• Triton odbudowa kursu Autor: ~misiek [5.172.236.*]
    jak widać po dniu gdzie sypacz wysypał wagon akcji (blisko 1% całej spółki) mamy zastój w obrocie. arkusz się wypełnia i nie ma takich dziur. Czy spółka wróci do 4pln?

jakby zarząd się pochwalił winnicą szerzej to byłby to moment, ale zarząd nic nie komunikuje o winnicy czy o country.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Dnia 2017-11-07 o godz. 15:48 ~misiek napisał(a):
    > jak widać po dniu gdzie sypacz wysypał wagon akcji (blisko 1% całej spółki) mamy zastój w obrocie. arkusz się wypełnia i nie ma takich dziur. Czy spółka wróci do 4pln?
    >
    > jakby zarząd się pochwalił winnicą szerzej to byłby to moment, ale zarząd nic nie komunikuje o winnicy czy o country.

Kto kumaty ten wie, że prędzej czy później takie informacje wypłyną i akcje Tritonka z uwagi na ich relatywnie niską wycenę, będą bardzo pożądanym towarem na rynku GPW.
    Dlatego nie ma aż takiego ciśnienia na przechwałki, w myśl zasady - co się odwlecze, to nie uciecze :)))
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~radar [89.64.17.*]
    + 100 % https://www.biznesradar.pl/wycena/TRITON-DEVELOPMENT
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~misiek [31.0.127.*]
    koniec roku, murapol bierze się za polnord, wszystkow poszukiwaniu banku ziemi.

Lepiej by zrobili gdyby wzięli się za tritona, ten to ma działki bez długów w Wawie i okolicach. wycena rynkowa tylko 20mln, a sama działka na winnicy(druga obok realizowanej inwestycji) jest warta 9mln, a gdzie pozostałe aktywa? gdzie apartamenty w triton parku? itd.

tylko trzeba powalczyć.

Dzisiaj widać popyt lekko wziął się za zakupy, trochę mnie to dziwi.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~Jarek [94.254.236.*]
    Ktoś dostał kopertę od Babci pod choinkę :-) zaraz sypacz zasypie
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~misiek [31.0.127.*]
    oby to była gruba koperta. na razie rozbierają na 3.4, tam swego czasu stały akcje w ukryciu. jak rozbiorą to powinno pójść łatwiej, szczególnie, że papier walczy na lini trendu krótkoterminowego. Miejsca na spadki ja osobiście nie widzę.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~ojojoj [94.254.129.*]
    pewno tak. ale obroty dawno nie widziane
    ale napewno ciszej jedziesz dalsze budziesz

• Re: Triton odbudowa kursu Autor: wrak_czlowieka [37.248.155.*]
    Jakiś obrót się pojawił.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale to na pewno dobry znak przed nowym rokiem.
    Wystarczy iskra (mocniejszy popyt) i rynek się rzuci na akcje Tritona jak pies na kiełbasę, widząc b.duży potencjał wzrostów :)))
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: wrak_czlowieka [31.0.122.*]
    Dzisiaj powrót do codzienności jeśli chodzi o obroty.

.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~Jarek [94.254.236.*]
    Faktycznie dziwny ten wczorajszy wyskok, może jakiś insider się podniecił za bardzo.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~skubas [83.31.143.*]
    Wg mnie ktoś podbiera, bo wie, że z tej mąki będzie chleb.
    Tylko podbiera powolutku, bo dziurawy karnet, innymi słowy dość słaba podaż na obecnym poziomie powoduje, że mocniejsze zakupy znacząco podnoszą kurs.
    Tak więc wydaje mi się, iż powodem wczorajszej aktywności bynajmniej nie jest wspomniana wyżej reakcja :)))

PS. Natomiast co do samej branży budowlanej, proponuję lekko spojrzeć i przeanalizować Lokaty Budowlane, których wycena podobnie jak wycena Tritona, jest daleka od potencjału jaki w tej spółce drzemie, w odniesieniu do nadchodzących, bardzo pozytywnych wydarzeń (w skrócie: wyjście na prostą).
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~jack [5.172.235.*]
    możesz wyjaśnić gdzie widać plusy lokat budowlanych? tam kapitały własne są ujemne, do tego spor długów a przychodów zero, gotówka sie rozchodzi. nijak to się ma do tritona z gotówką w milionach mln na koncie, zapasami, które już poszły do klientów w tym kwartale, kredyt spłacony.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~skubas [37.47.50.*]
    Przecież napisałem, że w odniesieniu do wydarzeń nadchodzących, nie obecnych. Warto poczytać o inwestycjach już zrealizowanych i potencjale z tego płynących. A kiedy kupować jak nie teraz, kiedy kurs odzwierciedla aktualną kondycję spółki i pełza po ziemi.
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~jack [37.248.157.*]
    przeglądnąłem i dalej nie rozumiem, gdzie tam jest wartość, którą za chwilę pokażą. sprzedadzą chłodną, i ten pseudo biurowiec. nawet jak na obu zarobią w sumie 10mln(mało realne) to WK zbliży się do wartości rynkowej. a gdzie obsługa zadłużenia?

Przepraszam, może za mało czasu na to poświęciłem, że nie znalazłem wartości. Możesz w skrócie podać gdzie tam jest majątek przewyższający zobowiązania i to o sporo.
    Dobra - sprawa nieaktualna.
    Nikt Cię nie namawia do kupowania, pozostań przy Tritonie.

Mam nadzieję, że da on Tobie oraz mnie duży zarobek.
    Tyle w temacie :)
  • Re: Triton odbudowa kursu Autor: ~misiek [37.248.157.*]
    zlecenia na te ok 2200 akcji tak z lewej jak i z prawej to według mnie animator, mają umowę z DM BOŚ.

ktoś się pokusił o zwyżki na znikomym obrocie tym samym przekroczona została od dołu linia trendu krótkoterminowego i kurs dobił do linii trendu długoterminowego. To się cofnie, ale utrzymując poziomy około 3.4 przez kilkanaście dni papier powinien nabrać sił na skuteczny atak >3.6.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.144.105.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TRITON 3,12% 3,30 2025-11-06 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.