• kreski i cienie Autor: ~janusz-gieldy [93.175.104.*]
    z tego co sobie wyrysowałem, bylo by dobrze gdyby kurs nie zszedl ponizej 1,70
    link
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Dlugoterminowy [78.11.245.*]
    Pech chcial że zszedł. Co pokazują kreski? Co dalej?
  • Re: kreski i cienie Autor: ~janusz-gieldy [93.175.104.*]
    a róbta co chceta. ja dalem sie poniesc i zostawiłem, wykres miesieczny daje nadzieje
    Janusz. Co pokazuje na dzis wykres miesieczny? Czy moze lepej poczekac do konca listopada? Wracamy na 1.52?
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Długoterminowy [78.11.245.*]
    No to przejechalismy po 1.52. I choć wrócilismy na 1.57 to wg zjedziemy jeszcze kilka groszy. Mysle ze dobrze poinformowani juz wiedzą jak wygląda sprzedaż w 4q. Nie sądze żeby grudzień miał tu zaważyć na sprzedaży. Tak więc krótkoterminowo nie wygląda to dobrze. No ale taki scenariusz zarysowaliśmy kilka sesji temu. Chyba Twój czarny scenariusz z zejsciem ponizej 1.7 sie zmaterializowal. Ale wiosna bedzie należała do optymistów. Pozdrawiam wytrwałych
  • Re: kreski i cienie Autor: ~wzw [195.88.114.*]
    To ja może wrócę do fundamentów, bo na tym spółka zarabia.

Ruszają już przetargi na 2018 rok w ciepłownictwie. Poniżej wygrane przez Radpol do tej pory:

382 tys. PLN
    http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:444525-2017:TEXT:PL:HTML&src=0

617 tys. PLN
    http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:372457-2017:TEXT:PL:HTML&src=0

250 tys. PLN
    http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:337792-2017:TEXT:PL:HTML&src=0
    Janusz koniec listopada i jak to widzisz?
  • Re: kreski i cienie Autor: ~cd [37.47.13.*]
    Wg mnie będzie jeszcze się kisiło. Ogólnie ruszają przetargi, radpol próbuje pozyskać kasę z NCBiR. Ale to wszystko wymaga czasu. ponadto muszą wprowadzić program naprawczy. Na forum można poczytać, że kierownicy w firmie w sposób niejasny są przyjmowani (znajomości??, bez kompetencji???), wielu pracowników ma przyzwolenie aby nie pracować.
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Długoterminowy [188.146.228.*]
    Docieramy do sedna. Fajnie by bylo gdyby wreszcie jakis pracownik spółki tu cos napisał. Wg mnie to po tych zmianach zarządów i dziwnych strategiach zakładających 300 mln przychodów można sie jedynie domyślać ze w firmie nie dzieje sie za dobrze. To jest tylko firma produkcyjna w powiatowym miescie. Dzieki wzw za infa o przetargach. Ale fima ma zrobic ok 180 sprzedazy mln w 2019r a tego jie zrobi sie na prztargach na 300 tys pln. Obserwyjmy dalej. Ale przy tych poziomach zalecane oczywiście dokupowanie.
  • Re: kreski i cienie Autor: ~JanzCzłuchowa [188.146.36.*]
    jako pracownik RDL mogę tylko powiedzieć, że u nas jest jednak coraz lepiej. Wyniki za XII są lepsze niż w 16'. Człuchów dostanie dotacje z NCBR, a Prawiedniki/Lublin będą rozbudowywane. Przetargi coś się ruszyły, a cięcie kosztów w wykonaniu pani prezes również nieźle wychodzi. Zarząd mamy obecnie najlepszy od 4 lat. Pozdrowienia z Człuchowa. I życzę niskiej ceny (kup trochę papieru) podczas jutrzejszej promocji! Taniej nie będzie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: kreski i cienie Autor: ~bonzo [37.47.41.*]
    Dzięki za informację od środka, a jak tam nastroje wśród pracowników? Warto pracować w tej firmie?
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Długoterminowy [188.146.44.*]
    No i znowu mamy atrakcyjne poziomy. Nie ma co zaklinac ze taniej nie bedzie
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Długoterminowy [77.252.47.*]
    Czesc Jan z Człuchowa. Przejeżdzalem ostatnio kolo zakladów wracając z Pomorza starą trasą. Zaklady stoją
  • Re: kreski i cienie Autor: ~Długoterminowy [188.146.228.*]
    I jecze przydatny link a propos klimatu wśród załogi. Bo byc moze wielu z nas tak jak np ja nie zagląda za duza na "lokalne" fora
    https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,255996
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.69.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: kreski i cienie Autor: ~wzw [188.146.227.*]
    Pamiętajcie, ze opinie przeważnie zostawiają Ci, którym nie pasuje coś w firmie. Rzadko kto szuka forum dotyczącego swojej firmy żeby coś pozytywnego napisać. Polecam poczytać rzeczy na temat CD Projektu - już przed Wiedzminem 2 i 3 pisali, ze spółka jest beznadziejnie zarządzana i gry będą bardzo słabe - rzeczywistość okazała się jednak inna. Polecam poczekać na wyniki za 4 kwartał. 3 kwartał pokazał już znaczna poprawę operacyjną i wzrost przychodów. Moim zdaniem spółka miała dno wyników w 2 kwartale i teraz będzie z każdym kwartałem poprawa rok do roku. Nie będzie to trudne, bo baza za 4 kwartał i 1. półrocze jest niska.
  • Re: kreski i cienie Autor: ~cd [37.47.9.*]
    Ostra dyskusja skoro posty są usuwane.
  • Re: kreski i cienie Autor: ~janusz-gieldy [93.175.104.*]
    link

1,80 macie jak w banku ale co dalej
[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 17:04:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.