Dla osób wtajemniczonvch. Nowa emisja ma być przeznaczona dla dotychczasowych akcjonariuszy. Pozyskane środki mają być przeznaczone na pokrycie strat z tytułu opóźnień dostaw i cele reprezentacyjne rodziny Prezesów.
Dnia 2017-10-25 o godz. 14:49 ~MarekdoWacka mówi stawaj, stawaj, a wacek na to ciągnij, ciągnij jak nie dajesz rady kup ursusa C-380 > Dla osób wtajemniczonvch. > Nowa emisja ma być przeznaczona dla dotychczasowych > akcjonariuszy. > Pozyskane środki mają być przeznaczone na pokrycie strat > z tytułu opóźnień dostaw i cele reprezentacyjne rodziny Prezesów. Hm. czytaj pierwszą linijkę.
Dnia 2017-10-25 o godz. 14:49 ~MarekdoWacka napisał(a): > Dla osób wtajemniczonvch. > Nowa emisja ma być przeznaczona dla dotychczasowych > akcjonariuszy. > Pozyskane środki mają być przeznaczone na pokrycie strat > z tytułu opóźnień dostaw i cele reprezentacyjne rodziny Prezesów.
Kolego ja ten link wysyłam do Ursusa, KNF i na policję.
Nie wiem, czy wiesz jak Amica kosztowała 3-4 zł za akcję i negocjowali umowę, był taki jedne co takie rzeczy wypisywał. Skończyło się namierzeniem go przez policje i wyprowadzeniem w kajdankach. Ja to widziałem na własne oczy i nie chciałbym być w twojej skórze, bo spowodowałeś wg mnie dziś stratę wielu ludzi, a samego Ursusa prawie 1 mln - idealnie im i nam akcjonariuszom tą stratę wyrównasz, o której tak ochoczo pisałeś o 15..
Dobrze byłoby aby Ursus odniósł sie do przekazu o tej pilnej informacji Markado wacka. Jezeli wyssał sobie to z palca to powinien być stosownie potraktowany przez odpowiednie instytucje.
No i widzisz, napisałeś swoje przemyślenia na temat emisji akcji, poprzedzonych zapewnieniami prezesa o nieemitowaniu, i zaraz odezwały się głosy jak spod ziemi, takie forumowe zombii. Tylko nie przejmuj się tymi osobnikami, Oni kierują się, jak widać tym co przeczytają na forum a nie własnym rozumem, dlatego odreagowują swoje żałosne decyzje strasząc niemądrymi komentarzami. Swoją drogą zgadzam się z Tobą, że emisja będzie.
Dnia 2017-10-25 o godz. 20:53 ~utc1 napisał(a): > No i widzisz, napisałeś swoje przemyślenia na temat emisji akcji, poprzedzonych zapewnieniami prezesa o nieemitowaniu, i zaraz odezwały się głosy jak spod ziemi, takie forumowe zombii. Tylko nie przejmuj się tymi osobnikami, Oni kierują się, jak widać tym co przeczytają na forum a nie własnym rozumem, dlatego odreagowują swoje żałosne decyzje strasząc niemądrymi komentarzami. Swoją drogą zgadzam się z Tobą, że emisja będzie.
utc... manipulacja faktami, która tak z lubością stosujesz to jedno. Akceptuje to, bo nie mijasz się z prawdą, a jak polityk sprytnie prawdę przemycasz tak by pokazać negatywne strony Ursusa. Ok. Nie uznaje, ale rozumiem, że tak robisz. Inne manipulacje obrażania i wyzwania od złodziei...ok. Bawicie się w kółeczka, bardzo dobrze, zarabiajcie cieszcie się. Ja nie muszę odreagować, bo to co mam i potencjalna strata jaką wróżysz od 6 mc piejać 2.5 2.8 etc.... ok. Biorę na klatę, wierz mi nie jest to coś co powoduje, że spać nie mogę. A i tak zobaczysz, że wyjdzie na moje ale to kiedyś to ocenimy, takie mam przeczycie.
To co ten człowiek napisał to jest po prostu nieprawdziwa informacja i to dość solidnego kalibru, a jak popatrzę na kurs to spadek był po godzinie 15 dość spory. To nie było stwierdzenie będzie na pewno dodruk....bo to przypuszczenie, on stwierdził fakt, a to troszkę inaczej już brzmi i ty o tym dobrze wiesz bo jesteś w tym mistrzem. Doświadczenie sprzed 8-9 lat pokazało mi, że nie można zachowywać się jak dziecko i trzeba wykazywać trochę powagi. Nie wyssałem tego z palca, może gdzieś w necie nawet o tym przeczytasz. Za to jest paragraf.
Mimo że twoje wypowiedzi zawsze były obarczone manipulacją, to jednak często wypowiadałeś się całkiem do rzecz. Ale dziś zszedłeś do jego poziomu....słabo i dziwię się, że mu radzisz by się nie przejmował, bo ja bym się na jego miejscu przejmował.
Wysłałem zawiadomienie, może jestem w błędzie, na prawię się nie znam, ale takie rzeczy trzeba zgłaszać. Zobaczymy, a przy okazji może to tak lekko co niektórych otrzeźwi, by trochę zastanowić się co piszecie.
"Blisko milion złotych kary musiał zapłacić Ursus za spóźnienie się z dostawą autobusów dla Warszawy. Wcześniej kary naliczał Toruń. Jak dotąd nie udało się firmie dostarczyć autobusów na czas. - Jesteśmy startupem. To choroba wieku dziecięcego - tłumaczy Karol Zarajczyk. I przyznaje, że przetargi są tak skonstruowane, że firma może spóźniać się jeszcze wiele razy. Szef Ursusa wierzy jednak, że złe fatum uda się przełamać przy największym w historii kontrakcie autobusowym dla Zielonej Góry.
O co chodzi? Ursus od dwóch lat walczy już nie tylko na rynku ciągników, ale także autobusów. Firma z Lublina startuje więc w przetargach na busy spalinowe, elektryczne oraz trolejbusy. Współpracuje tu z kilkoma firmami, m.in. AMZ-Kutno.
Nowy rynek okazał się dużo trudniejszy niż przewidywano. Pierwszy duży wygrany kontrakt na dostawę autobusów do Torunia opiewał na 4,7 mln zł i dotyczył pięciu maszyn. Ostatecznie po przepychankach z samorządem busy zostały odebrane nie pod koniec 2016, a w maju 2017 roku. Pół roku opóźnienia oznaczało aż milion złotych kary dla Ursusa. Jak dowiedział się money.pl kolejny milion złotych firma będzie musiała oddać też Warszawie. W stolicy autobusy były o mniej więcej dwa miesiące później niż zakładał pierwotny termin. Z kontraktu na 10 maszyn wartego 24,9 mln zł Ursus dostanie dlatego o milion złotych mniej. - I tak zarobiliśmy na tym kontrakcie. Jesteśmy startupem. To choroba wieku dziecięcego, możemy się jeszcze parę razy spóźnić. Nie jest tajemnicą, że jesteśmy stosunkowo młodym organizmem i cały czas usprawniamy procesy produkcyjne. Radzimy sobie z nimi jednak coraz lepiej - mówi money.pl Karol Zarajczyk."