• SKUP Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Ciekawe ile skupili na "słupy" i co na to AVIVA bo to oni mają 8% akcji , i co dalej - wycofanie z giełdy ?
    Za 4,78 to ja nie sprzedam.
  • Za 4,78 zł to wolne żarty, chcę wydymać akcjonariuszy Autor: ~starybankrut1994r [79.184.21.*]
    jednoczmy się na SII i składajmy protest

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.21.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: SKUP Autor: ~słup [79.191.228.*]
    aviva nie ma 8% akcji tylko 6%. jak się dogadają ofki to podbija cene i bedą musieli powyżej 5zł dać. w ogle kto w pierwszym wezwaniu zapisuje się na sprzedaż?
  • Re: SKUP Autor: ~kasa [79.191.228.*]
    hhaha przecież synthos po tym roku będzie miał w gotówce na kontach połowę potrzebnej kasy na skup!. Istna okazja! niech 6zł daje a nie ściemnia!

• Re: SKUP Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Czy może ktoś potwierdzić ,żeby wycofać z giełdy musi mieć 90 % , jeśli nie skupi tyle może zmienić warunki wezwania i co wtedy z tymi co odpowiedzieli na wezwanie ? Dopłacają ? , nie miałem do tej pory akcji spółki która ogłosiła wezwanie i proszę o wyjaśnienie .Czy ktoś pamięta jak było przy poprzednich spółkach Sołowowa chyba skupował Rowese , skupili czy podnosili cenę wezwania.
  • Re: SKUP Autor: ~takisobie [37.248.156.*]
    Teraz widzicie do czego służą tzw. rekomendacje?
    DM BOŚ- 4,2 sprzedaj.
    Tu jest gorzej niż w kasynie,bo tu grają znaczonymi "kartami"
  • Re: SKUP Autor: ~hmmm [109.207.102.*]
    masz racje rekomendacje robione POD ZAMÓWIENIE.
    czy takie coś może być ? czy to nie jest karalne ?
  • Re: SKUP Autor: ~masaj [31.0.36.*]
    Pierwsze wezwanie na rovese bylo po 1.42 a resztki zabrali najtwardszym po 2.4. Ja czekam do końca.
  • Re: SKUP Autor: ~Czarrodziej [188.121.0.*]
    Resztki Rovese zebrali po 2,61 w wezwaniu z 31 marca 2016.
    31 marca kurs 1.4x
    4 kwietnia kurs 2,6x
  • Re: SKUP Autor: ~słup [79.191.228.*]
    przecież skoro pierwsze wezwanie nie doszło do skutku to musieli ogłosić drugie i wszystkim podnieśli tyle samo a nie najtwardszymm!
  • Re: SKUP Autor: ~John [83.22.174.*]
    Żeby wyprowadzić Synthos z giełdy główny akcjonariusz MUSI mieć 90% + 1 akcja. Obecnie ma niecałe 62 %, więc do 90 % dużo brakuje. To już moja druga spółka ,która chce zwiać z giełdy. Gobarto pierwsze wołanie zrobiło z ceną  chyba 6,40 zł . To było bardzo nisko. Więc na forum skrzyknęliśmy się i skup nie wypalił. Druga cena była wyższa i też nie wypaliła. W końcu cena Gobarto skoczyła do ponad 11 zł. Uważam, że cena za Synthos uczciwa to 7,50 do 8 zł. Taniej nie sprzedam.
  • Re: SKUP Autor: ~admi [46.45.109.*]
    Jaki scenariusz przewidujecie od jutra?
    Pozdrawiam
  • Re: SKUP Autor: marioxx [91.246.66.*]
    A TAK BIURA REKOMENDOWAŁY PIERWSZE WEZWANIE :

– Nasza dziewięciomiesięczna cena docelowa dla Grupy Rovese jest o 3,6 proc. niższa niż zaproponowana przez Michała Sołowowa cena wezwania, dlatego pozytywnie odpowiedzielibyśmy na ofertę odkupu akcji Rovese. – ocenia DM mBank.

A PO 2 LATACH :

2,61

Pewnie akcja przygotowana ,jutro biura dadzą czadu i będzie nagonka na sprzedaż .
    JA TAK JAK PISALI INNI - miałem ustawioną sprzedaż od 5 w górę ale teraz zamykam i czekam na to co zrobi rynek
  • Tu jest EBITDA ok 1 mld, ludzie, ta firma jest warta ponad 7 zł/akcje Autor: ~starybankrut1994r [79.184.21.*]
    Dywidenta za ostatni rok 21,70 %.
    Skup akcji zwraca się w niecałe 5 lat z samej dywidendy .

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.46.169.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: marioxx [91.246.66.*]
    Kto jeszcze poza Sołowowem jest w posiadaniu akcji Synthosu? Ponad 20 proc. akcji ma kilkadziesiąt funduszy inwestycyjnych z tego największe to: OFE Aviva BZ WBK, OFE Nationale-Nederlanden, OFE PZU Złota Jesień, OFE AXA, OFE Generali. Reszta akcji jest w wolnym obrocie.

Akcje, które zamierza nabyć FTF Galleon, reprezentują 37,54 proc. liczby głosów na WZ Synthosu. 

37,54-20= 17,54 % ma reszta która jeśli uzna że cena jest niegodziwa to nic z tego nie będzie
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.