Moda na miraculum wykiełkuje za jakiś czas - może będzie to pół roku a może rok - kiedy spółka się realnie zacznie odradzać za kasę z ostatniej emisji a zarząd pokaże profesjonalizm i pozytywny kierunek tutaj możliwe jest wszystko.
Spółka ma przed sobą cały świat i przy dobrym zarządzaniu szansę by być wielką.
Zakładając, że to jest dno - szczyty są tysiące procent wyżej...
Polski CD projekt , to zupełnie inna branża..niszowa. Polskich kosmetyków na rynku mamy zatrzęsienie :( To nie PRL kiedy było tylko Miraculum wraz ze swoim Brutalem :))) Przebić się firmie, która oprócz tego ,że musi walczyć z konkurencją , to jeszcze walczy ze swoim zadłużeniem... :(( będzie bardzo ciężko . Firma PR , którą Miraculum wynajęła musi zaprojektować nowe opakowania , wizerunek ...wreszcie zrobić dobrą reklamę etc. To baarrdzzzo dużo wysiłku i jeeeeeszzcze więcej kasy :( Od wprowadzenia DOBREGO produktu na rynek kosmetyczny do zarabiania na nim, około roku musi upłynać...Więc kiedy najwcześniej będą dobre wyniki ? Za dwa lata ? Myślę ,że jeśli wszystko pójdzie dobrze , to tak , za dwa lata. Nie jestem pesymistą ,a realistą raczej :)))
swietne porównanie rzekłbym kabaretowe.O jakim trendzie mówisz kiedy na sesji masz obrot 316 zl!!!! w początkach listopada kiedy handel akcjami powinien być już goracy i bywal przed laty.Teraz to mala beczka w której gnoj miesza się ze stara kapusta a male robaki przekrzykują się nawzajem probojac napic się kwasu.Żenada cala ta gielda to żenada
jak MIR wymyśli/wyprodukuje kosmetyk na na odmłodzenie skóry o 20 lat w 1 minutę to będziemy kosmetycznym CDP... szaleńcy są wśród wizjonerów i bajkopisarzy...ten Solowow to ladnie mieszal latami...co jego to jego, hehe
Taki kosmetyk to utopia i dobrze o tym wiesz :) Lidle, Biedronki..i inne drogerie...pełne są kosmetyków...U nas potrzeba wielkiej kasy na marketing i dużo czasu na wprowadzenie produktów na półki - tego się nie robi w miesiąc :)) Potem będzie pytanie ...czy klient to kupi ??? Nie liczcie na trwałe wzrosty teraz , tutaj tylko spekuła może chwilowo go podbić ,a potem zjazd.. Już to pisałem ,że potrzeba przynajmniej dwóch dobrych raportów ,a potem rynek się trwale zainteresuje spółką... Jak widzicie długa droga przed nami :)
takie rzeczy się zdarzają Fitocell seboradin szampon z komorkami macierzystymi skutecznie eliminuje Propezie Mercka!! z aptek.Przelomy technologiczne sa realne i zdarzają się ale w swietnych firmach za którymi ida potężne nakłady na badania.
No No... :)))) Swego czasu Panowie z Rubicona , jak rządził w Miraculum , to wymyślili krem wybielający dla murzynów :)) Gadali wtedy farmazony o podbiciu nim Afryki :)))))) Jaja... Zejdźcie na ziemie i nie wymyślajcie eliksirów "wskrzeszających umarłych" :))) ,a realnie stąpajcie po ziemi :))))
trzeba sobie jakos tę "nijakość" czyms uzupełnić...póki co "pp" wlasnie dopuszczają...i czy znów wylądujemy przy 1,5 pln lub jednak bliżej 3,xx...to 2.11 się okaże
to nakupię dwa worki , na objęcie pp mi zabrakło kasy i ktoś inny wziął teraz kupię tony po 1,5 ( albo niżej ) , bez pp , które i tak nic nie było warte
Poza tym , jeśli chcecie ,aby spółka miała się coraz lepiej , to kupujcie kosmetyki Miraculum w sklepie online :) Dla swoich mężów, żon, kochanków i kochanek :)
http://sklep.miraculum.pl/
To może tylko kilka osób ,ale róbmy reklamę, wszak..... "kropla drąży skałę" . :))
Zawsze wyznawałem zasadę ,aby kupować produkty firmy w którą się inwestuje :))
Poza tym , jeśli chcecie ,aby spółka miała się coraz lepiej , to kupujcie kosmetyki Miraculum w sklepie online :) Dla swoich mężów, żon, kochanków i kochanek :)
http://sklep.miraculum.pl/
To może tylko kilka osób ,ale róbmy reklamę, wszak..... "kropla drąży skałę" . :))
Zawsze wyznawałem zasadę ,aby kupować produkty firmy w którą się inwestuje :))
skoro nie brałem pp i pewnie wielu też odpuscilo...to nie psujcie zabawy, bo i tak tylko do lewej lecimy...dawać 1,5 to uśrednię moją perłę...co za spółka :) tam tam tam Avanti MIR tam tam tam
Tutaj faktycznie oprócz akcji nowej emisji zostaną dopuszczone do obrotu pozostałe serie emitowane jeszcze w 20016 roku. Między innymi 900k, które posiada Nowakowska. Mam nadzieję, że głowni akcjonariusze przygotowali gotówkę i będą odbierać tę podaż. Może być naprawdę spora i możemy zobaczyć niespotykane jak na tę spółkę obroty. Czwartek zapowiada się interesująco. Ale potem, mam nadzieję, zacznie się już normalny trend, bez nieznanego nawisu podażowego.
