Bob, to nieładnie tak przed jutrzejszymi spadkami, takie zapraszanie do zakupów jest wyrazem żalu za brak reakcji w dniu dzisiejszym a te 180 mln, to jak wspomniałeś kwota zamówień czyli przychód, napisz jeszcze za ile sztuk to się dowiesz gdzie trzymasz rękę.
A w zasadzie to mają z tego powiedzmy sobie te 60% ile udziałów czyli tylko 108 mln.
Nie ma czym się jarać. PESA, PBG też mieli kontraktów na miliardy i co z tego.
Dalsza obserwacja jest wskazana ale bez szału. Jutro już nic nie powiedzą i będzie osuwanko. Taka to już spółka. Aczkolwiek ja je mam w portfelu długoterminowym z wizją na przyszłe wzrosty albo sprzedaz spółki innej firmie.
Dnia 2017-10-23 o godz. 23:30 ~xxx napisał(a): > Czy ktoś mi wyjaśni czemu główny akcjonariusz sprzedaje akcje ?
Z historii Ursusa wynika, że jakiś czas po sprzedaży przez polmot akcji, była nowa emisja akcji "na inwestycje" lub "żeby zachować większość i nie dopuścić do przejęcia" tylko dla polmotu, w cenie niższej od rynkowej i zdecydowanie niższej od tej za którą upchnęli na rynek. Jak będzie teraz zobaczymy. Do 4 razy sztuka?
Dnia 2017-10-24 o godz. 10:23 ~Invest napisał(a): > Dnia 2017-10-23 o godz. 23:30 ~xxx napisał(a): > > Czy ktoś mi wyjaśni czemu główny akcjonariusz sprzedaje akcje ? > > Z historii Ursusa wynika, że jakiś czas po sprzedaży przez polmot akcji, była nowa emisja akcji "na inwestycje" lub "żeby zachować większość i nie dopuścić do przejęcia" tylko dla polmotu, w cenie niższej od rynkowej i zdecydowanie niższej od tej za którą upchnęli na rynek. Jak będzie teraz zobaczymy. Do 4 razy sztuka?
Masz racje teraz będzie tak samo a może i gorzej bo zamówienia są firma będzie sie rrozwijać a kasy potrzeba także emisja może byc mega