• CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~melon [46.238.241.*]
    co za beznadzieja
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~symbian [83.21.131.*]
    bezruch zupełny, zamrażarka totalna, dobrze że nie spada jakoś szczególnie
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~pimko [5.34.183.*]
    A ktoś się zastanawiał ile to portugalia albo gwatemala czy inne burkina faso dołożą do wyniku? Bo moim zdaniem tyle co nic. Więc dlaczego ma kurs reagować? skoro wynik będzie praktycznie taki jaki jest. Skokowy wzrost wyniku za kilka lat jak będzie to może urośnie, a co będzie po drodze to nikt nie wie.
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Analityk [94.254.131.*]
    Lubię nowe raporty i informacje spółek, pozwalaja wyjść na podbiciu:)
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Rzeczywiście jak się pomyśli o 10 mln ludności Portugalii to wychodzi, że to nie wiele ich tam jest....
    Ale suma wszystkich krajów EU plus inne okoliczne, a może i coś na innym kontynencie to da wolumen duży w skali łącznej.
    A fakt faktem, że mi się coś wydaje, że im zajmie podpisanie wszystkich nowych rynków i rok.
    Zanim wejdą w te wszystkie Skandynawie, Niemcy czy Francje czy Hiszpanie.

Jak dla mnie wszystko zgodnie z planem z oczywiście lekkim opóźnieniem.

Jeśli pół roku-rok im zajmie podpisanie nowych rynków.....
    Pół roku - rok zorganizowanie dystrybucji.
    I cały pełen rok sprzedaży na danym rynku do raportów z wynikami.
    To 2-3 lata może zająć zanim wyniki z EU zostaną pokazane dużo większe niż są tylko z PL.

Może tutaj wielu nie wytrzymać:) ciśnienia.

Na szczęście nie mówimy tu tylko o Salmexie........

Tymczasem 12 akcji dla zdrowia dziś nabytych po 33 coś tam....

zgodnie z planem i z opóźnieniem się wzajemnie wyklucza
    liczy się ilość chorych na astmę i pochp która to kupi oraz pojawienie się na liście tamtejszych leków refundowanych a nie sama rejstracja i liczba ludzie, to nie starbucks, to lek dla wąskiej grupy ludzi, dlatego te rejestracje są mało istotne
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Jan [89.64.7.*]
    Pimko najlepiej nigdzie rejestrować, prawda. Dyletantów ostatnio sie tu namnożyło i to mnie martwi.
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~ciekawe [188.146.38.*]
    A niech będa i ci niecierpliwi, dla nich 2-3 lata to kosmos i okey.

w CLN nie chodzi o o Salmexa tylko ich pipeline. I to nie tylko ten obecny ale i przyszły. Poki co CLn faktycznie do tanich nie należy, ale jesli bedą podpisywali ładne kontrakty na nowe leki ( 100-200 mln Euro każdy) i czy kolejny pipeline bedzie jeszcze wieksze niż obecne to za kilka lat to moze byc juz powazny gracz i partner big farmy, z duza ilościa keszu i zapewne z planami jeszcze większego zasięgu operacyjnego być moze zwiazanego z przejęciami jakimiś. Ja widze tutaj szansę na drugiego celltriona.

wielu nie kuma pewnych ważnych kwesti, to że długo wprowadza sie leki do obiegu ma też druga strone. ADVAIR czyli orginał dla salmexu został wprowadzony w 2001 roku na rynek. Mamy rok 2017/2018 a ten lek nadal Swietnie sie spzredaje i wartośc rocznej sprzedaży to kilka MLD $. jest juz ponad 15 lat na rynku i producent kosi kase z niego nadal potężną.

i o to chodzi własnie z lekami innowacyjnymi, ale ciekawe ile z samych umów dystrybucyjnych wycisna na przełomie np 10 lat, założenia sa takie 3 leki na rok wchodzą do badań klinicznych i mniej więcej tyle samo chcą rocznie podpisywac umów po ossiągnieciu etapu fazy 2A czyli proof of concept.

