• ciekawa spółka Autor: atilles [83.6.243.*]
    Dzień dobry, powiem szczerze, że natknąłem się na tę spółkę przypadkiem, jednak mimo to zaciekawiła mnie ona dosyć gdy zacząłem szperać coś więcej w internecie. Dziwi mnie, że przy takich zyskach i płynności wycena jest stosunkowo niska. Czy są na forum jacyś akcjonariusze, którzy mają większą wiedzę na jej temat. Może ktoś się ze mną podzieli jakimiś informacjami, bo nie ukrywam, myślę nad zainwestowaniem w nią?
  • Re: ciekawa spółka Autor: ~slask [37.249.125.*]
    tez jestem od niedawna jak i zresztą spółka od niedawna jest na rynku NC co akurat ma same plusy gdyż mało ludzi się nią na razie interesuje. Przez weekend sobie to przeanalizowałem wszystko i to wyciągnąłem:
    Narastająca zysk po 3 kw. 550 tys. zł i to w bez przeszacowania inwestycja.
    Kapitaly wlasne wxrosly do 53,5 mln zl.
    Jaki wynik pokażą jak przeszacuja inwestycje?
    Rozliczenia miedzyokresowe na 6,5 mln zl na ktorych nie wystawili jeszcze faktur więc z tego powinien być spory zysk.
    Prognoza zysku za 2017 r w wysokości 4,5 mln co da prawie 44 gr na akcje co przy obecnym kursie średnim 3,3 zl da 13% potencjalnej dywidendy. Spółka wskaźnikowo wygląda atrakcyjnie a to 1 rok na giełdzie. 2018 r będzie jeszcze lepszy patrząc na aktywa jakie ma spółka :)
    Ja generalnie kupuje w okolicach 3 zł jak można i tak do 3,3 dobierałem chociaż jak widać można kupić taniej. Ale ja raczej inwestuje na dłuższy termin a nie na tydzień, miesiąc czy dwa.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.