jestem na MIR ze 3 lata...i normalnego trendu jeszcze nie poznałem, więc chętnie poobserwuje co nam zaserwują przez kolejne m-ce, pzdr (prze)wytrwałych...jak qcze ja
dedalus masz rację... N. tylko czeka na chwilę ,aby wyjść z Miraculum i teraz będzie miała taką możliwość.Do tej pory miała akcje tylko tzw. "papierowe" teraz będzie mogła je oddać na normalnym rynku. Sprzedała już duży pakiet Panu K. po 1.80.. Podaż na pewno będzie bardzo duża i ja również mam nadzieję ,że Panowie z grubymi portfelami to odbiorą , bo inaczej skończymy poniżej 1,00 zł. Oby nie.
Sam nie wiem ,ale chyba będzie taniej...,mądrego w tej kwestii nie ma :))). Wyniki nie mogą być dobre w najbliższym raporcie, po prostu nie mogą....jeszcze nie teraz. Nowakowska już zapowiedziała ,że chce wyjść z inwestycji ,ale nie mogła przez normalny rynek , jak do tej pory, teraz już będzie mogła. Czy zmieniła plany... ? Kto wie....,ale wydaje mi się ,że nie. Sam chce dobrać ,ale ustawiłem się poniżej 1,50 zł, zobaczymy :))
Ona te akcje sprzeda w umówionych transakcjach, więc nie należy się obawiać, że zasypie rynek PKC. Spokojnie Zeus, nie spadnie poniżej 1,50. To jest jednak dwukrotnie już testowane wsparcie i nie sądzę, żeby komukolwiek się opłacało sypać poniżej. Zostały dwie sesje. Należy uzbroić się w cierpliwość. Co do zakupów, to dobrym momentem będzie ten kiedy wyczerpie się podaż dopuszczonych akcji. Same wyniki nie powinny wiele zmienić. Nikt się niczego po nich nie spodziewa, więc dzień raportu nie powinien wywołać większych ruchów.
A już niektórzy przebierali nóżkami nie mogąc się doczekać wejścia do notowań nowych akcji, bo myśleli, że skasują 50% zysk.;) A tu taka niespodzianka i będzie trzeba się zadowolić max 15%. I znów będzie narzekanie, złorzeczenie, że "tyle trzeba było na nowe akcje czekać". Już tylko jeden dzień i zaczniemy się pozbywać "prawopoborowych" inwestorów.
Dnia 2017-10-31 o godz. 11:25 ~dedalus napisał(a): > A już niektórzy przebierali nóżkami nie mogąc się doczekać wejścia do notowań nowych akcji, bo myśleli, że skasują 50% zysk.;) A tu taka niespodzianka i będzie trzeba się zadowolić max 15%. I znów będzie narzekanie, złorzeczenie, że "tyle trzeba było na nowe akcje czekać". Już tylko jeden dzień i zaczniemy się pozbywać "prawopoborowych" inwestorów.
Akcje nowej emisji już są na rachunku. I nikt nie sypie?
Być może już niżej nie będzie...Ewidentnie widać ,że ktoś na poziomach 1,90-1,96 ładnie odbiera papier. Czas pokaże. Za rok mamy 3,60 zł - dokładnie Pandora :)
niech gość jeszcze napisze co wtedy palił i pił choć pił pewnie warsa , tanio wychodzi za setkę , co palił nie wiadomo
jestem bardzo negatywnie zaskoczony zachowaniem kursu Miraculum po wprowadzeniu akcji do obrotu czekam z ukrytym zleceniem po 1,51 i nic nie chce wpaść :(
Obserwujcie Stalexport. Przy obecnych cenach i biorąc pod uwagę doskonałe co kwartał wyniki to najlepsza moim zdaniem obecnie okazja inwestycyjna. Jak ruszy to sandały pospadają.
Ej, Tampon, przy 1,51 zł nikt nie zrealizuje zysków, bądź logiczny :))))
ja czekam na moment, kiedy któryś z grubasów będzie chciał wyjść z akcji, a "niewidzialna ręka rynku" zaniży wtedy kurs żeby od niego taniej odebrać, albo na panikę po wynikach, co będzie pierwsze :))))
kolega tampon nie pisał, że ktoś będzie "realizował" zysk 1gr od pp...ale, że się ustawil tam wlasnie z zakupami jakby ktoś z Zarządu czy inny szalony pompę chciał zrobić...mnie też póki co zaskoczyło, że tak trzymają poziom w okol. 2 PLN...ciekawe