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: tobik69 [178.36.192.*]
    To ja mam pytanie, bo nie wiem.

Salmex jako lek generyczny, czyli tańszy musi jeszcze być na liście leków refundowalnych w danym kraju żeby się sprzedawać w dobrym wolumenie?
    Cena tez ma swoje istotne znaczenie. na podstawie biopodobnego celltrionu widac że cena mocno determinuje tez zdobywanie rynku w danych krajach. Ale w niektórych krajach jak np. Austria ceny leków referencyjnych i tych ( generycznych ) jest taka sama dlatego tam trudniej jest zdobywać rynek i wyprzeć z niego lek który przez całe lata ugruntował swoja pozycje. Jeśli lek salmex bedzie zarejestrowany to jeśli występuje refinasowanie advairu to i salmex powionien miec w danym kraju podobna refundacje bo w dofinansowaniu leków chodzi raczej o jednostki chorobowe a nie konkretne leki.

Dzięki za informacje.

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~melon [46.238.241.*]
    tobik ile w plecy jestes na gniocie
    Dziś kupiłem aż 4 akcje:))))

I posiadam 1952 sztuki o wartości zakupu 67 191 PLN.
    Ze średnią coś 34,44 PLN
    A jak patrzyłem to strata przy tym kursie to coś koło 3500 PLN :)

Teraz atakuję 2000 akcji, ale to już blisko, potem wartość zakupu 70 000 PLN...

No a potem daję sobie target: koniec 2018 i moja inwestycja na 100 000PLN.

Potem zobaczymy......

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Melon [46.76.175.*]
    Umieralnia na tym gniocie, trend spadkowy jest
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~panda [87.205.166.*]
    z tego powodu codziennie śledzisz z wypiekami na twarzy notowania tego trupa i zaszczycasz nas swoimi jakże ważnymi postami, jak to źle. :)
    bo chce kupic tani, ponizej 30 zl i zrobic duze kolko na duzej ilosci

to dorośnij. Pisanie na forum nie ma wpływu na kurs akcji celona.
    ach
    podoba mi się to : dorośnij:) Panda:)

ale coś bez sensu to tłumaczenie, że Pan czekasz na poniżej 30 żeby dobre kółko zrobić;
    to założenie które może się nie udać....
    kurs jest nisko, ale czy dwója będzie z przodu?

Jak dla mnie to zabawy z zakupem CLN o 1PLN czy 2 PLN taniej to po prostu zabawa...
    Może w skali jakiegoś kółka na dużą kasę ..... może ma to sens;

Melon

Na jakiej kasie chcesz kółko zrobić?
    duzej!!!!!wiekszej niz dotychczas masz, i jeszcze długo nie bedziesz miał(ale bez urazy, nie pisze w tym sesnsie zes leszcz)
    panda--wiem ze nie mam wplywu i nie pisze po to zeby spadlo a ze spadnie to raczej pewne:)
    moze jak specjalisci z bos wystawia reko na 40 zł to cos ruszy ale z 25 na 40 nie podniosla jak wogole podniasa

kluczowe informacje na ktore czeka rynek , nie mam i nie widomo kiedy beda
    Wystarczy ze Ty rzucisz te melony w rynek i zaraz zrobisz widły górne. To po co reko Bosia? :D
    I jak żeś taki huzar
    to poproszę na majla print screena z zakupem za milion czy tam parę smutnych stówek....

dobre tobik, dobre
    ps nie wiem jak sie printscreen rrobi
    Print screen to taki przycisk z klawiatury
    który robi kopię ekranu;

Przecież jak kupisz za te myliony
    to możesz po prostu

zapisać to w PDF-fie
    i mi wysłać, hihi

będzie ładniej;
    i czytelniej;

:)))))))))))))))))))))))))
    O czym wy piszecie, ten melon to mitoman, pisze o jakiejś grubym kółku za gruba kase, jak widac że wieksze wymiany to tylko w pakietach pomiedzy fundami, a jak ich nie ma to handelek jak na straganie.

