• Jakieś pytania? :) Autor: ~Moneymaker [5.172.255.*]
    Przerosło nawet moje oczekiwania 2650-2700 To się prędko nie zatrzyma :)
  • Re: Jakieś pytania? :) Autor: ~Invest [31.6.139.*]
    Raport bieżący bardzo dobry, ale raczej neutralny dla kursu, to może być już w cenie, czekam na na raport kwartalny.
  • Re: Jakieś pytania? :) Autor: ~moneymaker [5.172.255.*]
    Każda informacja jest potwierdzeniem, że idziemy na kolejne rekordy cenowe. To czy będą nowe szczyty dzisiaj czy np. za 3tyg zależy od nas.
  • Re: Jakieś pytania? :) Autor: damiru [178.235.147.*]
    W pierwszym i drugim kwartale zysk netto stanowił około 23% przychodów. Będzie pewnie podobnie w 3 kw, czyli 23% z 7,22 mln = 1,66 mln zł co daje wzrost 80% r/r.

Ale najlepszy powinien być 4 kwartał r/r, bo w 4 kw 2016 zysk netto był tylko 0,12 mln, więc wzrost r/r może być rzędu 1200 - 1500% :)

• Re: Jakieś pytania? :) Autor: ~moneymaker [5.172.255.*]
    Wraz ze wzrostem przychodów będzie rosła rentownosc, więc z czasem może być i będzie więcej niż 23%. Poza tym mogą byc drobne zdarzenia jednorazowe, ale nie powinny mieć wpływu na wycenę spolki
  • Re: Jakieś pytania? :) Autor: damiru [178.235.147.*]
    I to wszystko dzieje się na etapie osiągania dominacji na rynku polskim. A gdy rozpocznie się na poważnie ekspansja zagraniczna, to dopiero będzie się tu działo :) Być może taki jest właśnie plan prezesa - najpierw pełna dominacja w Polsce, potem ekspansja. Świetna relacja z Google na pewno w tym pomoże (i fakt uzyskania statusu Premier Google Partner).

• Re: Jakieś pytania? :) Autor: ~moneymaker [212.75.108.*]
    tak właśnie ma być. Zdobyć ok. 50% szybko rosnącego polskiego rynku, co zajmie parę najbliższych lat, a później rosnąć z rynkiem w PL i zrobić następny krok. Póki co wyjście za granicę nic nie daje, bo trzeba skupić się tu gdzie jest pewny rozwój i zdominować ten rynek. Rentowność wzrośnie nie tylko z powodu mniejszej relacji koszty/przychody, ale i z powodu wyższych cen jakie będzie można uzyskać za produkt. BTW z każdym udoskonaleniem produktu, coraz trudniej wejść na ten rynek komukolwiek innemu. Po prostu byłyby to lata inwestycji i masa kosztów. IAI ma to już za sobą. Prezes wie co robi, a na e-commerce zna się jak mało kto w PL.

Wracam do tematu, że 7 mln netto jest do osiągnięcia (poprawka jeśli będą jakieś wydarzenia jednorazowe), a wtedy mamy śmieszną wycenę c/z 20 już za parę miesięcy... Rynek do tego nie dopuści, akcje będą zdecydowanie wyżej. Obstawiam do czasu rocznych wyników kurs min. 25 pln. Tak, wiem że niektórzy się z tego śmiali, pisząc o 5mln. Ale ja to piszę bardzo poważnie i już za tydzień może okazać się, że to ja byłem bliższy prawdy. BTW podważali to pewnie ci, którzy zostali na peronie. Niech czekają na korektę, może za parę miesięcy nastąpi, ale z zupełnie innego poziomu.
  • Re: Jakieś pytania? :) Autor: ~bxo [89.64.20.*]
    Ja jestem pod mega wrażeniem (pozytywnym) akcjonariuszy, duża świadomość wartości spółki o czym świadczy fakt, że mimo dużych wzrostów w ostatnich 2 miesiącach mało kto się wysypał z akcji. Jakiś ewenement na rynku pod tym względem ;)
[x]
IAI 0,00% 36,40 2018-11-20 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.