania torfu do spòłki z paszczurami
  • Re: UGODA !!! Autor: ~pol [77.253.45.*]
    na razie ugody jeszcze nie podpisali
    jak podpisza to rynek moze zareaguje

po obu stronach mozna spodziewać się wszystkiego
    rynek czeka na konkret
  • Re: UGODA !!! Autor: ~wbuczkowski [37.47.170.*]
    Oczywiście, ze podpisali, o tym właśnie jest komunikat.
  • Re: UGODA !!! Autor: ~no [78.10.204.*]
    kiedy wydobycie pierwszych parti torfu?
    tutaj znaczące ma jeszcze to zdanie:

........Komputronik podał także, że wpływ ugody na bilans jednostkowy i skonsolidowany zostanie podany do publicznej wiadomości po ziszczeniu się warunków zawieszających i ostatecznym wykonaniu ugody........

ale giełda wyprzedza przyszłość ;;0
  • Re: UGODA !!! Autor: ~mrfiesta [188.164.149.*]
    Drobnica taka jak ja trzyma i za 8zl jakby bylo w wezwaniu nie oddam wiec dlugo nie potrwa takie zbijanie bo zaraz nie będzie czym a niektorzy podkupuja
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Leon [83.26.238.*]
    ja nie bardzo rozumiem treści tej ugody.
    czy to ma wpływ na bilans? Te nieruchomości były zaksięgowane w przeszłości optymistycznie. Teraz trzeba część z tego oddać. Z drugiej strony jakiś dziwny układ z tym torferm. O co chodzi?
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Mrfiesta [188.146.36.*]
    Ja myślę ze nie byly Wojtek sam w wywiadzie powiedział ze nie może z nimi nic zrobic zablokowane byly
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Mrfiesta [188.146.36.*]
    http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/komputronik-zawarl-ugode-z-clean-and-carbon-energy,65613_1.html

Ciekawy artykul pisze ze w formie aktu notarialnego ugoda
  • Re: UGODA !!! Autor: ~mrfiesta [188.146.36.*]
    Pytanie do znawców skoro w ugodzie same dzialki komputronik dostanie wyceniane na okolo 30mln a kapitalizacja przy obecnym kursie to 55 to co komputron wart tylko 25 ??? Tu powinna byc przynajmniej powyzej 100 ktos to w koncu policzy i zbierze
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Spokój [31.0.37.*]
    Może zrobi wezwanie za Bucza i są nie marne 7 a 14
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Karol [83.9.89.*]
    Jaki scenariusz po ugodzie? Pewnie rezerwy były zawiązane i teraz będzie rozwiązanie tych rezerw. To wpłynie pozytywnie na finanse, co nie znaczy że kurs się ruszy. Nadal będzie bujanie w okolicy 5,5-6zł. Może jakiś fundusz zdecyduje się odważniej wejść w spółkę? Może drugie wezwanie (chyba mało prawdopodobne)? A może jakaś nowa emisja, rozwodnienie kapitału i próba zdjęcia spółki? Jakieś pomysły? Tu powyżej 10zł to chyba nie zobaczymy...
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Wojtek [31.0.47.*]
    Patrzy to KNF z jakiego rachunku blokowany jest kurs...
  • Re: UGODA !!! Autor: ~Butterfly [91.145.179.*]
    I ktoś kupuje z prawej oby tak dalej.
[x]
KOMPUTRON -0,17% 5,88 2026-05-25 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.