Wielki grubas mitomam MELON to na spadku dzisiaj -2.5% ponizej 32 mógł kupic az 100 akcji do tej pory.

ta wasza dyskusja z tym mitomanem o jakims grubym kółku za grube pieniądze jest bez sensu.

P.S powinny spływac niebawem infa o wprowadzaniu kolejnych leków do badan klinicznych oraz zapewne o rejestracji salmexu na kolejnych rynkach.

No i Swig80 wyglada jakby chcial wyhamowywać te spadki.

warto popatrzec co pokazuje oscylator AD on pokazuje na swig80 duzą akumulacje , przy wyprzedanych innych oscylatorach.

interwał dzienny

https://imgur.com/a/B5PNj

interwał tygodniowy

https://imgur.com/a/knes1

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~symbian [83.23.88.*]
    nie wiem o czym piszesz swig80 dzisiaj zalicza nowe minima czyli z odbicia nici i powrót do trendu spadkowego na maluchach, nie którym zaczynają puszczać nerwy np na livechacie
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~panda [31.11.214.*]
    Po co zabierasz głos gdy nic nie wiesz? LVC spada bo jest kiepski news i tyle, a nie ze swig leci w dół.
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~symbian [83.23.88.*]
    Oj przyjacielu ile ty już jesteś na giełdzie? infa to sprawa wtórna, w hossie dobre infa są przeceniane, złe się ignoruje. Jak coś rośnie albo spada, każdy usilnie szuka powodu, więc mu się te powody podaje, żeby świat wydawał mu się logiczny.

jeśli chodzi o komunikator fb to stara sprawa o której wiadomo od dawna, teraz po fakcie używa się fb jako wytłumaczenia spadku który na livechacie wisiał w powietrzu od dawna
    tak, tak oczywiście. :)
    Wy tu gadu-gadu a zaraz jak tak pójdzie dalej to DWÓJA z przodu będzie:)

No nic

10 akcji kupionych po 31,80 :))))) szkoda, że nie 1000

Albo piszesz nieprawdę albo nie potrafisz liczyć - w obu przypadkach nie jest dobrze.

Kupno 4 albo 10 akcji powodują, że koszty transakcyjne czynią taki zakup nieopłacalny przy prowizjach min 5 czy 3 zł zakup 4 akcji to kilka procent prowizji.

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Jan [94.254.129.*]
    Przy tych poziomach sie zbiera. Dowodzi tego historia papieru
    Piszę prawdę bo nie mam powodów do kłamania.

Kupuję po 50-100-200 akcji od maja po głównym zatowarowaniu na ok 1450 akcji a dziś mam 1969 sztuk

Wydaję 3 PLN (cena 1 piwka) na to, żeby całą kasę jaka się pojawia wolna === >>>> kupować;

Dzięki temu niby straciłem ok 280 PLN na prowizje - stać mnie na to - ale nie wiesz jaką mi frajdę sprawia kupowanie i robienie zleceń i wpisywanie prawie codziennie nowych zakupów do excela:)))))
    Godzinę temu pojechałem do bankomatu - wpłaciłem - i po chwili zleconko ...... i fotka do mojej dziewczyny z cyfrą 1969 :))))

stracę ok 500 pln na prowizje ale zapakuję dużo więcej kasy dzięki temu w akcje.

Nic się nie rozchodzi, w poprzednim miesiącu prawie za 6K prawie 200 akcji, tylko dzięki totalnej determinacji;

Taki mam sposób i plan i się sprawdza.

