• Dywidenda Autor: ~zielono-żółty [188.33.17.*]
    Jak oceniacie, jaka jest szansa na dywidendę powiedzmy taka jak w zeszłym roku około 50gr? Z jednej strony Michał S. dostałby trochę kasy i dywidenda została by odcięta od kursu co pomogło by zgarnąć trochę papieru z rynku. Co wy na to?

• Re: Dywidenda Autor: ~zosiasamosia [188.146.97.*]
    Są dwa scenariusze:
    1) MS zarządza dywidendę i reinwestuje w tanie akcje. Moja opinia: kiepskie rozwiąanie dla MS. Widzieliśmy na przełomie 2016/2017, że mimo wypłaty dywidendy w grudniu 2016 kurs dynamicznie poszybował, napędzany wzrostem rynkowych cen kauczuku.

2) MS blokuje dywidendę, rzecz jasna na złość maluczkim tj aby ich zmiękczyć. Opinia: bardzo prawdopodobny scenariusz.

Podsumowanie: jedyne co może pokrzyżować plany Michałka Rajdowca to rynkowe ceny kauczuku. Ewentualny ich wzrost spowoduje, że plan wycofania spółki z GPW znacznie oddali się. Wg mnie czeka nas odbicie na kauczuku. Spadhi wyraźnie wyhamowały i uklepywane jest dno. Im szybciej kauczuk powróci do wzrostów tym lepiej dla maluczkich.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Moczymordy [37.248.163.*]
    Raczej całość pójdzie na skup akcji więc nie będą sie dzielić.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    A ja obstawiam,ze wyplaci i posprzata drugim wezwaniem
  • Re: Dywidenda Autor: ~Lee [188.146.97.*]
    Dokładnie. Przecież sobie też musi wypłacić. Skupi ile się da i wypłaci.
  • Re: Dywidenda Autor: ~NiedaćScyzorykowi [188.146.177.*]
    Już sobie dość wypłacil. Teraz robi wszystko, żeby obniżyć cenę.
  • Dla rajdowca każdy grosz niżej, to 5 baniek w kieszeni Autor: ~Michaił [79.189.163.*]
    I co? Myślicie, że Misiek to filantrop? Nie. Misio to spekulacyjny biznes!
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.