• Fachowcy - "poważna analiza" Autor: webmaster310 [83.10.18.*]
    Chciałbym podzielić się moją opinią co do akcji tej spółki gdyż niektóre wpisy na tym forum wydają mi się niepoparte żadną praktyczną wiedzą ani czasochłonną analizą.

Przez ostatnie 2 miesiące były na tej spółce zaledwie 3 dwudniowe serie na których można było zarobić. Prawdopodobieństwo że wróci na jakiś konkretny poziom tzn 0,10-0,15 to jakieś 1%. Można zarobić jedynie na 1-2 dniowych korektach o ile na taką się trafi. Czyli zysk do ryzyka = 50%/100% bo firma może upaść w każdej chwili. Nikt nie zabrania ryzykować ale ja osobiście uważam to za kompletny bezsens.

Dlaczego raczej (na 99%) nie wróci?

Bo ma taki system notowań. Jeśli chcesz kupić bez czekania tygodniami musisz kupić po kursie o 1gr wyższym od ceny akcji, a sprzedać 1gr niżej. Prawie wszystkie zlecenia kupna są poniżej kursu a zlecenia sprzedaży powyżej, dlatego jak tylko wyjdzie w górę - odpalają się zlecenia tych cierpliwych co czekali na zarobek 1gr-2gr i przeważa podaż więc kurs idzie potem w dół.
    Nawet jeśli sytuacja się poprawi akcje powinny stać bo zyskowni akcjonariusze (nieliczni) będą sprzedawać z zyskiem 1-2gr na akcji i będą generować podaż. Nie sądzę aby ktoś w tak niepewnej spółce chciał inwestować długoterminowo i czekać na jakieś duże wzrosty - i dlatego ich (raczej) nie będzie.

Czemu niektórzy naganiają na kupowanie?

Albo stracili i chcą żeby inni również stracili, albo trzymają akcje + wieżą w jakieś wzrosty w przyszłości i chcą zmanipulować kurs.
  • Re: Fachowcy - "poważna analiza" Autor: ~ok [216.56.48.*]
    Analizujesz spolke tylko pod kątem wykresu - to rzeczywiście "powazna analiza" zastanow sie dlaczego jest tak jak jest a dlaczego np niedawno obejmowano za gotówkę akcje od 0.27 do 0.5 - 0.6 .
  • Re: Fachowcy - "poważna analiza" Autor: webmaster310 [83.10.18.*]
    Ta spółka pod względem fundamentalnym jest chodzącą tragedią. Nie widzę powodu dlaczego miałaby nie zbankrutować.
  • Re: Fachowcy - "poważna analiza" Autor: ~xyz [77.91.6.*]
    tego, że nie zbankrutuje to jestem pewny
  • Re: Fachowcy - "poważna analiza" Autor: ~olo [79.135.173.*]
    webmaster310, ten gość wie co pisze, to jest świat giełdy, tu panują pewne zasady i reguły od których nie ma wyjścia. Ja to przerabiałem na innych spółkach i zawsze kończy sie tak samo, łapanie spadającego noża jest bardzo ryzykowne, zawsze kończy sie żle.
[x]
FACHOWCY 0,00% 0,01 2019-04-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.