3PLN to pikuś, przed chwilą zrobiłem sobie pamiątkowe zdjęcie ze strony Maklera ING: strata ponad 6000PLN :)))))))))))))))
    Jeżeli koszt transakcyjny wynosi 3 albo 6% to kupując 3 akcji po 32 kupujesz je tak naprawdę po 33,5 czy 34 zł

Stać cię na to, żeby tracić? to gratuluję, myślałem że przyszedłeś na tej spółce zarobić, co by buffet na to powiedział.

Dziwne tylko że jako inwestor który inwestuje za drobne sumy, dla którego 2k akcji to szczyt marzeń powinieneś raczej szanować swoją kasę, więc możesz już nie ściemniać i nie wgrywać tu inwestycyjnych bzdur o buffecie , tobiku i innych głupot.
    Pimko!

Wiesz co mnie najbardziej w tym kraju wkurza? Wszech obecny brak tolerancji.
    Kupuję jak chcę i jeśli z extra kasy płacę prowizje o których zapomnę za ileś tam czasu to cena zakupu jest ceną zakupu akcji.
    Mam swój pomysł na zakupy i tyle.
    Nie podoba Ci się to nie kupuj.

Zbieraj kasę na koncie i przyjdź po Celon za 5 lat.

Daj żyć innym jak chcą a nie ze swojego wiejskiego polskiego padołu widzisz swój sposób na życie jako najlepszy.

Jeden woli teściową a drugi córkę;
    Jeden kupuje Celon a drugi coś innego.
    Jeden kupuje drogo inny tanio.
    a inny nic nie kupuje a się mądruje.

Mam swój plan i jest świetny - genialny w swojej prostocie i mnie cieszy;

Straciłeś kiedyś  w życiu parę stów?
    Zapewne tak, kupując chociażby jakiś przedmiot a po paru latach był nic nie wart.

Sprzedaję aktualnie na allegro kolekcję moich winyli.
    Płyty które kiedyś kupowałem dziś są warte więcej.
    Ludzie płacą za przesyłkę 13 a ja na poczcie 10PLN.

Są płyty które kupowałem po 40-50 a wczoraj dla przykładu The Cure Boys Dont Cry : 79 + przesyłka.

Za przyjemność można zapłacić 3PLN, kawa na Statoilu kosztuje 8PLN i oprócz chwili przyjemności nic z niej nie ma....
    Dziś moją przyjemnością jest kupowanie akcji Celon Farma.
    Kiedyś wydawałem tysiące złotych na głupoty i żyję.
    Więc jak sobie kupię 10 akcji CLN i za tą przyjemność mam zapłacić 3PLN to gitara;

Wiesz ile kosztowało moje body do NIkona D90, które leży w szafce nie używane i którego wartość do pewnie teraz nic: 3200PLN
    To były pseudo inwestycje, których pełno było;

Pozwól mi kupować akcje i za te przyjemność płacić cenę 1 Kasztelana czy tam Namysłowa....

Nasz klient kupił GTRa za ok 500 000PLN
    Po 3 latach nie mógł go sprzedać za 200 000.
    Jego na to stać, mnie nie;

Ale stać mnie na 3PLN i to dużo, dużo razy po 3PLN
    tak jak napisałem nie umiesz liczyć albo kłamiesz i zostałeś na tym złapany, niepotrzebnie usiłujesz odwracać uwagę od głupot które

robisz na giełdzie wypisując inne głupoty niezwiązane z tematem

pod tym względem masz dziwnie dużo współnego z alikota-ciekawe :)

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~panda [159.205.179.*]
    ale alikota miał jakąś wiedzę o biotechu, lekach i innych sprawach. Nasz pocziwy tobik niestety niezbyt ogarnia. Ty za to masz dziwną manierę pewnego goscia z parkietu co go zbanowali ostatnio. :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.36.192.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~panda [159.205.179.*]
    Jesteś bardzo emocjonalny jak na 47-letniego faceta inwestującego na giełdzie. :)
    THX
    Taki jestem;)

Bieganie, rower i szczerość, kłamstwo - ostatecznością:)
    Moi klienci młodsi ode mnie o 10 lat wyglądają jak moi rodzice:)))))

pozdrawiam

Właśnie wróciłem z biegu a w sobotę Bieg Niepodległości ....
    Może sport jest tym czymś co powoduje, że jest tak dobrze.

