aviva nie ma 8% akcji tylko 6%. jak się dogadają ofki to podbija cene i bedą musieli powyżej 5zł dać. w ogle kto w pierwszym wezwaniu zapisuje się na sprzedaż?
Czy może ktoś potwierdzić ,żeby wycofać z giełdy musi mieć 90 % , jeśli nie skupi tyle może zmienić warunki wezwania i co wtedy z tymi co odpowiedzieli na wezwanie ? Dopłacają ? , nie miałem do tej pory akcji spółki która ogłosiła wezwanie i proszę o wyjaśnienie .Czy ktoś pamięta jak było przy poprzednich spółkach Sołowowa chyba skupował Rowese , skupili czy podnosili cenę wezwania.
Żeby wyprowadzić Synthos z giełdy główny akcjonariusz MUSI mieć 90% + 1 akcja. Obecnie ma niecałe 62 %, więc do 90 % dużo brakuje. To już moja druga spółka ,która chce zwiać z giełdy. Gobarto pierwsze wołanie zrobiło z ceną chyba 6,40 zł . To było bardzo nisko. Więc na forum skrzyknęliśmy się i skup nie wypalił. Druga cena była wyższa i też nie wypaliła. W końcu cena Gobarto skoczyła do ponad 11 zł. Uważam, że cena za Synthos uczciwa to 7,50 do 8 zł. Taniej nie sprzedam.
– Nasza dziewięciomiesięczna cena docelowa dla Grupy Rovese jest o 3,6 proc. niższa niż zaproponowana przez Michała Sołowowa cena wezwania, dlatego pozytywnie odpowiedzielibyśmy na ofertę odkupu akcji Rovese. – ocenia DM mBank.
A PO 2 LATACH :
2,61
Pewnie akcja przygotowana ,jutro biura dadzą czadu i będzie nagonka na sprzedaż . JA TAK JAK PISALI INNI - miałem ustawioną sprzedaż od 5 w górę ale teraz zamykam i czekam na to co zrobi rynek
Kto jeszcze poza Sołowowem jest w posiadaniu akcji Synthosu? Ponad 20 proc. akcji ma kilkadziesiąt funduszy inwestycyjnych z tego największe to: OFE Aviva BZ WBK, OFE Nationale-Nederlanden, OFE PZU Złota Jesień, OFE AXA, OFE Generali. Reszta akcji jest w wolnym obrocie.
Akcje, które zamierza nabyć FTF Galleon, reprezentują 37,54 proc. liczby głosów na WZ Synthosu.
37,54-20= 17,54 % ma reszta która jeśli uzna że cena jest niegodziwa to nic z tego nie będzie