Spółdzielnia sobie drukuje akcje po 0,30gr.
Emisja jest zamknięta wiec tylko oni będą mieli akcje w takiej cenie i będą kontrolować kurs przez następne 4 lata .
Myślisz że dowiesz się o tym na forum bankier? Uważasz że ta spółdzielnia dla idei posiada spółeczkę na GPW i rok w rok pompuje w błoto miliony, a obecnie chce utopić 18 mln zł żywego keszu bo chce ratować trwale nierentowny, zadłużony biznes? Idź do odpowiedniej kancelarii prawnej w Warszawie, wyłóż 10 tysięcy za godzinę konsultacji i się wtedy dowiesz jak to się robi.
Dobrze, dzięki za radę. A Ty wiesz jak oni drenują tę spółkę? Podaj przynajmniej ogólny schemat działania. Wtopiłem w tę spółkę duże pieniądze i chciałbym przynajmniej wiedzieć czy zostałem okradziony czy moje pieniądze zostały przejedzone przez prezesa który kompletnie nie licząc się z kosztami próbował pokazać jakim jest super manager'em i znawcą mody. Wiem na pewno że Próchnik był drenowany na dziesiątki milionów finansując fanaberię której na imię RAGE AGE. Teraz pieniądze się skończyły i jest duży dług. Jest decyzja o nowej emisji. Jeżeli zrobią to "we własnym sosie" to gdzie tu biznes. Jak sami dołożą do tego biznesu to jak te pieniądze odzyskają. Nawet jak będą mieli tanio (po 30gr.) nowe akcje to emisja jest tak duża że nie sprzedadzą tych papierów przez lata. Tym bardziej że opinie mają taką ze nikt poważny tego nie kupi nawet na 10gr. Czy ktoś zna mechanizm jak chcą nas kolejny raz oszukać?!?
Jesli nadrukuja 40 000 000 akcji to przypuszczam ze będą mieli łącznie 95% akcji razem z podmiotami powiązanymi , wiec będą mogli zrobic przymusowy wykup akcji z rynku od podmiotów mniejszosciowych (czyli nas )po średniej z 3miesięcy (jakieś 80gr.) . zobaczymy czy sie sprawdzi ta teoria ....
Czyli jak kupiłeś po 1,50 to przymusowo bedziesz musiał im odsprzesac po jakieś ~0,80gr.
Ale to tylko moja spiskowa teoria , niestety z tym zarządem rb bardzo prawdopodobna ..
Panowie i Panie. Te wątki są na tyle ciekawe że nie można pozwolić aby zostały przysypane spamem. Dlatego trzeba to podtrzymać. Przymusowy wykup to b ciekawa teoria. Jakieś przykłady z histori?
Dnia 2017-10-28 o godz. 21:12 ~proste napisał(a): > Jesli nadrukuja 40 000 000 akcji to przypuszczam ze będą mieli łącznie 95% akcji razem z podmiotami powiązanymi , wiec będą mogli zrobic przymusowy wykup akcji z rynku od podmiotów mniejszosciowych (czyli nas )po średniej z 3miesięcy (jakieś 80gr.) . zobaczymy czy sie sprawdzi ta teoria ....
A przy okazji utopienie RB, aby już nie wypłynął w tej branży. Strata małych to "collateral damage" .Wybrani uśrednią sobie cenę w raportach..
Dnia 2017-10-27 o godz. 21:58 ~01 napisał(a): > Możecie to mi wytłumaczyć. > O co tu chodzi?
to znaczy, że wybrani kupią po 30 groszy, a Ty żeby ci wybrańcy nie mogli sprzedać z zyskiem powinieneś zbić kurs poniżej 30 groszy:-) To się nazywa ruchanie małych inwestorów indywidualnych. Podobnie zrobiło Sygnity. Ja się pozbywam akcji tych spółek i nigdy więcej w to gówno nie wdepnę :-)