Ktos mi wyjasni czemu pani Dorota Surmacka sypie akcjami i juz ma ponizej 5% akcji jak wynika z komunikatow sprzedaje za pare gr akcje a obejmie przeciez jak sie domyslam 39mln akcji po 10gr ? W zamian za te wczesniej pozyczki gotowkowe dla Fachowcow z jej strony. Tak wynika przynajmniej z poprzednich raportow z tego co wyczytalem. Jak coa przekrecilem to poprawcie mnie. To nielogiczne z jej strony sypie po 3gr a niedlugo po 10gr bedzie placic obejmujac akcje? Chyba ze nie ma zamiaru ich wcale objac, bo moze sie rozmyslic tez. Moze bedzie zupelnie inny nowy akcjonariusz? Ciekaw jestem czy zejdzie do 1gr w przyszlym tygodniu i czy nie zrobia reaplitu 1 do 10 i z 10gr znow na 1gr zejda? Wtwdy by byla okazja lupic bo odbicie jakies wielsze by zpewnoscia bylo po tak ogromnych spadkach.
Surmacka juz bez akcji, jesli wysypala dajmy na to 2 mln akcji po 5 gr i zrobila pozyczke na 100k to spolka odda jej 1 mln akcji z nowej emisji po 10 gr takze zamienila 2 mln na 1 ale spolka dizeki temu zyskala 100 k na "wyplaty" ktorych i tak ludzi nie dostali.
Dzieki dobrze wyjasniles. Tylko ze emisja jest 39mln akcji po 10gr i 10mln po 27gr kto je objal? Po 1gr bym chcial troche kupic ale nie wiem czy sie uda a po 2-3gr sie boje kupic bo to ie wiem czy nie spadnie na wspomniany 1gr.
30mln akcji nie 39 po 10gr. Swoja droga ktos mocno ryzykuje wykladajac kilka mln zl jak na fzien dobry kurs ma 3gr a po 10gr obejmie i nie wiadomo kiedy i czy wogole uda mu sie z zysliem wywalic kiedys akcje. A moze zacznie zarabiac wkoncu fachowcy i placic dywidende w przyszlosci to by byl ktos ladnie ustawiony ale przed tym dluga droga jesli wogole do tego dojdzie. Pani Dorota sprzedala mowisz, ale ktos wciaz mocno sypie patrzac na obroty. Moze sie doczekam 1gr i zawitam u was na pokladzie chce miec maly pakiet na dluzej ( nawet na kilka lat) niech sobie lezy tylko tanio kupic to podstawa a poznien a iech se rosbie na 1zl spowrotem haha nie takie rzeczy juz widzialem i mnie nic nie zdziwi. 1gr a pozniej 1zl zgadzacie sie? :D
Emisja 40 MLN akcji po 0.10 jest dla potencjalnego inwestora narazie nikt tego nie objal nie wiadomo czy sa chetni. Emisja 10 MLN akcji po 0.27 jest dla tych ktorzy fundom sprzedali akcje po 0.27 w ABB teraz trzeba im te akcje zwrócić
Oczytany jestes w spolce widze ja dopiero sie co bia zainteresowalem na powazniej. Widzialem ja kiedys po 1zl wiedzialem ze mega balonem byl przy tej cenie i musial spasc podobnie jak mgames i inne. Teraz jest juz tanio na fachowcach i mozna juz kupic mysle ze sie nie straci a wrecz przeciwnie tyle ze moze bedzie okazja kupic po 1gr jeszcze i sie wiecej zarobi dlatego poczekam jeszcze conajmniej kilka sesji moze sie doczekam. Wloze tu mala czesc kasy z Minoxa wkrotce na dluzej i niech se lezy moze za 2lata kilkadziesiat gr tu bedzie to jest moj cel tylko dajcie wpierw kupic po 1gr moze i na 2 sie skusze zastanowie sie wole jednak 1grosik a pozniej mozemy powoli rosnac. Za 3gr tez bym wzial ale tylko i wylacznie jakby zapodali jakies super info lub Patrowicz wszedl czy cos w tym stylu to szybko na 50gr - 1zl znow by wrocilo wtedy hehe a moze on obejmie ta emisje wszystko mozliwe napompuje do 1zl opchnie na gorce ulicy i wyjdzie zarobiony na fachowcach i niektorzy razem z nim, pozdro :)
Momo spadlo z prawie 3zl na 3gr mam maly pakiet po 5gr i dokupie jeszcze ponizej 5gr za jakis czas wiecej tam tez moze byc wysoko kiedys moze na zlotowki znow wroci za 2lata jak wznowia biznes znow? Wszystko mozliwe bge kiedya spadlo z 3zl na 3gr poczym uroslo na 3zl w kilka miesiecy i na momo i fachowcach moze byc podobnie kiedys warto miec te spolki kupione za kilka gr w dluzszym czasie mysle ze sie przelozy to ladnie na kurs chocby 1 z nich upadla a druga urosla poteznie to bedzie sie mocno do przodu dlatego warto miec wiele takich perelek na dluzej. Wciaz poszukuje kolejnych buduje portfel dlugoterminowy za zyski z innych perel
Zawsze najlepiej sie zatabia po mega spadkach pozniej przychodza duze odbicia choc nie zawsze todbicitylko odpowiednio dobre spolki trafic a nie jakies bankruty :P
jakby te mln zarobili o czym pisali wczesniej moglaby byc tu 1zl spowrotem ale na dzien dzisiejszy nie kupie drozej tego jak po 1gr nawet nie wiem czy po 1 kupie bo przemyslalem sprawe i za duze ryzyko spolka ma duze straty i tylko dlug im zostal moga nawet upasc jak nie zaczna szybko zarabiac a nie beda predko wykazywacc zyskow jesli wogole? Tyle lat nie moga to nie wierze ze im sie uda wkoncu. Spekulacyjnie moglbym kupic po resplicie i dalszym spadku o jakies -90% po 1gr, muscicie czekac cierpliwie liczac na cud moze kiedys odbije albo odrabiac straty na innych perlach w tym czasie, pozdro
+ Mnostwo gimbazy zapakowanej po uszy. Beda trzepac leszczy az wszystko oddadza. A jeszcze nie bylo wniosku o upadlosc. Jeszcze moga odejsc pozostali czlonkowie RN, a fundy moga oglosic zejscie ponizej progu. Tu moze byc lament placz i zgrzytanie zebow.