Dnia 2017-11-03 o godz. 15:34 ~ZADOWOLNIONY67 napisał(a): > Ten mą....dry analityk sam niech sobie kupi tą spółkę ROPCZYCE i będzie się kisił dwa lata TAK JAK WY WSZYSCY ...POZDRÓWKO .!!!!!!
Kisiłem się 1,5 roku na tej spółce i nie narzekam, kupione po 21,80 ... wpadły 2 dywidendy po 90 gr i 1 zł ... a potem sprzedałem Austryjakom po 27 zł ... a teraz odkupiłem poniżej 25 zł
Zrobiłam dokładnie tak samo,tyle że z odkupieniem czekam na lepszą cenę. Myślę że czas i korekta ściągnie wreszcie kurs na dół i będzie można taniej odkupić . Tu wszystko odbywa się powoli . Oby tylko nie wymodzili następnego wezwania i cisza trwała jak najdłużej .
Renatko masz absolutną rację czas pokaże a cierpliwość wynagrodzi dobrą ceną. W piątek 10 wyniki a te będą gorsze więc wynik się obsunie i wprowadzi niepewność . Na wykresie domyka się głowa z ramionami i powrót ....do niskości na 21 - 22 złote. Pozdrawiam Pani Renato i podziwiam trafności w obserwacji...Endriu45.
Clif musisz wierzyć kobiecie - one zawsze mają rację. Austriacy to koliszki prezesa skupili bo jest głosowanie grupami a mieli za mało akcji na ZN INVEST..
Dla inwestorów to najlepsza sytuacja - wyniki rosną, a kurs stoi w miejscu. Czego chcieć więcej?? Tylko skupować i kto wie czy za 10-20 lat cena nie będzie oscylować znacznie wyżej, a jeśli nie, to o ile polityka dywidendowa zostanie utrzymana - dywidendy zwrócą sporo z kapitału.
Wyniki pewnie będą dobre.Nie bez powodu przyśpieszyli ogłoszenie. Tylko to nic nie da ,wyniki były dobre a spółka nie rosła. Wyniki ok dywidenda ok,a kurs osuwał się - taka giełdowa anomalia . Dobrze trzeba się zastanowić czy w ogóle ją kupować jak spadnie do tych 20. Jej powrót na 27 może zająć lata.