• Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~Kostka [89.64.60.*]
    Żarty.. https://www.biznesradar.pl/wycena/CUBE-ITG
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~cube [77.112.118.*]
    Dnia 2017-10-24 o godz. 18:20 ~Kostka napisał(a):
    > Żarty.. https://www.biznesradar.pl/wycena/CUBE-ITG

ta wycena - to jest żart ;)
    dlaczego? - bo opiera się na 7 wskaźnikach, z czego 4 są dla cube..... ujemne!
    co robi ten śmieszny biznesradar? ignoruje je.... wylicza tylko z 3, które przyjmują wartości dodatnie.
    nie wierzysz? sprawdź - na dole są wagi dla poszczególnych wskaźników - takie suwaczki. poprzesuwaj - i wszystko jasne.
    dla zainteresowanych - gdyby uśrednić te 4 zignorowane wskaźniki , które wychodzą ujemnie z tymi 3 wyliczonymi przez biznesradar - to wartość cube wychodzi.... NA MINUSIE!!!!
    a w rzeczywistości jest jeszcze gorzej - bo te dodatnie wskaźniki, są mniej istotne - np: oparte na przychodach, a zignorowane - ujemne: ważniejsze oparte na zyskach/rentowności. Prawdę mówiąc - guzik mnie obchodzi, czy wykażą 2 razy większe czy mniejsze przychody, jeśli rentowność jest -50%! chyba nawet lepiej byłoby, gdyby przychody były przy tej rentowności - jak najmniejsze...

• Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~Kostka [89.64.60.*]
    Wszystkie składniki są brane do tej wyceny z taką samą wagą.. A jeśli ty wybrałeś tylko wskaźniki negatywne, ignorując wszystkie pozostałe i chwalisz się tym na forum - że wychodzi dużo gorszy wynik, no to gratuluję pomysłowości..
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~cube [77.112.118.*]
    Dnia 2017-10-24 o godz. 18:52 ~Kostka napisał(a):
    > Wszystkie składniki są brane do tej wyceny z taką samą wagą.. A jeśli ty wybrałeś tylko wskaźniki negatywne, ignorując wszystkie pozostałe i chwalisz się tym na forum - że wychodzi dużo gorszy wynik, no to gratuluję pomysłowości..

no właśnie w tym sęk - nie są.
    wskaźnik wagi jest niby ustawiony wszędzie na 100% - ale przy wyliczeniu wartości ujemne są IGNOROWANE.
    nie brałem pod uwagę tylko wskaźników negatywnych - bo po prostu .... ich nie ma - nie zostały wyliczone.
    ale ich wyliczenie jest b. proste - jak to zrobiłem - i zsumowałem - tak jak powinien zrobić to program - to wartość cube jest ujemna.
    zanim zarzucisz mi coś - sam sprawdź.

jeśli chodzi o wagę wskaźników - no cóż. prosty przykład:
    porównajmy w ten sam sposób 2 hipotetyczne firmy. załóżmy, że handlują ziemniakami.
    pierwsza: kupuje ziemniaków za 40 mln i sprzedaje je za 20 mln.
    druga: kupuje za 5 mln a sprzedaje za 10 mln.

według tej wyceny porównawczej biznesradaru ta pierwsza jest warta 8 razy więcej od drugiej! zysk jest pomijany - bo pierwsza go nie ma, a porównuje tylko przychody. dziękuję za taką wycenę.
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~QastodiaN77 [37.47.139.*]
    Ale ty straszne bzdury wypisujesz. Z analiza finansowa i biznesem nie miales chyba ze wiele wspolnego. Co za dperesja intelektualna tu dominuje....
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~QastodiaN77 [37.47.139.*]
    Oczywiscie ze przychody sa najwazniejsze. Z rentownoscia mozna zawsze powalczyc. Ale jak nie masz przychodow to sorry. Zatem oby cube mial te kontrakty wygrane w ostanich przetargach. Mysle ze pod presja restrukturyzacji wycisna z nich sensowna dochodowosc
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~Kostka [89.64.60.*]
    Wyszło tak jakbyś do mnie pisał :)
  • Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~robert [217.153.136.*]
    NIE DAJCIE SIĘ WYLESZCZYĆ Z AKCJI !! OPÓR 1.11 !!!! SPÓŁKA POSIADA DATA TECHNO PARK O WARTOŚCI 450 MLN ZŁ !!! ( JEST TO NAJWIĘKSZE I NAJNOWOCZEŚNIEJSZE CENTRUM INFORMATYCZNE W EUROPIE !!!!
  • Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~robert [83.27.10.*]
    jw !!!! trzymać akcje
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~ROBERT [83.27.10.*]
    OBCHODZIMY LINIĘ TRENDU SPADKOWEGO BOKIEM !!!! TU MOŻE BYĆ BARDZO GRUBO !!! NAWET 1.11 !!!!
  • Re: Wycena porównawcza ponad + 1000 %... Autor: ~XXX [193.28.158.*]
    tak, za 100 akcji
[x]
CUBEITG 0,33% 0,20 2019-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.