A tak na marginesie sportowym to na endomondo jak miałem 2 lata temu 7 000 km z buta i rowerem za rok to nikt mi nie napisał, że kłamię.
    Bo każdy trening day by day widać z Garmina.

Może tu powinno być, ile ma , za ile kupił ;)

I nie było by głupiego gadania, że ktoś kłamie

• Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~phoenix [46.77.151.*]
    Tak, czy inaczej, musi Ci być przykro, że na swojej sztandarowej inwestycji z każdym dniem zaczynasz tracić coraz więcej. Ale, życzę Ci wytrwałości i jestem przekonany, że jeżeli tylko nerwowo wytrzymasz, a myślę że - tak widząc Twoje emocjonalne zaangażowanie w spółkę - w długim okresie zarobisz. Ale to okres 3-10lat. Powodzenia !!!
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~obserwator_cyrku_cln [83.23.82.*]
    pimpko, Tobik dał Tobie lekcje, za ktora u tzn "koucza" musiałbyś zaplacic parę tys PLN, Tobik dla Ciebie rada, kupuj ciągle za tę sama kwotę, w długim terminie to jest najlepsza metoda. plus reinwestycja dywidend. dla LONG TERM chyba nie bierzecie serio ze wycena giełdowa społki zalezy od leszcza, który wywalił na stracie i zrobił -3% i który sprzedał 15 akcji, bo po lewej była dziura w karnecie .! ludzie wytrzeżwiejcie
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~obserwator_cyrku_cln [83.23.82.*]
    własnie to jest ten problem, nie da się kupić tanio DUŻEJ ilości! KTO SPRZEDAJE 20-100szt? na cukierki komuś potrzeba drobne? popyt sie cofnął, moze sie uda i bedze panika, i wpadnie , ale nic z tego, sprzedaja zrezygnowani., zeby mie c duzy pakiet trzeba kupowac z prawej! i ruszyc z kursem
    piszcie co chcecie, a kurs codziennie nizej i chcetnych na akcje brak, nawet jak wig swieci na mocny zielony tutaj umieralnia na papierze
    ciekawski co ty wiesz? a zreszta mysl sobie co chcesz, jak bedzie panika s jak kiedys ponizej 30 to bez problemu kupie tyle ile chce i oddam powyzej 30
    nie gram tyko na cln

a kurs wali codziennie na ryja , bez realnego popytu
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~symbian [83.23.90.*]
    a co to za banialuki - po 32 stoi 5k i nie trzeba żadnym kursem ruszać, a podejrzewam że gdyby to kupić to pojawi się kolejne, więc nie przesadzałbym z tym że nie można kupić, można i to dowolną ilość, problem jest raczej ze sprzedażą
    ale to nie jest problem celona tylko, ale całej giełdy. OFE trzyma, TFI w pakietach się wymienia, czasami przez rynek obniżając mocno kurs. Typowy Kowalski uciekł z giełdy. Spójrz na forum. Melon i pimpko graja na kółka, reszta na lata, to skąd ma być popyt? To jest niestety problem, że KNF nie leczy problemu, ale go maskuje.
  • Re: CLN----!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~symbian [83.23.90.*]
    popyt powinien być z funduszy, przecież na świecie to nie drobni inwestorzy robią obrót, tylko fundusze, lub inaczej - drobni poprzez fundusze, u nas niestety rynek funduszy jest z zeszłej epoki, olbrzymie opłaty i nikła świadomość finansowa ludzi, którzy dają się na te opłaty naciągać np w funduszach pieniężnych i obligacyjnych, o akcyjnych nie wspomnę
[x]
CLNPHARMA 0,47% 21,40 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.