• Fala C Autor: ~pegasus [212.184.187.*]
    Hi
    Widze. ze placz sie pojawil po pozegnaniu  ...ryszarda
    Przyznam, ze po tym ostatnim wpisie mozna uznac go za fachowca, ktory reaguje na zmiany trendu jak .. Automat
    Pochwalam rowniez jego znajomosc Astrofinu i timingu Carolana.
    Aby nie pozostawiac po nim pustki podpowiem wam jak zachowa sie kurs KGH poprzez pryzmat miedzi ..
    Niestety zobaczycie go sami przykladajac lustro z prawej strony wykresu rocznego.
    Widac od razu spadek notowan do konca lutego 2018 do poziomow  ...moze nawet 50 lub 37.7 PLN
    Pisalem juz tutaj i przedstawialem powody ale jakos zostalem zignorowany
    https://stooq.pl/q/?s=kgh&c=1y&t=c&a=ln&b=1
    PS.
    Mozna mnie czasem (szerzej) poczytac na Forum CFI, bo nie ma dla mnie juz innej alternatywy na rynku.
    Pisalem juz lata temu na Forum W Bialka jako pegasus-7, wtedy jego Blog byl warty 6mln PLN (jego szacunki), znamy sie jeszcze od czasow Magnusa
  • Re: Fala C Autor: ~Neptun [178.37.146.*]
    1.Co znaczy, że nie ma dla Ciebie innej perspektywy na rynku?
    2. Co sądzisz o astro finansowej? Miałem styczność z jedną książką, jedyną którą znalazłem
    na polskim rynku.
    3. Nie sądzisz, że hossa będzie nadal trwała z racji tego co dzieje się w USA? Gładkość w przepchnięciu
    ustawy budżetowej oraz reforma podatkowa? JA mimo wszystko jestem niedźwiedziem ostatnio jeśli chodzi
    o dalsze losy rynków
    4. Dzięki za wpis.
    I dlaczego aż takie spadki zakładasz na miedzi i kghm?
  • Re: Fala C Autor: ~pegasus [212.184.187.*]
    Hi
    Astrofin
    stosuja (kupuja raporty) miliarderzy, pomimo, ze inni sie z tego smieja, nie wierzac w skutecznosc.
    Zalamanie miedzi i KGH jest zwiazane z sila USD. Miedz zawsze wyprzedza S&P o kilka dni a jutro jest zmiana czasu, co jak na razie jest najpowazniejszym czynnikiem dla zmiany trendu. Innym rowniez skutecznym jest walka bokserska na szczycie (Kliczko juz nie uczestniczy ale sa inni). To sa takie umowne niepisane prawidla rynku.
    Kontraktow nie lubie wole opcje na rynku niemieckim i ...baaaa..rdzo niedowartosciowane akcje, lubie byc posiadaczem majatku w tym przypadku za 2.5% jego wartosci.
    Pozdro ...P
    z książki zapadło mi jedno zdanie w pamięci typu, że milionerzy nie korzystają
    z astrofin, ale miliarderzy już tak. Chociaż to było ubranie w ładniejsze słowa ;-)

Czyli również przewidujesz ten upragniony krach? Sporo czytam na temat tego
    jak giełdowi guru typu buffet inwestują ostatnio, ten akurat coraz bardziej zwiększa
    gotówkę w portfelu, sporo innych inwestuje w zloto.
    Być może reforma podatkowa to będzie sprzedawanie faktow... ciekawe.
    Ja osobiscie 90% wycofałem już z giełdy, bawię się resztą. 90% w 1.5 roku
    do przodu zdecydowanie mi starczy, a mam coś złe przeczucia.

Pisz czasem, zawsze lubię ciekawe metody typu astrofin. Można się od Was
    wiele nauczyć, patrz. Ryszard. Chłopaka sledze 2 lata i 90% mu się sprawdzało
    jak nie wiećej. Niesamowite
  • Re: Fala C Autor: ~pegasus [212.184.187.*]
    Hi
    Dlaczego CFI ?
    Bo wlasnie minela 377 sesja od punktu zwrotu ... wzrostu o 3500% a podaz juz wyschla do ...zera.

We wpisie "Do Ryszarda" wkleilem ich ujemna korelacje , dla CFI Beta jest najwazniejsza

Podro .. myslacych... P
[x]
KGHM 3,33% 341,50 2026-05-25 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.