• nie tykam tego próchnika Autor: ~qwerty [83.3.25.*]
    sprzedałem na stracie to gówno i kupiłem orange
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~qwerty [83.3.25.*]
    sprzedałem wczoraj po 66 groszy, kupowałem dużo drożej, nie ruszę już tego, emisja znów w drodze
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~qore [46.169.152.*]
    ciężko powiedzieć co zrobić z tym papierem , jak już pogodziłem się ze stratą wszystkiego nie sprzedam nawet po 0,20gr.
    widać że na koniec roku tak samo jak od 4 lat zawsze spada na większych obrotach , możliwe że robią sobie stratę ..
    nowa emisja jest zamknięta więc na rynek to od razu nie trafi
    pytanie się pojawia kiedy nabywcy bedą mogli się wysprzedawać .. wtedy dopiero bedzie problem .
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~quore [46.169.152.*]
    ... no i jeszcze pytanie czy w ogóle dojdzie do tej emisji .... bo co do tego też mam duże wątpliwości
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    20 groszy nie będzie, bo cena emisyjna będzie co najmniej 30 groszy, a moim zdaniem będzie wyższa...Ktoś kto zaryzykuje z wejsciem w spółkę nawet po minimalnej cenie 30 groszy, będzie liczył, że sprzeda drożej...a nie da się sprzedaź dużych pakietów akcji nie obnizając kursu...Podsumowując: ryzyku spadku do 50 groszy jest, ale moim zdaniem nie spadnie niżej...
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~quore [46.169.152.*]
    ... dla mnie nieważne ile spadnie, to po prostu nie jest to problem w aktualnej sytuacji znając tak niską wartość emisji .
    poważne problemy są dwa :
    1 kiedy zostaną uwolnione akcje które bedą nabyte po 0,30gr. ( jeśli w ogóle do takiej emisji dojdzie )
    2 jeśli faktycznie zrobią emisję po 0,30 gr. to prędzej czy późnej właściciele tych akcji ( a są to wierzyciele ..) zasypią rynek tym papierem uniemożliwiając wzrost kursu .
    np. nabyli po 0,30 gr. jeśli sprzedadzą po 0,60 gr. to mają super zysk .
    a rynek jest tu ugotowany ... dużo wyżej .
    stąd też PRC wpadł na taki podstępny pomysł .
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Nie będą w stanie sprzedać tak dużej ilości po 60 groszy, a czy będzie im się opłacało nabyć akcje, podjąc ryzyko i może sprzedac po 40 groszy?! Nie sądzę...
    Kurs musiałby pojsć ponad 1 zł, żeby mogli zacząć sprzedawać i by im się to opłacało
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.150.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~crs [37.248.165.*]
    Opłacalność to kwestia zadłużenia w stosunku do wierzycieli ! Wiec jednemu bedzie sie opłacało po 0,35 innemu wierzycielowi po np. 1pln. Wiec do tego nie dojdziemy ... jedno jest pewne ze jak w rynek trafia akcje po 0,30gr to zawsze ktoś będzie sypał na wielu poziomach. A rynek jest ubrany w papier duzo wyżej ..wiec wzrosty na poziomy kursu konkurencji w branży sa bardzo wątpliwe
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~qaz [31.174.46.*]
    Po co zarządowi aż 40mln PLN??????
    Wystarczy im z palcem 20mln PLN.
  • Re: nie tykam tego próchnika Autor: ~klm [37.248.165.*]
    To jest 40mln. Akcji po 0,30gr
[x]
PROCHNIK 0,00% 0,01 2019-01-17 15:19:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.