jeśli piszesz ze raport jest dobry to wypadaloby wskazać co w nim jest dobrego.
Ebidta is the King.Ebidta dla skonsolidowanego raportu larka wynosi -20 mln zł.I to grzebie te spółkę. Proponuje przyjrzeć się jeszcze 2 cyfrom.Zobowiazaniom krótkim i kapitałowi własnemu.Aktywa się kurczą trudno o lepsze słowo kurczą się jak chudy glodny kurczak.Społka zwija żagle.Moje zdanie.
cuda się zdarzają aczkolwiek trudno robic pieniądze opierając się na nich.padaly na tym rynku większe tuzy boomi alma fota firmy z duza sila tworzone od podstaw .Czy cos z tego rzeczywiście będzie to czas pokaze moje doświadczenie podpowiada mi ze będzie zle.
dobry raport, co takiego w nim dobrego ? dla mnie totalna padaczka w porównaniu z zeszłym rokiem, Never chyba sie zgodzę z tym co kiedyś napisałeś, że ten 1 zł to była doskonała okazja, być może ostatnia, do zamknięcia pozycji
zdecydowanie moim zdaniem byla to najlepsza okazja na sprzedaz akcji.Pozornie wyglada to na akumulacje ale jak sie bacznie przyjrzec widac dystrybucje bardzo inteligentnie zrobiona trzymajaca w szachu zarowno starych posiadaczy akcji jak i nowych chetnych do szybkiego zarobku.Pulapka
W tej chwili obrot jest zawieszony.Nie ma pola ruchu a wiele osob sie niecierpliwi.W dniu odwieszenia prawdopodbnie pojda duze zlecenia sprzedazy prawdopodobnie bo nie jest to pewne.To moze spowodowac lawinowy spadek ceny do poziomu 20 gr moze mniej kto wie.Z tego poziomu podniesc sie bedzie naprawde trudno.Gra moze zaczac sie toczyc nie o pokrycie strat ale o ulpynnienie akcji po jakiejkolwiek cenie.N a koncu tej drogi posiadaczom zostana ewentualne roszczenia od wlasciciela na drodze sądowej chocby za nieterminowe podanie raportu.
Jak ktoś pisze, że raport jest dobry dla spółki to chyba nie ma zielonego pojęcia o sprawozdaniach finansowych. Dobry wynik Lark spowodowany jest tylko i wyłącznie zbyciem mni premium co doskonale widać na rachunku zysku i strat. Lark jest na tym samym dnie co reszta grupy.
Nie ma znaczenia że większości zysk jest oparty na sprzed mni premium
Ebita spadła to logiczne jak się sprzed firme to dochodu nie przyniesie zadłużenie spadło
dokonali odpisów nawet odliczyli towar larka e w magazynie jednym słowem poukładali wyczyścili biznes w 3kw już bez odpisu to da zysk znowili rozmowy z bankiem
właśnie rozmawiałem ze znajomym, kupował za 8000 zł po 0,63 przed scaleniem z tych 8 tyś zł zostało mu na dzień dzisiejszy 418 zł - tragedia po prostu :((((((
ps. ciekawe kto to dzisiaj sprzedaje jak to warte grosze
w kategoriach nienaturalnych gielda jest jednym z najbardziej atawistycznych miejsc gdzie pozbawieni skrupulow lepiej poinformowani i dysponujacy gotowka niszcza doszczetnie pieniadze mniejszych i slabszych niszczac tez ich samych.Darwin byl jednym znajinteligentniejszych ludzi swojej epoki.Przykro patrzec na tę rzeż.Jesli ktos wlozyl tu niewiele gotowki moze to byc wspaniala lekcja na kolejne lata.Wiekszosc tej kasy przepadnie.