Tak dokładnie, ta spółka tonie i trzeba sprzedawać ino szybko bo nikt tego trupa nie kupi i zostaniesz z akcjami jak na Softblue. Jeszcze nie widziałem na GPW tak słabej firmy:) no może Alma albo CIG..... Chłopie jesteś spec od inwestowania, brawo;
Jutro z rana moje zlecenie na 46 akcji rozpocznie dzień; Akumulacja trwa.
akumuluj akumuluj może się wymienią po 34 i będziesz przez chwilę na 0, nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby kupować teraz pod jakieś ustawione wymiany i oszukany handel, takie same wymiany były po 38 i takie same będą po 25, ale trwaj chwilo
akumuluj akumuluj może się wymienią po 34 i będziesz przez chwilę na 0, nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby kupować teraz pod jakieś ustawione wymiany i oszukany handel, takie same wymiany były po 38 i takie same będą po 25, ale trwaj chwilo
No Pimko,chłopie jesli to co napisałeś okaże się prawda to nie tylko 25 ale i cene z ipo mozemy zobaczyć
Co oni maja z tym łączeniem najpierw orlen z lotosem teraz peko z aliorem synergie,synergie.a moloch to moloch powoli powoli zaczynam mysleć o tym by obrazić sie na polską giełde Tylko znów rynki zagraniczne.surowce,forex itp,nauka wymaga czasu ehh szkoda gadać
dopóki swig80 tak słabo sie zachowuje to na jakies wieksze wzrosty nie ma co liczyc. Oczywiście CLN zachowuje sie zdecydowanie lepiej niz wiekszość innych spólek z swig80 i niz sam indeks a byc może niedługo pojawia sie inne infa o np salmexie czy wprowadzeniu kolejnych leków do badań klinicznych, natomiast dopóki swig80 bedzie taki słaby to raczej nie ma co liczyc na pozytywne wyrwanie sie z tego boczniaka.
Celon spadł wcześniej więc wcale się dobrze nie zachowuje, na szczęście nie spada niżej. Na razie słynne 50k rozbite na zlecenia udaje kupno i handel, zobaczymy czy pociągnie wyżej.
Skład swig80 i stopy zwrotu z ostatnich 12 miesięcy. Tylko 2 spółki maja lepszą stopę zwrotu URS i SLV ( ale te dane są z wczoraj dzisia juz slv jest słabsza od cln i ma 12 miesięczną stopę zwrotu +60%)
CLN ma ok + 65% w rok, podczas gdy cały indeks ma -1.5 % w ciągu 12 miesięcy
fakty są takie że celon rósł zanim wszedł do indeksu, jak tylko wszedł to się zaczęła korekta w marcu z 40, więc gdyby patrzeć jego karierę w indeksie to on tylko spada
Fakty sa takie że skład indexu jest znany , a CLN w nim jest spółka która bardzo dobrze sie zachowuje w ostatnicj 12 miesiącach pomimo wyrażnej słabosci całego indexu jak i wielu spółek w nim znajdujacych się.
Możesz sobie wymyślać inne teoryjki na ten temat, ale Fakty to fakty.
taki Getback jest jeszcze krócej niedawno zaliczał rajd w góre ale teraz zalicza zjazd w dól, efekt od debiutu z +50% zrobiło sie +16%.
Na tle indeksu swig80 i wielu spółek w nim bedących to CLN sie świetnie zachowuje na przestrzeni 1 roku czasu, co nie zmienia faktu ze wielu by chciało łącznie ze mną żeby zachowywał się jeszcze lepiej. Dlatego moim zdaneim ważne jest żeby swig80 powstrzymał niedługo te spadki.
Ja nie wymyślam teoryjek przyjacielu. Uświadamiam cię jedynie, że cały wzrost celonu po debiucie odbył się zanim wszedł on do indeksu swig80, więc twoje wnioski są pozbawione logiki. A tymczasem mamy 33 na liczniku.
Czyli co ? Teraz będzie komunikat o wniosku na badania kliniczne dla leku na cukrzyce ? Bo chyba on po S-Ketaminie jest najbardziej zaawansowany z leków innowacyjnych ?
To że CLN wejdzie w skład swig80 było wiadomo już podczas IPO. To miedzy innymi dlatego w akcjonariacie jest 13 funduszy, i nie ma co się dziwić jak w miarę rozwoju cln będzie awansowała wyżej być może kiedyś do wig 20. Wiec możesz tworzyć swoje teoryjki w które mocno wierzysz, ale faktem jest ,że z obecnego składu swig80 CLN trzyma sie bardzo dobrze.
P.S w tym roku MOŻE nas czekać jeszcze informacje o złożeniu dokumentów o zgodę do badań kllinicznych, dla 2 kolejnych leków, oraz jakaś rejestracja salmexu na jakims ważniejszym rynku,.