No to przejechalismy po 1.52. I choć wrócilismy na 1.57 to wg zjedziemy jeszcze kilka groszy. Mysle ze dobrze poinformowani juz wiedzą jak wygląda sprzedaż w 4q. Nie sądze żeby grudzień miał tu zaważyć na sprzedaży. Tak więc krótkoterminowo nie wygląda to dobrze. No ale taki scenariusz zarysowaliśmy kilka sesji temu. Chyba Twój czarny scenariusz z zejsciem ponizej 1.7 sie zmaterializowal. Ale wiosna bedzie należała do optymistów. Pozdrawiam wytrwałych
Wg mnie będzie jeszcze się kisiło. Ogólnie ruszają przetargi, radpol próbuje pozyskać kasę z NCBiR. Ale to wszystko wymaga czasu. ponadto muszą wprowadzić program naprawczy. Na forum można poczytać, że kierownicy w firmie w sposób niejasny są przyjmowani (znajomości??, bez kompetencji???), wielu pracowników ma przyzwolenie aby nie pracować.
Docieramy do sedna. Fajnie by bylo gdyby wreszcie jakis pracownik spółki tu cos napisał. Wg mnie to po tych zmianach zarządów i dziwnych strategiach zakładających 300 mln przychodów można sie jedynie domyślać ze w firmie nie dzieje sie za dobrze. To jest tylko firma produkcyjna w powiatowym miescie. Dzieki wzw za infa o przetargach. Ale fima ma zrobic ok 180 sprzedazy mln w 2019r a tego jie zrobi sie na prztargach na 300 tys pln. Obserwyjmy dalej. Ale przy tych poziomach zalecane oczywiście dokupowanie.
jako pracownik RDL mogę tylko powiedzieć, że u nas jest jednak coraz lepiej. Wyniki za XII są lepsze niż w 16'. Człuchów dostanie dotacje z NCBR, a Prawiedniki/Lublin będą rozbudowywane. Przetargi coś się ruszyły, a cięcie kosztów w wykonaniu pani prezes również nieźle wychodzi. Zarząd mamy obecnie najlepszy od 4 lat. Pozdrowienia z Człuchowa. I życzę niskiej ceny (kup trochę papieru) podczas jutrzejszej promocji! Taniej nie będzie.
I jecze przydatny link a propos klimatu wśród załogi. Bo byc moze wielu z nas tak jak np ja nie zagląda za duza na "lokalne" fora
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,255996
Pamiętajcie, ze opinie przeważnie zostawiają Ci, którym nie pasuje coś w firmie. Rzadko kto szuka forum dotyczącego swojej firmy żeby coś pozytywnego napisać. Polecam poczytać rzeczy na temat CD Projektu - już przed Wiedzminem 2 i 3 pisali, ze spółka jest beznadziejnie zarządzana i gry będą bardzo słabe - rzeczywistość okazała się jednak inna. Polecam poczekać na wyniki za 4 kwartał. 3 kwartał pokazał już znaczna poprawę operacyjną i wzrost przychodów. Moim zdaniem spółka miała dno wyników w 2 kwartale i teraz będzie z każdym kwartałem poprawa rok do roku. Nie będzie to trudne, bo baza za 4 kwartał i 1. półrocze jest niska.