1. pozytywny: musza utrzymać kurs w ryzach, żeby odkupić udziały w UrsusBUS od AMZ Kutno 2. negatywny: po raz kolejny sypią akcjami na dobrych poziomach, żeby potem mieć kasę na nowa emisję w niższej cenie
Który jest bardziej prawdopodobny oceń sam, kto dobrze odczyta intencje prezesa ten zarobi albo zaoszczędzi kupę kasy ;)
1. Pamiętaj, że produkcja akcji jest najwyżej cenioną formą działalności gospodarczej.
Niektóre spółki powinny mieć emisję akcji wpisaną jako podstawową działalność w PKD. Są takie, które na oznaczanie emisji wyczerpały już cały alfabet. Z jakichś niewyjaśnionych przyczyn to właśnie one cieszą się największą popularnością giełdowego planktonu. Chcesz książkowo ograć leszczy? Dobrze trafiłeś.
faktycznie ale też spokojnie mogliby porządnie podbić kurs do 5-6 zł i wtedy się wysypać, przy takich infach nikogo by to jakoś strasznie nie zdziwiło.
Dnia 2017-11-02 o godz. 15:59 ~mandarynka napisał(a): > faktycznie ale też spokojnie mogliby porządnie podbić kurs do 5-6 zł i wtedy się wysypać, przy takich infach nikogo by to jakoś strasznie nie zdziwiło.
A myślisz, że wtedy nie sypali? Papira to tu nigdy nie zabraknie, a do tego co niektórzy nim obracają.
To pokaż raport w którym jest napisane, że wtedy też sprzedawali? Co nie było obowiązku takiego? Można coś mówić ale niech to ma jakieś uzasadnienie - jak by sprzedawali to muszą raportować...
Sprzedaję co pół roku i kręci kółka jeszcze tego nie czaicie??? Inwestujecie w papier i nie wiecie co się dzieje dajecie kapitał a zarząd kręci koła. Ściągnęła kase z ulicy do obrotu !!!
Nie tylko Zajarczyk sprzedaje! !! http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/28733229,ursus-sa-43-2017-zawiadomienie-o-zmniejszeniu-dotychczas-posiadanego-udzialu-w-ogolnej-liczbie-glosow-na-walnym-zgromadzeniu-emitenta
Nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia, że pan Andrzej Zarajczyk sprzedał akcje URS, to firma sprzedała, więc ma pewnie na celu jakąś inwestycję, planowaną zresztą od dawna. Może to być nowy autosalon sprzedażowo serwisowy(kwota by się zgadzała), poza tym ten pan nie posiada 5% akcji.
Jak by pół młot sprzedawał bo będzie zły raport.. To by puścił ile wlezie..... A nie marne parę baniek. Raport będzie dobry i tyle. Ja mam od ponad roku i se czekam