• Smutna refleksja Autor: czesio1 [86.8.149.*]
    ale musicie przynajmniej oglądnąć końcówkę - normalnie się popłakałem
    Już wiem czemu HGW wygląda jak kaczka- bo według przysłowia wszystko spływa po hance jak po kaczce

link

A nawiązując jaki to ma związek z KGHM to taki, że tysiące ludzi pozbawionych mieszkań musi myśleć wpierw o nowym lokum i zakup pojazdu elektrycznego mogą na razie sobie odłożyć między bajki.
    Dzięki HGH i całej PO za wspaniałą demokrację. Ja nie rozumie czemu ta raszpla jeszcze rządzi Warszawą.
  • Re: Smutna refleksja Autor: ~ost [94.254.152.*]
    Czesiek jeszcze chwila i zaczniesz nam opowiadać, że Hanka zrabowała miedź z KGHM i dlatego ostatnimi czasu nie ma wzrostów
  • Re: Smutna refleksja Autor: czesio1 [86.8.149.*]
    a myślisz, że kto wprowadził podatek miedziowy????? przecież zrobili to ci z bandy HGW
  • Re: Smutna refleksja Autor: ~Ost [94.254.152.*]
    To czemu twój kochany PiS tego podatku nie uchyli ??
  • Re: Smutna refleksja Autor: czesio1 [86.8.149.*]
    bo miedź jest po 7 tysi. Sam jestem zwolennikiem nie znoszenia tego podatku bo uważam jednak, że nie powinno się bądź co bądź darmowo wydobywać złóż. Ale jak najbardziej jestem za zmianą konstrukcji naliczania podatku by ponownie gdyby kiedyś miedź znowu znalazła się poniżej 5 tysi taki podatek malał bądź był zawieszany.
  • Re: Smutna refleksja Autor: ~Camaroooo [37.228.253.*]
    Przy dzisiejszych cenach miedzi podatek powinien pozostac na dotychczasowym poziomie. Przy 5000$ i ponizej zawieszony a przy 9000$ i powyzej podniesiony o 50%. To chyba najkorzystniejsze i najbardziej racjonalne rozwiazanie. Co do HGW to takiej mafii jeszcze swiat nie widzial. Cosa Nostra moglaby sie uczyc od PO, Nowoczesnej i calej tej postkomuny. Poczytajcie sobie o swietej pamieci Jolancie Brzeskiej, ktora spalili za to, ze zadarla z PO i tym calym ukladem. Zreszta wiele osob zginelo w podobnych okolicznosciach.
  • Re: Smutna refleksja Autor: ~asx [195.34.216.*]
    Kiedy prezydentem stolicy był Lech Kaczyński również reprywatyzacja hulała. Komisarz Marcinkiewicz również jej nie przerwał. Idiotyzmem była usrawa zezwalająca na reprywatyzację. Ewentualnie należało wypłacić rekompensatę za grunt.
  • Re: Smutna refleksja Autor: pomorzaninm [94.254.168.*]
    i niech obnizą VAT na 22% z 23% ... przeciez taka sciagalnosc ...
    Jak dalej bedzie taka ROZDAWNICZA polityka to niedlugo bedziemy placic podatek KATASTRALNY.

Jedynie co mi sie podoba w PIS ze chcą dopiąć budzet bez dlugu .to jak zrobią to bedzie bardzo dobre dla wszystkich.. odczujemy to pozytywnie na kursie walutowym i dlugu calego państwa. Budzet bez dlugu to powinien byc STANDARD !!!
[x]
KGHM 2,24% 330,50 2026-05-22 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.