trochę odpisów pewnie trzeba będzie dokonać i aktualizacji majątku ale licze że wartość spółki wróci na dobre tory i cenę akcji zobaczymy w dwu cyfrowej liczbie ja czekam na wk 0,90
uważam, że kapitalizacja komputronika już dawno powinna oscylować kolo 100mil ja rozumie że prezes ma ochotę ściągnąć firmę z giełdy za 1/3 wartości i zniechęcenie idzie w najlepsze brak dywidend itp ale czekam na czasy kiedy przeprosi sie z akcjonariuszami i zacznie działać na rzecz wartości firmy oby ta ugoda była czasem zwrotu dla komputronika a nam nie pozostaje nic innego jak tylko powiekszać pakiety i czekać ewentualnie na wezwanie z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś pseudo sztuczne wezwania o wiadomym celu tylko prezesowi...
no i koniec wzrostow,,,bez perspektywy super wyników powtarzam super ...nie tylko dobrych,,,,nikt tego z powanych tego nie tyka poza śladowymi ilościami funduszy....tylko wysoki zysk i jeśli tylko to wyniknie z ugody z ccenergy to możę dać kopa nawet 100% w krótkim czasie ...a pozatym to zwyłke gówienko i skok jednosesyjny tutaj nie ma nawet siły do wzrostów na pełna 2 sesje ......niestety mam to bo uwierzyłem w jakolwiek przyzwoitosc buczka i w połowie uczciwą cene w wezwazniu
strona popytowa jest i to mocna tyle że jej nie zależy na zysku a wyłącznie na ściągnieciu najlepiej od zniechęconych wkurr.... którzy oddadzą nawet ze stratą byle by już wyjść z tego mułu tu tylko zarobią cierpliwi i oczywiście prezes któremu spólka zacznie przynosić mega kokosy jak opuści gpw ale nie za 1/3 wartości !!!
tu by było dobrze gdyby komp potzrebowal od nas kase wtedy akcje żenił by perły po 15 zł za akcje i snuł perspektywy i swietlana przyszłość gdy chodzi o dzielenie sie zyskiem dywidendami to mamy bajeczki o zciągnieciu z giełdy bo ma trudności z konkurencja z uwagi na wgląd w raporty że ccc Lpp abc data i inne spółki z handlu nie maja z tym problemów gdzie tkwi problem oczywiście w zarządzie i zarządzaniu
........Komputronik podał także, że wpływ ugody na bilans jednostkowy i skonsolidowany zostanie podany do publicznej wiadomości po ziszczeniu się warunków zawieszających i ostatecznym wykonaniu ugody........
Drobnica taka jak ja trzyma i za 8zl jakby bylo w wezwaniu nie oddam wiec dlugo nie potrwa takie zbijanie bo zaraz nie będzie czym a niektorzy podkupuja
ja nie bardzo rozumiem treści tej ugody. czy to ma wpływ na bilans? Te nieruchomości były zaksięgowane w przeszłości optymistycznie. Teraz trzeba część z tego oddać. Z drugiej strony jakiś dziwny układ z tym torferm. O co chodzi?
Pytanie do znawców skoro w ugodzie same dzialki komputronik dostanie wyceniane na okolo 30mln a kapitalizacja przy obecnym kursie to 55 to co komputron wart tylko 25 ??? Tu powinna byc przynajmniej powyzej 100 ktos to w koncu policzy i zbierze
Jaki scenariusz po ugodzie? Pewnie rezerwy były zawiązane i teraz będzie rozwiązanie tych rezerw. To wpłynie pozytywnie na finanse, co nie znaczy że kurs się ruszy. Nadal będzie bujanie w okolicy 5,5-6zł. Może jakiś fundusz zdecyduje się odważniej wejść w spółkę? Może drugie wezwanie (chyba mało prawdopodobne)? A może jakaś nowa emisja, rozwodnienie kapitału i próba zdjęcia spółki? Jakieś pomysły? Tu powyżej 10zł to chyba nie zobaczymy...